Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Από εκεί ξεκίνησε η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο. Στην κεφαλή της πορείας στάθηκαν οι αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα κρατώντας το πανό του ΣΦΕΑ '67-'74 που δήλωνε «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία. Συνεχίζουμε».

Ακολουθούσαν χιλιάδες φοιτητές με τα δικά τους πανό και οι μαθητές με το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής να διακηρύττει «Εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε». Μεγάλο ποτάμι το μπλοκ του ΠΑΜΕ και των άλλων φορέων της κοινωνικής συμμαχίας. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά ήταν τα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκλειναν τη μεγάλη διαδήλωση. Τη θέση τους στην πορεία, μαζί με τον εργαζόμενο λαό, πήραν και στρατευμένοι νέοι.
«Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «Οούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών». Τα συνθήματα εναλλάσσονταν ασταμάτητα. Έξω από το αμερικάνικο προξενείο ακούστηκε μυριόστομα το σύνθημα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και «Αυτοί σκοτώσαν Λαμπράκη Μπελογιάννη, φονιάδες των λαών αμερικάνοι». Εκεί μπροστά έκαψαν τις σημαίες της ΕΕ και των ΗΠΑ.
Η μεγάλη διαδήλωση έστειλε και μήνυμα καταδίκης των σύγχρονων υμνητών της χούντας, με το σύνθημα «Βασανιστές τη χούντας τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες».
Η πορεία ολοκληρώθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου