ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


    Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων με τη σύλληψη μέλους της ΚΝΕ και φοιτήτριας του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Δικάζεται την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη με βάση του άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα (1951), «Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια».
    Το «έγκλημά» της ήταν ότι μοίραζε προκηρύξεις και κουβέντιαζε με μαθητές έξω από Λύκειο του Κιλκίς. Η κινητοποίηση αφορούσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και ο χώρος της εκπαίδευσης γενικότερα.
    Η απαράδεκτη στάση του διευθυντή του σχολείου να επιτεθεί και να καλέσει την αστυνομία αποτελεί παράδειγμα αυταρχισμού που μας θυμίζει άλλες εποχές. Σε μία περίοδο που και οι μαθητές βιώνουν μαζί με τις οικογένειες τους τις επιπτώσεις της κρίσης και που προσπαθούν και αυτοί να οργανώσουν τον αγώνα τους απέναντι στην επίθεση που δέχονται, είναι προκλητικό να δίνονται στους μαθητές τέτοια μαθήματα υποταγής από τους ίδιους τους δασκάλους τους.
    Τα ταξικά σωματεία μαζί με τους μαθητές και όλο το λαό, δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τέτοιες ενέργειες. Η σημαία της αριστερής κυβέρνησης είναι «να ‘χαμε να λέγαμε», όταν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα καταστολής αγώνων και κάθε αντίδρασης γενικά. Το ίδιο έργο το είδαμε και με την επίθεση στο συλλαλητήριο των συνταξιούχων και με τις διώξεις απέναντι σε μαθητές το προηγούμενο διάστημα αλλά και με τις συνεχόμενες διώξεις απέναντι σε εργαζόμενους που αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες εργασίας.
    Στεκόμαστε δίπλα στο πλευρό της συναγωνίστριας, αλλά και στους αγώνες των μαθητών. Καλούμε όλα τα ταξικά σωματεία να καταγγείλουν αυτή την προσπάθεια καταστολής των αγώνων, και καλούμε μπροστά και στην Πανεργατική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη να δοθεί ηχηρή απάντηση σε όσους θέλουν εμάς και τα παιδιά μας να ζούμε με το κεφάλι σκυμμένο.
Θεσσαλονίκη 29/11/2016
Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου