ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ S/M «Discount»

    Σε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι προχώρησαν το Σάββατο οι εργαζόμενοι τριών καταστημάτων του σούπερ μάρκετ «Discount» στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, στάση εργασίας γίνεται στα καταστήματα στην Αγίου Δημητρίου, στη Λεωφόρο Στρατού και στη αερογέφυρα Σταυρούπολης.
    Η κινητοποίηση γίνεται με απόφαση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και με αίτημα την ανάκληση της άδικης και καταχρηστικής απόλυσης εργαζόμενου, ο οποίος σύμφωνα με την Ένωση διεκδίκησε «να παίρνουμε το διάλειμμά μας, να πληρωνόμαστε τις παραπάνω ώρες εργασίας, να μη δουλεύουμε σαν σκλάβοι για ένα κομμάτι ψωμί».
    Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους στη συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 13 Νοέμβρη στις 18.00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και υπογραμμίζει:
«Μη μένεις με σταυρωμένα τα χέρια, με τη λογική του "τίποτα δεν γίνεται". Ετοιμάζουν και μεγαλύτερη επίθεση στα μεροκάματα και τους μισθούς μας με κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, απαγόρευση των απεργιών. Θέλουν να γίνουν νόμος οι ελαστικές σχέσεις εργασίας με τους μισθούς πείνας των 300 και 400 ευρώ, τη δουλειά 2 και 3 φορές τη βδομάδα!
Η ανάπτυξή τους θα έρθει πάνω στα συντρίμμια μας. Εμείς τι κάνουμε;
Τώρα είναι η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση!
Ο αγώνας μας για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας, για αυξήσεις σε μισθούς, για επανάκτηση όλων των απωλειών είναι αγώνας για επιβίωση. Οι εργαζόμενοι μόνο μέσα από το σωματείο μας μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις. Να μην περάσει η τρομοκρατία. Θέλουμε να δουλεύουμε και να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια.
    Έλα στη συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 13 Νοέμβρη στις 18.00 στο ΕΚΘ.
Η συμμετοχή μας στο σωματείο είναι καθοριστική για να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας! Κάνε το βήμα! Έλα στο σωματείο να μάθεις τα δικαιώματά σου, το πώς οργανωμένα μπορούμε να παλέψουμε για να έχουμε κατακτήσεις στο σήμερα.
Παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις σε κάθε χώρο δουλειάς για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία που καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα στις 8 Δεκέμβρη!
Κανένας μόνος του!
 Απαιτούμε να πάρουν πίσω την απόλυση»!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου