ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

    Άμεσο αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, εξήγγειλε το ΔΣ του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση S/M «Αρβανιτίδη»
κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας 28 Νοέμβρη. Στο πλευρό τους παραβρέθηκαν ο Λεωνίδας Στολτίδης από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και η Γαρυφαλλιά Καλαμαρά, πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ανάγκη συντονισμού του αγώνα, αλλά και εργαζόμενοι της επιχείρησης που με πανό που κρατούσαν προπαγάνδιζαν τα αιτήματά τους.
    Από την πλευρά της η πρόεδρος του πανελλαδικού σωματείου Νόπη Μουστακίδου αφού παρέθεσε διεξοδικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους εργαζόμενους μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην επιχείρηση και το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης, στη συνέχεια κάλεσε τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα τους.
    Υπενθυμίζεται ότι οι 1.400 εργαζόμενοι της εταιρείας είναι απλήρωτοι επί 8-9 μήνες, ενώ παλεύουν για να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Άμεσο αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης:


. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τετάρτη 30-11 στο ΥΜΘ

.Σε σύσκεψη με εργαζόμενους του «Αρβανιτίδη» το κλαδικό Πέλλας Ημαθίας αποφάσισαν συγκέντρωση την Παρασκευή 2-12 στην Βέροια.

. Κάθε μέρα έξω από καταστήματα

. Συγκέντρωση 7-12 στο ΣΕΠΕ Κ.Μ


3 σχόλια:

 1. Στη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και στην καταβολή των δεδουλευμένων τους από τη λιανεμπορική εταιρεία, που θα αναλάβει να λειτουργήσει τα καταστήματα των σούπερ μάρκετ των Αφών Καρυπίδη -πρώην Αρβανιτίδη- εμμένουν οι εργαζόμενοι, ζητώντας να εφαρμοστεί ο νόμος.

  Το παραπάνω μήνυμα, με αποδέκτες την εταιρεία Market In της οικογένειας Ράμμου, που φέρεται να ενδιαφέρεται για την αλυσίδα των σούπερ μάρκετ Καρυπίδη αλλά και την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα στους κύκλους της αγοράς, περί ενδιαφέροντος της Market In για την "Καρυπίδης" ήρθε να επιβεβαιώσει η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας, παρουσία και δικηγόρων της πρώτης. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε δικηγόρος μερίδας των εργαζομένων, οι εκπρόσωποι της Market In δήλωσαν, ότι η εταιρεία θέλει να λειτουργήσει τα 110 σούπερ μάρκετ της "Καρυπίδης" από το σύνολο των 130, απασχολώντας 1.100 εργαζομένους έναντι των 1.400 σήμερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 3
  Η πλευρά της Market In θα ζητήσει από τους 1.100 που προτίθεται να κρατήσει, να δεχθούν μείωση μισθών κατά 20% και υπογραφή ατομικών συμβάσεων. Παράλληλα, τέθηκε και το αίτημα, το βοήθημα των 1.000 ευρώ που προβλέπεται να πάρουν οι εργαζόμενοι από το υπουργείο, να αφαιρεθεί από τα οφειλόμενα ποσά που θα πρέπει να καταβάλει στους εργαζομένους η Market In, εφόσον τελικά "μπει" στην εταιρεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή