--!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ !!! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 12.00ΜΜ !!!! Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ- ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ HELLENIC TRAIN .. !!!! ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΝ ΟΣΕ..!!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ..!!! Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ--ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ---ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Την επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα και τη συνδικαλιστική δράση καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ
Την επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και ιδιαίτερα στο απεργιακό δικαίωμα που μεθοδεύουν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί με την Τρόικα, καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος,
με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τονίζοντας την ένταση του κυβερνητικού αυταρχισμού, της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής τρομοκρατίας, της δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης στην Ελλάδα και στο σύνολο των κρατών μελών της ΕΕ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ αναφέρει στην ερώτηση του τα εξής:

«Την ουσιαστική κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος με περαιτέρω χειροτέρευση του νόμου για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες σχεδιάζουν από κοινού η συγκυβέρνηση NΔ - ΠΑΣΟΚ και η Τρόικα (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ). Ικανοποιούν έτσι τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας, με το δόγμα «νόμος και τάξη» και ένταση της καταστολής των εργατικών αγώνων, θωρακίζουν τη σχεδιαζόμενη κλιμάκωση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων για αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, σε βάρος των  λαϊκών συμφερόντων.
Ενώ η πλειοψηφία των απεργιών κηρύσσονται παράνομες, η συμμετοχή σ’ αυτές ή και η απλή οργάνωση στο συνδικάτο είναι αιτία απόλυσης εκατοντάδων εργαζόμενων. Παράλληλα, παραμένουν σε επιστράτευση εργαζόμενοι στη ΔΕΗ όπως και στο Μετρό της Αθήνας.  Συνδικαλιστές καταδικάζονται σε ποινές φυλάκισης, όπως πρόσφατα η πρόεδρος των εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και συνδικαλιστές των ναυτεργατών. Η δε εργοδοτική τρομοκρατία βασιλεύει στους χώρους δουλειάς. Οι ρυθμίσεις που προαναγγέλλονται για την αλλαγή του νόμου για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες καθιστούν ουσιαστικά αδύνατη τη λήψη απεργιακής απόφασης από τα συνδικάτα, τα οποία και στραγγαλίζουν οικονομικά, παρεμποδίζοντας περαιτέρω τη συνδικαλιστική δράση.   
Τα εργατικά δικαιώματα βάλλονται συντονισμένα σε ολόκληρη την ΕΕ, στην κατεύθυνση και  των προτάσεων Μόντι που προσωρινά ανεστάλησαν.  
Ερωτάται η Επιτροπή :
Πως τοποθετείται στην επιδίωξη της κυβέρνησης για περιορισμό (βλ. ουσιαστική κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος) και στην ένταση των διώξεων των εργαζόμενων για τη συνδικαλιστική δράση τους. Πώς τοποθετείται στην επιστράτευση εργαζομένων που απεργούν διεκδικώντας τα δικαιώματα τους;».

2 σχόλια:

 1. Κατά καιρούς πολύ νόμοι προσπάθησαν να βάλουν στον γύψο το απεργιακό δικαίωμα αλλά έμειναν στα χαρτιά. ( Ν 330, Αρθρο 4, )
  ΔΣΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στα Ελληνικά ΜΜΕ έγινε χαμός. «ο Σουλτς απέβαλε τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ». Και ώμος η πραγματικότητα πάλη είναι διαφορετική. Ο Σουλτς απάντησε ότι οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ είχαν δίκιο. Διαβάστε την απάντηση.
  Απαντώντας στην επιστολή του ΚΚΕ, στις 17/11/2014, ο Μ. Σουλτς αναφέρει τα παρακάτω:
  «Αξιότιμοι κ. Βουλευτές,
  Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας της 10ης Οκτωβρίου 2014, με την οποία διαμαρτύρεστε για το γεγονός ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, ο προεδρεύων της συνεδρίασης της Ολομέλειας ή της συνεδρίασης Επιτροπής έδωσε το λόγο σε μη εγγεγραμμένο βουλευτή "εξ ονόματος των μη εγγεγραμμένων βουλευτών".
  Οφείλω να ομολογήσω ότι έχετε απόλυτο δίκιο: Σύμφωνα με το άρθρο 35 του Κανονισμού, οι μη εγγεγραμμένοι βουλευτές δεν αποτελούν, εξ ορισμού, πολιτική ομάδα. Για το λόγο αυτό, δεν μπορεί να δοθεί ο λόγος σε μη εγγεγραμμένο βουλευτή εξ ονόματος των μη εγγεγραμμένων βουλευτών.
  Η άσκηση της προεδρίας μιας συνεδρίασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι συχνά δύσκολο έργο, είτε πρόκειται για συνεδρίαση της Ολομέλειας είτε για συνεδρίαση Επιτροπής. Για το λόγο αυτό, ζητώ την κατανόησή σας εάν κάποιες φορές συμβαίνουν παρόμοια λάθη.
  Εν πάση περιπτώσει, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι στην επόμενη συνεδρίαση του προεδρείου θα επιστήσω την προσοχή των αντιπροέδρων στο ζήτημα αυτό. Αποστέλλω επίσης αντίγραφο της παρούσας επιστολής στον κ. Jerzy Buzek, πρόεδρο της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών, για να αναληφθεί παρόμοια πρωτοβουλία και σε σχέση με τις Επιτροπές».
  ΔΣΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή