ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ 27/11/14




ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ  ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
Στο άγαλμα ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στις 10:30 π.μ.
Προσυγκέντρωση  στον πεζόδρομο Αριστοτέλους με Τσιμισκή στις 10π.μ.

Συναδέλφισα- συνάδελφε, άνεργη-άνεργε  εμποροϋπάλληλε
Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η ανεργία, η  φτώχεια,  η μόνιμη ανασφάλεια.
Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι  η μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, ο μισθός των 220 ευρώ, η δουλειά την Κυριακή, η απλήρωτη εργασία, οι μειωμένες έως ανύπαρκτες παροχές υγείας, οι όλο και περισσότερες προϋποθέσεις  για μια σύνταξη πείνας στα βαθιά  μας γεράματα.

Τα τελευταία χρόνια  όλα τα παραπάνω εφαρμόζονται, στο όνομα της αντιμετώπισης της  κρίσης  και στην ανάπτυξη που ευαγγελίζεται  η συγκυβέρνηση.
Συναδέλφισα-συνάδελφε,
           όλοι  γνωρίζουμε  ότι  τα παραπάνω μέτρα ήταν από χρόνια επεξεργασμένα σχέδια των μεγαλεμπόρων, των πολυεθνικών ομίλων, των μονοπωλίων του κλάδου. Στα πλαίσια της ελεύθερης οικονομίας  και της ενιαίας πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης προωθήθηκαν και εφαρμόστηκαν, εδώ και χρόνια σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, πριν την κρίση, πριν τα μνημόνια, με μοναδικό στόχο την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.
           είναι γνωστή η στάση που κρατούν χρόνια τώρα οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ  που έχουν την πλειοψηφία και στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Ι.Υ.Ε. και στη ΓΣΕΕ και στο ΕΚΘ :         με τον ένα ή τον άλλο τρόπο  στήριξαν την μερική απασχόληση σαν «φάρμακο» για την ανεργία,        συμφώνησαν σε μειώσεις μισθών  με την υπογραφή κατάπτυστων συμβάσεων τις εποχές της ανάπτυξης  1 ευρώ αύξηση,       προώθησαν  τη συναίνεση, τους «διαλόγους», τη ταξική συνεργασία, με αποτέλεσμα να αφοπλίσουν το συνδικαλιστικό  κίνημα, να διαφθείρουν συνειδήσεις, να θυσιάσουν στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας, δικαιώματα που κατακτήθηκαν με το αίμα της εργατικής τάξης. Άλλωστε  πριν λίγες μέρες οι ίδιες παρατάξεις, στο δήμο Θεσσαλονίκης ψήφισαν τη λειτουργία υπαίθριας αγοράς την Κυριακή, συμβάλλοντας από την πλευρά τους  στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής.
Συναδέλφισα-συνάδελφε  
γνωρίζουμε στη πράξη  ότι η αδιαφορία, η ανοχή, ο φόβος , οι αυταπάτες, όλο το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο δεν μας βοήθησαν ατομικά, παρά συνέβαλαν στη κατάργηση ζωτικών εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Γι’ αυτό μη μειώνεις τις απαιτήσεις σου.  Είναι η ώρα να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας.
Ελπίδα και προοπτική μας δίνει το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 1/11/, που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ και συμμετείχαν πάνω από 1.000 σωματεία εργαζομένων, επαγγελματιών, αγροτών, γυναικών και φοιτητών. 62 σωματεία από τον κλάδο του εμπορίου με μαζική συμμετοχή εμποροϋπαλλήλων στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Το μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ δίνει ισχυρό ταξικό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους, αναδεικνύει  τις δυνατότητες και το δρόμο που μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί το ταξικό εργατικό - λαϊκό κίνημα, για να υψώσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να διαμορφώσει τους όρους για την ανατροπή της.   Συνεχίζουμε με τη συμμετοχή μας στην απεργία την    ΠΕΜΠΤΗ 27 του ΝΟΕΜΒΡΗ  στο άγαλμα ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 10:30 π.μ.      να ακουστεί η δική μας φωνή :                                                                                    Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας                                                                                        Δεν δεχόμαστε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!                                               Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα!
Συναδέλφισσα-συνάδελφε  Το ξεπέρασμα της κρίσης φαίνεται πως απομακρύνεται, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις της ίδιας της αστικής τάξης στην Ε.Ε.. Η ανεργία δεν ανακόπτεται, νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα  είναι προ των πυλών. Βόμβα στη κοινωνική ασφάλιση έριξε ο Διοικητής του ΙΚΑ (Σπυρόπουλος)σε  παρέμβασή του στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο έθεσε το ζήτημα ότι οι παροχές υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα γίνεται με διαβάθμιση ανάλογα με τα ένσημα του ασφαλισμένου. Αναλογιστείτε τα τραγικά αποτελέσματα για τους άνεργους, αλλά και για τους ωρομίσθιους και μερικώς απασχολούμενους.
Η αποψίλωση και εμπορευματοποίηση της παιδείας φορτώνει και άλλα βάρη στη λαϊκή οικογένεια.  Ενώ η φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα συνεχίζεται.  Παράλληλα «τρέχουν» οι εξελίξεις στο ζήτημα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Η συγκυβέρνηση διά του Υ. Ανάπτυξης κ. Γιακουμάτο,  δηλώνει καθημερινά ότι ακόμα και αν το ΣΤΕ αποφασίσει θετικά για το δικαίωμα των εργαζόμενων στην αργία της Κυριακής, η κυβέρνηση θα νομοθετήσει στο όνομα της «ανάπτυξης» την λειτουργία των καταστημάτων για όλες τις Κυριακές του χρόνου, φανερώνοντας τη συμμαχία της με το μεγάλο κεφάλαιο. Άλλωστε το υπουργείο Ανάπτυξης μαζί με τους εκπροσώπους του ΣΕΤΕ και του ΣΕΛΠΕ ήταν σύσσωμοι στο ΣΤΕ υπενθυμίζοντας τις δεσμεύσεις των κυβερνήσεων απέναντι στην Ε.Ε. και τους διεθνείς οργανισμούς του κεφαλαίου.
Αν η επίθεση τους προχωρήσει όπως έχουν σκοπό ή όχι, θα εξαρτηθεί από τη στάση μας.
Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στις διεκδικήσεις, στην αλληλεγγύη, στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα!
Όλοι την Πέμπτη 27 Νοέμβρη στην ΑΠΕΡΓΙΑ να διεκδικήσουμε:
·        Υπογραφή κλαδικής σύμβασης, υποχρεωτικά εκτελεστέα για όλους τους εργαζόμενους με 920 ευρώ βασικό μισθό.
·        Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
·        Κατάργηση ωρομίσθιου, μερικής απασχόλησης και μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
·        Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
·        Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων-όχι στον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία.
·        Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
·        Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις .
·        Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.
·        Όχι στη μετεξέλιξη του επικουρικού μας σε επαγγελματικό ταμείο.
Να τους τρομάξουμε με την ενότητα μας.
Να τους αναγκάσουμε σε υποχώρηση!
Αυτή η μάχη, μας χωρά και μας αφορά όλους!
Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δείτε εδώ το βίντεο http://www.902.gr/node/54936#/0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου