--!!! ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!--Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ-ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ---ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!--ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!.--ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ--ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ---ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ---ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ---ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ========-

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: ΑΠΕΡΓΙΑ 27-11-14

                  

  .ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DΙΑ


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


.ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.»
.................................................................................................................................


ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 27 Νοέμβρη


 στο Άγαλμα Βενιζέλου 10:30π.μ.


Προσυγκέντρωση στις 10π.μ. Αριστοτέλους με Τσιμισκή  


Συνάδελφοι,

Η διοίκηση του παραρτήματος Θεσσαλονίκης και του πανελλαδικού Σωματείου στα πρώην καταστήματα Αρβανιτίδης, που σήμερα λειτουργούν υπό το καθεστώς του franchises, μέσα από το κοινό διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε, αποφασίσαμε ομόφωνα τη συμμετοχή μας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 27 Νοέμβρη.

Δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν πρέπει  να συμβιβαστούμε να ζήσουμε με ψίχουλα.

Σας καλούμε όλους να στείλουμε μαζική και ηχηρή απάντηση στην συγκυβέρνηση και την εργοδοσία, οι οποίες προετοιμάζουν το έδαφος για νέες περικοπές, περαιτέρω τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, καθώς και την πλήρη διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος προς όφελος πάντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Όλοι εμείς «στην μεγάλη οικογένεια» της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, τώρα πια ξέρουμε στην πράξη τι εννοούν ανάπτυξη. Η επιχείρηση μέσα από το περιοδικό που εξέδωσε, πανηγυρίζει για τη μεγάλη ανάπτυξή της το 2014, έχοντας μάλιστα το θράσος να το τιτλοφορεί ως: «μαζί προχωράμε μπροστά». Αυτοί προχωράνε μπροστά κόβοντας μισθούς, επιδόματα, απολύοντας εκατοντάδες, προσλαμβάνοντας ενοικιαζόμενους στην αποθήκη του Δρυμού με πολύ χαμηλότερο μισθό και εντατικοποιώντας στο έπακρο την εργασία μας. Δείχνουν δυνατοί, μα στην πραγματικότητα φοβούνται μήπως ξεσπάσει η  οργή και η αγανάκτησή μας. Μοναδική απάντηση στη βαρβαρότητά τους είναι η μαζική ανυπακοή, το δυνάμωμα της πάλης, η οργάνωση και ο αγώνας μέσα από το Σωματείο, η αλληλεγγύη όλων μας.  Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος.

Ή θα τον ακολουθήσουμε, ή θα μείνουμε για πάντα απλοί θεατές μόνοι και απροστάτευτοι απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας.

 Μόνος  δεν μπορείς, όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε

 σπάμε τον φόβο και τη μοιρολατρία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

·         Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με 920 ευρώ μεικτά για τους νεοπροσλαμβανόμενους (στα επίπεδα του 2009) και επιστροφή των επιδομάτων.

·         Καμία απόλυση από την αποθήκη του Αρβανιτίδη στη Βέροια μπροστά στο επικείμενο κλείσιμο, να μετατεθούν είτε σε καταστήματα είτε στην αποθήκη του Δρυμού, χωρίς αλλαγή σύμβασης.

·         Οι ενοικιαζόμενοι συνάδελφοί μας στις αποθήκες του Δρυμού να προληφθούν από την εταιρία και παράλληλα να εξισωθούν οι μισθοί τους με την τελευταία κλαδική σύμβαση μέχρι την υπογραφή νέας. Το ίδιο ισχύει και για τους συναδέλφους που προσλαμβάνονται με την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Οι  Διοικήσεις

2 σχόλια:

 1. Ο Αρβανίτικης έγινε Μαρινόπουλος, γιατί τα σωματεία είναι ακόμα χωριστά;
  Όταν μάλιστα το σωματείο Μαρινόπουλου στην Αθήνα δεν κάνη τίποτα.
  ΔΣΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και τα δυο είναι ταξικά σωματεία που παλεύουν την γραμμή του ΠΑΜΕ.
   Για το σωματείο της Αθήνας νομίζω πώς έχεις δίκιο.
   αννα

   Διαγραφή