--!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ !!! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 12.00ΜΜ !!!! Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ- ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ HELLENIC TRAIN .. !!!! ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΝ ΟΣΕ..!!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ..!!! Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ--ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ---ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                                 
Η εξειδίκευση του προγράμματος δίμηνης αγωνιστικής καμπάνιας του ΠΑΜΕ ενάντια στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική και διεκδίκησης αξιοπρεπών συνθηκών δουλειάς και διαβίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης σωματείων, Λαϊκών επιτροπών, φορέων των αυτοαπασχολουμένων, των γυναικών και της νεολαίας, που συγκάλεσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ το απόγευμα της Τετάρτης.

Στην εισήγησή του στη σύσκεψη ο Λεωνίδας Στολτίδης, εκ μέρους της Γραμματείας, τόνισε ότι στόχος της αγωνιστικής καμπάνιας με μεγάλο σταθμό την 1η Νοέμβρη είναι να σπάσει η μοιρολατρία, η ηττοπάθεια η λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων. Να σταματήσει η αναμονή για δήθεν λύση από τα πάνω από εκλογές σε εκλογές, να ανέβουν οι αγωνιστικές διαθέσεις η διεκδίκηση από την μεγαλοεργοδοσία και το κράτος.
Σταθμοί της δράσης
Όπως ανακοίνωσε ο Λ. Στολτίδης κύριοι σταθμοί της δίμηνης καμπάνιας του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη θα είναι:
- Την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη η εκδήλωση της γραμματείας του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης, των συνδικάτων, των λαϊκών επιτροπών, με αφορμή τον ένα χρόνο από την δολοφονία του Φύσσα από τους φασίστες, Χρυσαυγίτες.
- Στις 25 Σεπτέμβρη οι δραστηριότητες που έχουν προταθεί από την γραμματεία του ΠΑΜΕ μεταφορών για τα εισιτήρια με κύρια αιτήματα τη μείωση κατά 50% των εισιτηρίων και τη δωρεάν μετακίνηση με την κάρτα ανεργίας και το πάσο για μαθητές και φοιτητές.
- Την Παρασκευή 3 Οκτώβρη, μέρα ίδρυσης της ΠΣΟ, συγκέντρωση στον ΟΑΕΔ Μοναστηρίου αναδεικνύοντας τα σχέδια για την αλλαγή στον χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, τη δράση των διάφορων δουλεμπορικών γραφείων.
- Το συλλαλητήριο το Σάββατο 4 Οκτώβρη, στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 11 το πρωί.
Καθημερινή εντατική δράση
Όπως τονίστηκε στην εισήγηση, η επιτυχία της δίμηνης δραστηριότητας απαιτεί Διοικητικά Συμβούλια οργανωτές της πάλης και όχι διεκπεραιωτές. Απαιτεί ουσιαστική, ζωντανή συζήτηση και όχι τυπική. Ο σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι στον αέρα. Βασικό κριτήριο αποτελεσματικής δουλειάς είναι η ένταξη νέων δυνάμεων στο κίνημα, με κάθε δυνατή μορφή και ειδικά από μεγάλους χώρους δουλειάς.
«Μπορούμε αυτό το δίμηνο να τους κάνουμε να αναστενάξουν! Η μεγαλοεργοδοσία να αισθανθεί την ανάσα μας. Να πιάσει το μήνυμα ότι «δεν παίζουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Λ. Στολτίδης προσθέτοντας: «Εργοδοτικές οργανώσεις, υπουργεία, εφορίες, τράπεζες, καταστήματα ΟΑΕΔ και ασφαλιστικών φορέων, να αναστενάξουν από την καθημερινή παρουσία μας. Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου