--!!! ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!--Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ-ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ---ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!--ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!.--ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ--ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ---ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ---ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ---ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ========-

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                                 
Η εξειδίκευση του προγράμματος δίμηνης αγωνιστικής καμπάνιας του ΠΑΜΕ ενάντια στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική και διεκδίκησης αξιοπρεπών συνθηκών δουλειάς και διαβίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης σωματείων, Λαϊκών επιτροπών, φορέων των αυτοαπασχολουμένων, των γυναικών και της νεολαίας, που συγκάλεσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ το απόγευμα της Τετάρτης.

Στην εισήγησή του στη σύσκεψη ο Λεωνίδας Στολτίδης, εκ μέρους της Γραμματείας, τόνισε ότι στόχος της αγωνιστικής καμπάνιας με μεγάλο σταθμό την 1η Νοέμβρη είναι να σπάσει η μοιρολατρία, η ηττοπάθεια η λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων. Να σταματήσει η αναμονή για δήθεν λύση από τα πάνω από εκλογές σε εκλογές, να ανέβουν οι αγωνιστικές διαθέσεις η διεκδίκηση από την μεγαλοεργοδοσία και το κράτος.
Σταθμοί της δράσης
Όπως ανακοίνωσε ο Λ. Στολτίδης κύριοι σταθμοί της δίμηνης καμπάνιας του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη θα είναι:
- Την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη η εκδήλωση της γραμματείας του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης, των συνδικάτων, των λαϊκών επιτροπών, με αφορμή τον ένα χρόνο από την δολοφονία του Φύσσα από τους φασίστες, Χρυσαυγίτες.
- Στις 25 Σεπτέμβρη οι δραστηριότητες που έχουν προταθεί από την γραμματεία του ΠΑΜΕ μεταφορών για τα εισιτήρια με κύρια αιτήματα τη μείωση κατά 50% των εισιτηρίων και τη δωρεάν μετακίνηση με την κάρτα ανεργίας και το πάσο για μαθητές και φοιτητές.
- Την Παρασκευή 3 Οκτώβρη, μέρα ίδρυσης της ΠΣΟ, συγκέντρωση στον ΟΑΕΔ Μοναστηρίου αναδεικνύοντας τα σχέδια για την αλλαγή στον χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, τη δράση των διάφορων δουλεμπορικών γραφείων.
- Το συλλαλητήριο το Σάββατο 4 Οκτώβρη, στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 11 το πρωί.
Καθημερινή εντατική δράση
Όπως τονίστηκε στην εισήγηση, η επιτυχία της δίμηνης δραστηριότητας απαιτεί Διοικητικά Συμβούλια οργανωτές της πάλης και όχι διεκπεραιωτές. Απαιτεί ουσιαστική, ζωντανή συζήτηση και όχι τυπική. Ο σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι στον αέρα. Βασικό κριτήριο αποτελεσματικής δουλειάς είναι η ένταξη νέων δυνάμεων στο κίνημα, με κάθε δυνατή μορφή και ειδικά από μεγάλους χώρους δουλειάς.
«Μπορούμε αυτό το δίμηνο να τους κάνουμε να αναστενάξουν! Η μεγαλοεργοδοσία να αισθανθεί την ανάσα μας. Να πιάσει το μήνυμα ότι «δεν παίζουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Λ. Στολτίδης προσθέτοντας: «Εργοδοτικές οργανώσεις, υπουργεία, εφορίες, τράπεζες, καταστήματα ΟΑΕΔ και ασφαλιστικών φορέων, να αναστενάξουν από την καθημερινή παρουσία μας. Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου