ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

EKBIAZEI H "Ι.Χ.ΚΙΟΥΡΚΤΣΟΓΛΟΥ ΑΕΒΕ"



Την διεύθυνσης της επιχείρησης «Ι.Χ.ΚΙΟΥΡΚΤΣΟΓΛΟΥ ΑΕΒΕ» καταγγέλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Εμπροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι είναι "παράνομη, καταχρηστική και εκβιαστική προς τους εργαζόμενους της. 
H καταγγελία:
"Το Δ.Σ. του σωματείου μας καταγγέλλει στους εργαζόμενους της πόλης μας και σε όλους τους αρμόδιους φορείς την στάση της διεύθυνσης της επιχείρησης «Ι.Χ.ΚΙΟΥΡΚΤΣΟΓΛΟΥ ΑΕΒΕ», ως παράνομη, καταχρηστική, εκβιαστική, προς τους εργαζόμενους της.Οι εργαζόμενοι επισημάνουν ότι : η διεύθυνση της επιχείρησης «ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ ΑΕΒΕ» στις αρχές του '11 επέβαλε μείωση μισθών ύψους 30%, σχεδόν ταυτόχρονα με την επιβολή μονομερώς «εκ περιτροπής εργασία» (τετραήμερο). Μέσα στο '11 μείωσε άλλο 10% τους μισθούς. Παρόλα αυτά καθυστερούσε την καταβολή των δεδουλευμένων για μήνες καταβάλλοντας κάποιες φορές μικρά ποσά ως έναντι. Το '12 οδήγησε σε απόλυση εργαζόμενο με συμφωνία καταβολής των δεδουλευμένων και της αποζημίωσης σε δόσεις, οι οποίες δεν τηρήθηκαν. Από τα μέσα του '13 οι εργαζόμενοι έκαναν επίσχεση εργασίας, για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και τις θέσεις εργασίας με δικαιώματα, αλλά και για να καλύψουν βασικές ανάγκες τους με το επίδομα επίσχεσης. Η επιχείρηση σήμερα λειτουργεί με έξι εργαζόμενους. Η θετική απόφαση του δικαστηρίου για τα δεδουλευμένα και την επίσχεση των εργαζόμενων, δεν συνέβαλε ώστε να καταβάλει η «Ι.Χ. ΚΙΟΥΡΚΤΣΟΓΛΟΥ» τα οφειλόμενα. Οι εργαζόμενοι μετά από τόσο καιρό, βρίσκονται σε απόγνωση.
Γνωρίζοντας ότι δεν είναι μοναδική περίπτωση που συμβαίνουν τα παραπάνω.
Γνωρίζοντας ότι πολλοί επιχειρηματίες με τις ανελέητες μειώσεις στο μισθό και με την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων επιδιώκουν την παραίτηση των εργαζομένων όχι μόνο από την εργασία τους αλλά και από κάθε δικαίωμά τους. Στην ουσία τους εξαναγκάζουν σε παραίτηση, κερδίζοντας από τη μη καταβολή εισφορών στα ταμεία, αλλά και από την εξασφάλιση φτηνού εργατικού δυναμικού.

Το Δ.Σ. του σωματείου απαιτεί να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα και οι ασφαλιστικές εισφορές, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς, να παρέμβουν ώστε να εφαρμοστούν άμεσα οι δικαστικές αποφάσεις και τα νόμιμα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου