--!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ !!! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 12.00ΜΜ !!!! Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ- ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ HELLENIC TRAIN .. !!!! ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΝ ΟΣΕ..!!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ..!!! Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ--ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ---ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ

Σάλπισμα αγώνα, σάλπισμα μάχης, ξεσηκωμού, με τη σημαία των δικών τους συμφερόντων, του δικού τους δίκιου, αποτέλεσε το μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχαν χιλιάδες εργάτες και εργάτριες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα άνεργοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι. Παραβρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ.
Το συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους και η πορεία που ακολούθησε προς τη ΔΕΘ και συνεχίστηκε στους δρόμους της πόλης, ήταν από τα πιο μεγάλα που έχει πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αποτέλεσε την άμεση απάντηση του ταξικού κινήματος στις υποσχέσεις ψίχουλα και κοροϊδία που έδωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, επιβεβαιώνοντας ότι η αντιλαϊκή επίθεση όχι μόνο δεν τελείωσε αλλά θα ενταθεί. Μαζική, μαχητική απάντηση, στην κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στα μονοπώλια. Σηματοδότησε ταυτόχρονα την απόφαση για κλιμάκωση του αγώνα με επόμενο μεγάλο σταθμό το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη

Οι χιλιάδες εργαζόμενου λαού, κίνησαν από κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης, αλλά και των νομών της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Διαδήλωσαν συγκροτημένα, πίσω από τα πανό των σωματείων τους, των Επιτροπών Αγώνα, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ, των λαϊκών επιτροπών. Με τα πανό και τα συνθήματά τους, πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, για μισθούς και συντάξεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους, για δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, για το δικαίωμα των αγροτών να καλλιεργούν τη γή τους και να ζουν από αυτή, ενάντια στη φοροληστεία, τις κατασχέσεις, ενάντια συνολικά στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων και της εξουσίας τους. Διαδήλωσαν την απόφασή τους να δυναμώσουν τον αγώνα για να πάρουν στα χέρια τους τον πλούτο που παράγουν και τους κλέβουν, να πάρουν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας και την πολιτική εξουσία.

Στην κεντρική ομιλία στην συγκέντρωση ο Λεωνίδας Στολτίδης μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ τόνισε μεταξύ άλλων «Στο φουλ οι μηχανές του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, των συνδικάτων, των επιτροπών αγώνα και των λαϊκών επιτροπών στις γειτονιές, των συμμάχων μας, Με ένα στόχο :

Να δοθεί πανίσχυρη απάντηση του εργαζόμενου λαού στη κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα μονοπώλια.

Με το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 1 Νοέμβρη, στην Αθήνα. Μαζί με τους συμμάχους μας, τη ΠΑΣΥ των αγροτών, τη ΠΑΣΕΒΕ των αυτοαπασχολούμενων, την ΟΓΕ των γυναικών, το ΜΑΣ των σπουδαστών.

Να βουλιάξει η πλατεία Συντάγματος από χιλιάδες εργαζόμενων, ανέργων, συνταξιούχων, γυναικών, πάνω απ’ όλα νέων ανθρώπων. Να γίνει απαρχή ανάτασης του κινήματος. Να κηρύξουμε εμείς πόλεμο στον πόλεμο που μας κήρυξαν. Και ετοιμάζονται να τον κλιμακώσουν με ή χωρίς μνημόνια. Έτσι κι’ αλλιώς η Ε.Ε. έχει πια μνημόνια διαρκείας δεκαετιών μπροστά για κάθε χώρα, κάθε λαό.»

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν:

ο Μοχάμεντ Ικνέμπι εκ μέρους της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και της Γενικής Ένωσης Παλαιστίνιων Εργατών

η Ράνια Καπετανγιώργη από την ΠΑΣΕΒΕ

ο Αλέκος Ουγγρίνος από την ΠΑΣΥ, ενώ αγρότες μοίρασαν φρούτα και λαχανικά

ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην Κόκα Κόλα Θεσσαλονίκης.
Η μεγάλη πορεία που ακολούθησε, πέρασε μπροστά από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, που φυλάσσονταν από ισχυρές διμοιρίες των ΜΑΤ. Μπροστά στην βόρεια πύλη, στη συμβολή των οδών Αγγελάκη και Εγνατία, οι αγρότες συμβολικά πέταξαν ντομάτες στο οδόστρωμα και μοίρασαν ροδάκινα στους πολίτες για να καταδείξουν από τη μία τις εξευτελιστικές τιμές που παίρνουν για τα προϊόντα τους, αλλά και ταυτόχρονα να καταγγείλουν κυβέρνηση και ΕΕ που συζητούν το θάψιμο των αγροτικών προϊόντων την ώρα που εκατομμύρια λαού στερούνται ακόμη και το φαγητό.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου