ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

"ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DIA" :

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στην Καρφούρ Μαρινόπουλος
Τα τελευταία χρόνια οι μισθοί μας έχουν δεχτεί μεγάλες μειώσεις, κόπηκαν τα επιδόματα, οι  ελαστικές εργασιακές σχέσεις έχουν γενικευτεί εις βάρος  της 8ωρης εργάσιμης μέρας και της σταθερής εργασίας. Εργαζόμαστε με  την απειλή της απόλυσης, του κλεισίματος των καταστημάτων, ενώ ζούμε ήδη με  τον μεγάλο βραχνά της ανεργίας μέσα στις οικογένειες μας.
Ήδη η κυβέρνηση δρομολογεί το  πάγιο αίτημα των μεγαλεμπόρων για τη κατάργηση της Κυριακής αργίας, την απελευθέρωση των  απολύσεων, τη μείωση παραπέρα των  εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά μας ταμεία, το χτύπημα των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων
Αυτή είναι η  δύσκολη κατάσταση μέσα στην οποία έχουμε περιέλθει. Φτάνει όμως να την περιγράφουμε, ακόμα και να αγανακτούμε,  αν δεν δούμε με μάτια καθαρά ποιος ευθύνεται για αυτή την κατάσταση, ποιος  βγαίνει κερδισμένος;
Η εταιρία Kαρφούρ Μαρινόπουλος  αυτή τη περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης γιγαντώθηκε. Προχώρησε σε εξαγορά των Σούπερ Μάρκετ Αρβανιτίδης στη Β. Ελλάδα, Λάρισα στη Θεσσαλία, Αριάδνη στην Κρήτη. Είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ και απασχολεί 18.000 εργαζομένους πανελλαδικά. Είναι ένα από τα μονοπώλια στο σοβαρό τομέα του φαρμάκου. Δεν τις έλειψαν τα κεφάλαια για επενδύσεις, αντίθετα ακολούθησε επιθετική πολιτική για να διατηρήσει τα κέρδη και τα  μερίδια της στην αγορά στον ανταγωνισμό της με τις άλλες μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια τσάκισε τα δικαιώματα μας, έριξε τους μισθούς μας, εντατικοποίησε την εργασία μας.
Η μεγαλοεργοδοσία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ αρκετές φορές έχει καλέσει εμάς τους εργαζόμενους να την εμπιστευτούμε  και να την « βοηθήσουμε  για  να ξεπεράσει την κρίση».  Επιδιώκει  τη συναίνεση, να σκύψουμε το κεφάλι και να   δεχτούμε  τη σφαγή των δικαιωμάτων μας.  Παράλληλα εξαπολύει  και απειλές, εκβιασμούς.   ‘Ότι δεν μπορεί να αποσπάσει με  το « καλό»  το επιβάλει με  το μαστίγιο,  αποκαλύπτοντας το πραγματικό της πρόσωπο.  Προχωράει σε κλείσιμο καταστημάτων και παράλληλα σε απολύσεις συναδέλφων μας, δυναμώνει την τρομοκρατία.
Πολύτιμος συμπαραστάτης της εταιρίας Καρφούρ Μαρινόπουλος αποδεικνύεται ακόμα μια φορά  o εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που εκφράζεται στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ από τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή τους, στην προηγούμενη συλλογική σύμβαση   με μειώσεις 6,7%. Έχουν ευθύνη  που μετά τη λήξη της σύμβασης «είμαστε στον αέρα»δίνοντας τη δυνατότητα στον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ να επιτεθεί στις έτσι και αλλιώς πενιχρές αποδοχές των εργαζομένων εφαρμόζοντας τη μονομερή περικοπή των επιδομάτων στους μισθούς των εργαζομένων.
Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση, οι πραγματικοί αντίπαλοι των εργαζομένων.  Από τη μία πλευρά είναι η εταιρία, η κυβέρνηση, τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας  και από την άλλη είμαστε εμείς, οι εργαζόμενοι , οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι που  πλήττονται από την αντιλαϊκή λαίλαπα. Το ερώτημα που τώρα μπαίνει μπροστά μας είναι αν εμείς μπορούμε να αποκρούσουμε την επίθεση, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, στην ουσία τη ζωή τη δική μας και της οικογένειας μας;
Εμείς απαντάμε ναι! Γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη του  οργανωμένου και ταξικά προσανατολισμένου αγώνα ενάντια στην εργοδοσία και τη κυβέρνηση. Εμείς, οι χιλιάδες εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου  λειτουργούμε τα καταστήματα. Χωρίς τη δική μας δουλειά η εταιρία δεν μπορεί να πουλήσει ούτε ένα εμπόρευμα.  Η  συμμετοχή, η οργάνωση της πλειοψηφίας των συναδέλφων στα σωματεία,  η δική μας   θέληση και   δράση  είναι που θα μας κάνει  ικανούς  να αποκρούσουμε την επιθετικότητα της εργοδοσίας, να ασκήσουμε τη μέγιστη δυνατή πίεση για να υποχωρήσει στις αξιώσεις της και να κατακτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε.
Οι αγώνες μας μπορούν να είναι αποτελεσματικοί αν κρατάμε ασίγαστο το μέτωπο απέναντι στην εργοδοσία και στα στηρίγματα της  και δεν υποχωρούμε από τις δικές μας ανάγκες, αν δεν συμβιβαζόμαστε και δεν υποτασσόμαστε στις δυσκολίες, τις μεγάλες πιέσεις που σίγουρα θα δεχτούμε.
Ακόμα  όμως και αν ένας αγώνας δεν  αναγκάσει την εργοδοσία να υποχωρήσει, ασκεί πίεση, κυρίως  δυναμώνουμε εμείς, αποκτάμε καλύτερη οργάνωση, εμπιστοσύνη στον αγώνα, θέληση, γινόμαστε ακόμα πιο μαχητικοί, αποφασιστικοί για να αντεπιτεθούμε στη συνέχεια.
Συνάδελφοι, συναδέλφισες
Δεν μας βρίσκει σύμφωνους ο τρόπος που η πλειοψηφία της κεντρικής διοίκησης του σωματείου μας αντιμετωπίζει την επίθεση της εργοδοσίας. Δεν αρκούν οι γενικές καταγγελίες. Απαιτείται σχέδιο δράσης, αποφασιστικότητα, θέληση, οργάνωση. Δεν μπορεί να λειτουργεί πυροσβεστικά η διοίκηση του σωματείου στις όποιες αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Το αντίθετο πρέπει να τις ενθαρρύνει, να τις συντονίζει, να τις γενικεύει. Δεν πρέπει την ώρα που η εργοδοσία χτυπάει τους εργαζόμενους η διοίκηση του σωματείου να έχει στραμμένο το μέτωπο της σε κάποιους εργαζόμενους, σε κάποια παραρτήματα που τις ασκούν κριτική.
Ο αντίπαλος μας είναι η εργοδοσία και εκεί πρέπει να στραφούν τα πυρά όλων μας και πρώτα και κύρια του σωματείου. Αυτές άλλωστε είναι οι κατευθύνσεις του ΠΑΜΕ που μας ξεχωρίζουν από τα σωματεία που υπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, δίνουν ελπίδα και προοπτική στους εργαζόμενους, για να σηκώσουν το κεφάλι και να απαιτούν όλα όσα τους ανήκουν.
Δεν είμαστε σύμφωνοι με τη λογική της αναμονής, χωρίς καμιά  απάντηση. Χρειάζεται απάντηση οργανωμένη και συλλογική. Όσο δίνουμε περιθώριο στην εργοδοσία του Μαρινόπουλου χάνουμε χρόνο για να σπάσει η τρομοκρατία και ο φόβος. Η τακτική της απραξίας δίνει χρόνο στην εργοδοσία. Ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ πρέπει να πάρει απάντηση για τις μειώσεις κόψιμο των επιδομάτων, τις απολύσεις, την εντατικοποίηση, την τρομοκρατία, τις δυσμενείς μεταθέσεις..
Ζητάμε από την Κεντρική Διοίκηση να συνεδριάσει τώρα, να καταλήξει σε αγωνιστικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί παντού, στα παραρτήματα και τις γενικές συνελεύσεις των παραρτημάτων. Για να πάρουμε την υπόθεση της απάντησης στις αποφάσεις της εργοδοσίας στα χέρια μας.
Να απαιτήσουμε άμεσα:
·         Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσαι η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις των μισθών.
·         Να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι
·         Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Κανένας με δουλειά 2 και 3 ημερών με μισθούς 250 και 300 ευρώ.
·         Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλους τους εργαζόμενους σε όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο.
·         Να υπογραφεί άμεσα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς.

 ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΧΜΕΤ :  Μέλος Κεντρικής Διοίκησης Επιχειρησιακού Σωματείου
             ΤΖΙΩΝΑΣ ΗΛΙΑΣ :       Μέλος Κεντρικής Διοίκησης Επιχειρησιακού Σωματείου
    ΤΣΙΓΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ :     Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Παραρτήματος Τρικάλων  
              ΡΑΠΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ :      Ταμίας Παραρτήματος Μαγνησίας
      ΚΟΥΖΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ : Μέλος Πανελλαδικής Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας
 ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ : Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Παραρτήματος Αττικής
ΛΕΚΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ : Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Παραρτήματος Αττικής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου