ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ

 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Στους εργαζόμενους στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, στους αυτοαπασχολούμενους, μετά τον ορυμαγδό των μέτρων που ρημάζει κυριολεκτικά τη ζωή τους, κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν να δώσουν ένα ακόμα χτύπημα, καταργώντας την κυριακάτικη αργία.

Με προκλητικό τρόπο η κυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) επιχειρεί να πάρει πίσω ό,τι δεν πρόλαβε να αφήσει όρθιο η επέλαση προηγούμενων κυβερνήσεων.
Όταν το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο απαιτεί, οι πολιτικοί του υπάλληλοι νομοθετούν εν ριπή οφθαλμού. Θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σκλάβους που θα δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο, κάθε μέρα για να αυγαταίνουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Το υπουργείο Ανάπτυξης, η κυβέρνηση, μετά από "διαπραγμάτευση" με την τρόικα και το ΔΝΤ, καταργεί ουσιαστικά την κυριακάτικη αργία, ικανοποιώντας την πάγια απαίτηση των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων του Εμπορίου, της ΕΕ, απελευθερώνει τις προσφορές και τις εκπτώσεις για όλο το χρόνο. Θέλουν λέει να ανοίξουν "πιλοτικά" στις τουριστικές περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής

Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, την Ομόνοια, την Ερμού και τη Ραφήνα λόγω του λιμανιού.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:

Σε Ρόδο, Κω, και Ερμούπολη Σύρου.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

Ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης, την Τσιμισκή και τη Χαλκιδική.

Η κατάργηση της Κυριακής-αργίας στο Εμπόριο θα ανοίξει το δρόμο για την κατάργησή της σε όσους κλάδους συνδέονται με το Εμπόριο και πολύ σύντομα θα ισχύει για το σύνολο της εργατικής τάξης σε όλους τους κλάδους.
Δεν είναι η Κυριακή-αργία η αιτία που χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι είναι απλήρωτοι, "απασχολήσιμοι" είτε άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι να χρεοκοπούν ο ένας μετά τον άλλον σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας της πτώσης του τζίρου.
Το χτύπημα της αγοράς να το ψάξουν στη μείωση των μισθών που ξεπερνά το 20%, στην κατάργηση ουσιαστικά των συλλογικών συμβάσεων, στη γιγάντωση της ανεργίας, στην ακρίβεια και τη φοροληστεία της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
Θέλουν εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους δούλους των πολυεθνικών γι' αυτό θέλουν να "ξαναζωντανέψουν τα ιστορικά κέντρα των πόλεων (Αθήνας- Θεσσαλονίκης και αλλού)", να τα παραδώσουν δηλαδή σε μεγάλες μονοπωλιακές μονάδες με εργαζομένους χωρίς ωράρια, συλλογικές συμβάσεις και αυτοαπασχολούμενους χωρίς μαγαζιά.
Επιδιώκουν, μαζί με τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και τώρα την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγαλοκαταστηματαρχών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζόμενων.
Θέλουν να αφαιρέσουν όσο ελεύθερο χρόνο απέμεινε στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, σαρώνουν στην κυριολεξία τα δικαιώματα ιδιαίτερα στη νεολαία και τις γυναίκες.
Έχουν μεγάλες ευθύνες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ γιατί αποτέλεσμα των δικών τους πολιτικών επιλογών και νόμων που ψήφισαν είναι τα σημερινά ωράρια.
Έχει μεγάλες ευθύνες ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που έχει συμφωνήσει και έχει υπογράψει τα απελευθερωμένα ωράρια και την απελευθερωμένη εργασιακή σχέση.
Στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους με την εργοδοσία, την ΕΣΕΕ, τη ΓΣΕΒΕΕ, στην απόφαση που απελευθερώνει το ωράριο από το 1997, αυτήν υπερασπίζονται έως και σήμερα.
Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να σκεφτεί. Τώρα υπάρχει πείρα από την εφαρμογή της πολιτικής της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, τώρα ξέρουμε ότι όταν η κυβέρνηση λέει για "ανάπτυξη", ότι θα δούμε "φως στο τούνελ", εννοεί ότι θα γίνουν οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.
Να κάνουν στην "μπάντα" πλειοψηφίες όπως αυτή στην ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ), είναι επικίνδυνη για τους εργαζόμενους του κλάδου, αποτελούν τμήμα του εργοδοτικού μηχανισμού και έχουν διευκολύνει με πολλούς τρόπους την εργοδοτική και κυβερνητική επίθεση.
Ευθύνεται για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο έχουν βρεθεί ανέτοιμοι οργανωτικά και ιδεολογικά αφοπλισμένοι στη γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της τρόικας.
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καλεί τα διοικητικά συμβούλια όλων των σωματείων, κλαδικών και επιχειρησιακών, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Σωματειακές Επιτροπές να οργανώσουν περιοδείες, εξορμήσεις, να συζητήσουν σε κάθε χώρο δουλειάς και να αποφασίσουν ότι δεν θα ανεχτούν αυτή την απόφαση, θα απαντήσουν αγωνιστικά, θα αντισταθούν.
Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε τη μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε να καθορίζουν και τη ζωή μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους, για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε:
Όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.
Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο, με μόνιμη και σταθερή εργασία.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων

                                        ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου