ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΚΚΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ S/M "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ"ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: προβλήματα των εργαζομένων στα super market «Αρβανιτίδης».
Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται ξανά οι εργαζόμενοι στα super market «Αρβανιτίδης» απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, να μην πραγματοποιηθεί καμία νέα απόλυση και την ανάκληση όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καθώς και πενθήμερη εργασία με κυλιόμενο ρεπό.
Τρεις μήνες μετά την αλλαγή στη διοίκηση της εταιρείας, με συμφωνία Franchise με τον «Μαρινόπουλο», η νέα διοίκηση εξακολουθεί την ίδια ακριβώς πολιτική με την προηγούμενη απέναντι στους εργαζόμενους της. Παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν κατά τη συνάντηση με τη διοίκηση του Σωματείου, η εταιρεία προχώρησε ήδη σε κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις. Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα το προσωπικό των καταστημάτων είχε ήδη μειωθεί σημαντικά.
Επιπλέον, η νέα διοίκηση, παρά την έγγραφη διαβεβαίωση και το χρονοδιάγραμμα που έδωσε ότι μέχρι 10 Ιούνη θα έχουν αποπληρωθεί όλα, συνεχίζει να καθυστερεί τα δεδουλευμένα (μισθούς, επιδόματα, υπερωρίες, Κυριακές) με αποτέλεσμα σήμερα να οφείλει τρεις μισθούς στους εργαζόμενους.
Συγχρόνως, εντατικοποιεί την εργασία υποχρεώνοντας εργαζόμενους να εργάζονται επιπλέον ώρες, ενώ τις ώρες της υπερωριακής απασχόλησης τις αντικαθιστά με μείωση ωρών εργασίας σε άλλες ημέρες ή δίνοντας μια μέρα ρεπό.
Αποτελεί πάγια τακτική των εργοδοτών να αξιοποιούν το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που έχει ψηφιστεί από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις και τη σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ώστε να ρίξουν τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους, διασφαλίζοντας έτσι την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:
·        Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστεί η μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
·        Να πληρωθούν στο σύνολο τους τα δεδουλευμένα και να υπάρξει πλέον τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου