ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.»

  Απεργία κήρυξε το σωματείο «Αρβανιτίδη» 
για το ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΝΗ. 
Συγκέντρωση στον πεζόδρομο Καλαμαριάς 10π.μ
                                           Η προκήρυξη του σωματείου:
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η διοίκηση του Σωματείου είχε εδώ και καιρό προειδοποιήσει ότι οι εξελίξεις σχετικά με την αλλαγή στην διοίκηση της εταιρείας και η συμφωνία Franchise με τον Μαρινόπουλο δεν πρέπει να δημιουργήσουν ένα κλίμα ευφορίας και εφησυχασμού. Η εταιρεία εξακολουθώντας την ίδια πολιτική μόλις τρεις μήνες μετά προχώρησε σε κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν κατά την συνάντηση με την διοίκηση του Σωματείου. Οι συνάδελφοι που απολύθηκαν είναι αναγκαίοι για την λειτουργία των υπόλοιπων καταστημάτων καθώς έχει μειωθεί σημαντικά το προσωπικό το προηγούμενο διάστημα.
   Η επιχείρηση στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των καταστημάτων σίγουρα θα συνεχίσει να κλείνει καταστήματα και να απολύει συναδέλφους. Κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι τα καταστήματα θα συνεχίσουν την λειτουργία τους και ότι εμείς θα έχουμε τις θέσεις εργασίας μας. Συνεχίζει να καθυστερεί τα δεδουλευμένα (μισθούς, επιδόματα, υπερωρίες, Κυριακές) παρά την έγγραφη διαβεβαίωση και το χρονοδιάγραμμα που έδωσε η νέα διοίκηση ότι μέχρι 10 Ιουνίου θα έχουν αποπληρωθεί όλα τα δεδουλευμένα. με αποτέλεσμα σήμερα να μας οφείλει τρεις μισθούς. Εντατικοποιεί την εργασία μας υποχρεώνοντας συναδέλφους να εργάζονται επιπλέον ώρες. Τις ώρες της υπερωριακής απασχόλησης της αντικαθιστά με μείωση ωρών εργασίας σε άλλες ημέρες ή δίνοντας μια μέρα ρεπό, προχωρά δηλαδή παράνομα σε διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Η πίεση και η άσχημη συμπεριφορά των διευθυντών τόσο της εταιρείας Αρβανιτίδης όσο και της Μαρινόπουλος δημιουργεί μια αφόρητη κατάσταση μέσα στα καταστήματα. Μετακινεί προσωπικό σε παραθαλάσσια καταστήματα. Απαιτεί από το προσωπικό να μοιράσουν φυλλάδια. Προχωράει σε ακόμη μία απογραφή απαιτώντας από μας να δουλέψουμε τζάμπα.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή συναδέλφων στη δράση του σωματείου,  στις απεργίες, στις καταγγελίες, στην επίσχεση και οι συνεχείς παρεμβάσεις της διοίκησης του σωματείου σε αρμόδιους φορείς  αλλά κυρίως η αταλάντευτη στάση μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας δυσκολεύει την εργοδοσία στο να μας πετάξει σαν στημένες λεμονόκουπες. Η συσπείρωση και η οργάνωση των συναδέλφων μας είναι το πρωταρχικό μέλημά μας για να μπορέσουμε να  αντεπιτεθούμε στη ολοένα αυξανόμενη επίθεση των εργοδοτών στα εργασιακά και  ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Με συσκέψεις, συνελεύσεις συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα οργανώνουμε τον αγώνα μας  σε κάθε νομό, σε κάθε κατάστημα.
Στην Γενική Συνέλευση αποφασίσαμε να κηρύξουμε ΑΠΕΡΓΙΑ για το Σάββατο 28 Ιούνη 2014 με αιτήματα:
1.     Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
2.     Ανάκληση των απολύσεων, να μην γίνει καμία απόλυση.
3.     Πενθήμερη εργασία με κυλιόμενο ΡΕΠΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΙΟΥΝΗ 2014 
Συγκέντρωση στον πεζόδρομο Καλαμαριάς 10π.μ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου