ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

          Κατέθεσε Ερώτηση για τις τελευταίες εξελίξεις και τα μέτρα που       σχεδιάζονται στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ

Με Ερώτησή τους, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος απευθύνονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ζητάνε να τοποθετηθεί για τις εξελίξεις αναφορικά με το Ασφαλιστικό στη χώρα μας και συνολικά στην ΕΕ. Ολόκληρη η Ερώτηση έχει ως εξής:
«Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ χαιρετίζει τις εργατικές, λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που συνεχίζει και κλιμακώνει την επίθεση για την κατάργηση των κοινωνικών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Η επίθεση της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ενάντια στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων δεν αποτελεί ελληνική ιδιαιτερότητα. Τα δημόσια συστήματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Πρόνοιας και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας βρίσκονται στο στόχαστρο στην Ελλάδα και σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ πολλά χρόνια πριν ξεσπάσει η καπιταλιστική κρίση, ανεξάρτητα από δημοσιονομικά ελλείμματα και δημόσιο χρέος, αξιοποιώντας τη συνθήκη του Μάαστριχτ, για να υπηρετηθούν οι ανάγκες της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.
Τα αντιλαϊκά μέτρα περιέχονται στους στόχους της αντιδραστικής στρατηγικής "Ευρώπη 2020" και εξειδικεύονται για κάθε κράτος - μέλος με το "Ευρωπαϊκό Εξάμηνο", τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ.
Οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που πρόκειται να επικυρωθούν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 26 - 27 Ιούνη είναι σαφείς: Μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στα Δημόσια Ασφαλιστικά Συστήματα, σύνδεση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, σαρωτικές ανατροπές στα συστήματα παροχής δημόσιων υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας. Με το σύστημα των τριών πυλώνων, ελαχιστοποιούν τις συνταξιοδοτικές παροχές των δημόσιων συστημάτων Ασφάλισης σε προνοιακό επίδομα, ανοίγοντας το δρόμο στην ιδιωτική ασφάλιση.
Οι αντιλαϊκές αυτές αλλαγές που εφαρμόζονται από τις αστικές κυβερνήσεις σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, στοχεύουν στη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, στην απαλλαγή των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους από το "βάρος" των εισφορών και των κοινωνικών παροχών στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Στη διασφάλιση κερδοφόρων επενδύσεων του κεφαλαίου στον τομέα της ιδιωτικής Ασφάλισης, της Υγείας και Πρόνοιας.
Στην Ελλάδα, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας, με οδυνηρές συνέπειες για τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τις επόμενες γενιές.

·         Μειώνει την κρατική χρηματοδότηση για τις συντάξεις από 12,6 δισ. ευρώ το 2013, στα 10,5 δισ. ευρώ το 2014 και στα 9,7 δισ. ευρώ το 2015 και 2016.

·         Καταργεί τους "κοινωνικούς πόρους", σε συνέχεια της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 2,9% για τους εργοδότες και 1% για τους εργαζόμενους, από 1-7-2014, καταφέρνοντας νέο μεγάλο πλήγμα στο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα.

·         Μειώνει κατά 5,2% τις επικουρικές συντάξεις, τα επιδόματα του ΟΑΕΔ, όπως οικογενειακά, μητρότητας, κ.ά.

·         Εφαρμόζει ρήτρα "μηδενικού ελλείμματος" από 1/1/2015, για όλα τα Ταμεία.

·         Αλλάζει ξανά τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων από 1/1/2015, καθιερώνοντας βασική σύνταξη 360 ευρώ.

·         Οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων μόνο από το "κούρεμα" των ομολόγων το 2012, ανέρχεται σε 14 δισ. ευρώ, ενώ δεκάδες δισ. των αποθεματικών τους έχουν λεηλατηθεί από το κράτος και την εργοδοσία.
Αυτή η πολιτική πάει χέρι - χέρι με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη μείωση των μισθών, την εξαθλίωση των εργαζομένων. Σε αυτή την αντιλαϊκή στρατηγική των μονοπωλίων της ΕΕ θα στηριχθεί η "οικονομική ανάκαμψη", που υπόσχεται η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ή η "παραγωγική ανασυγκρότηση" του ΣΥΡΙΖΑ, για να στηριχθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών μονοπωλιακών ομίλων.
Το ΚΚΕ παλεύει για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος που περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

·         Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη εργαζομένων και ανέργων. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·         Κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον κλάδο Υγείας και των πληρωμών των ασφαλισμένων στο σύστημα Υγείας.

·         Επιστροφή των τεράστιων ποσών που οφείλει η εργοδοσία και το κράτος στα ασφαλιστικά ταμεία. Κατάργηση των εισφορο-απαλλαγών των επιχειρήσεων, πάταξη της εισφορο-διαφυγής. Αμεση απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από το χρηματιστηριακό και τραπεζικό τζόγο. Κάλυψη από το κράτος των απωλειών, καθώς και των απωλειών από το "κούρεμα" των ομολόγων του δημοσίου που διέθεταν τα Ταμεία.

·         Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες, τα 55 και τα 50 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

·         Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στις θέσεις που αναφέρονται παραπάνω;»

 

3 σχόλια:

 1. Μόνο το ΚΚΕ διαφέρετε για τον εργαζόμενο.
  Νέοι ευρωβουλευτές και το πρώτο που κάνανε είναι ερώτηση για το ασφαλιστικό και είναι μόνο δυο.
  Συμπέρασμα μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ δεν πάει χαμένη για τους εργαζόμενους.
  Κωστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το μπλοκ είναι σωματείου.
  Δεν πρέπει να κάνει τέτοιες δημοσιεύσεις και ούτε να δημοσιεύει τέτοια σχόλια.
  Μαρια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μαρία, το να κάνης τέτοιες αναρτήσεις νομίζω ότι επιβάλετε.
  Η ερώτηση ενδιαφέρει δεκάδες συναδέλφους που δούλεψαν χρόνια και μπορεί να μην πάρουν καθόλου σύνταξη με τα νέο νόμο που έρχεται και αν πάρουν θα είναι μάλλον βοήθημα.
  Εμπορουπαλληλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή