ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

ΔΑΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DIA
ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Π.Α.ΜΕ
Προς ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων
στις Επιχειρήσεις ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-DIA
Αθήνα  12/10/2015
   Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Οι εξελίξεις διαμορφώνουν μια εφιαλτική κατάσταση για τους εργαζόμενους, με τα κλεισίματα καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα. Επίσης η τοποθέτηση της διοίκησης της Μαρινόπουλος Α.Ε. στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 2/10/2015 μετά από αίτημα του Συλλόγου  Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, επιβεβαιώνει την παραπάνω πραγματικότητα.
Η Διοίκηση του σωματείου δεν μπορεί να αγνοεί την επίθεση που κλιμακώνεται και να μην πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την μαζική απάντηση των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Κυνικά η εταιρία  ομολόγησε στο υπουργείο ότι φορτώνει την μείωση του τζίρου, τον ανταγωνισμό της με τις άλλες εταιρίες με στόχο να μονοπωλήσει την αγορά, στις πλάτες των εργαζομένων. Αυτές οι εξελίξεις έρχονται σαν συνέχεια των μειώσεων μισθών, κόψιμο επιδομάτων, απολύσεων, εντατικοποίηση της εργασίας, τρομοκρατία.
 Χρειάζεται, τώρα οι χιλιάδες εργαζόμενοι στην επιχείρηση να δώσουν την δικιά τους απάντηση στους σχεδιασμούς της Μαρινόπουλος Α.Ε. με οργάνωση της πάλης σε κάθε κατάστημα. Να συζητήσουμε και να δρομολογήσουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να διεκδικήσουμε την δουλειά μας και το μεροκάματο μας
 Θεωρούμε πως δεν πρέπει να μείνει, για άλλη μια φορά η Διοίκηση του Σωματείου με σταυρωμένα τα χέρια, δείχνοντας ανοχή. Οφείλει να οργανώσει τους εργαζόμενους σε αγωνιστική κατεύθυνση με στόχο την απόκρουση των μέτρων αλλά και την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.
 Να διεκδικήσουμε:
·                     Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του. Όλοι οι εργαζόμενοι να απορροφηθούν σε άλλα καταστήματα με τα δικαιώματα που είχαν.
·                     Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.
·                     Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
·                     8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
·                     Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
·                     Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις που να καλύπτουν την απώλεια από την προηγουμένη μείωση στους μισθούς και τα ημερομίσθια.

 Προτείνουμε, στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος ΔΣ και αμέσως μετά τη συγκρότηση του, σαν δεύτερο θέμα το εξής:
 Τώρα να παρθεί απόφαση για διενέργεια Γενικών Συνελεύσεων σε όλα τα παραρτήματα, ασχέτως αν πήραν μέρος στις πρόσφατες εκλογές του σωματείου.
 Οι εργαζόμενοι μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις, να συζητήσουν και να αποφασίσουν, άμεσα την πρόταση του ΔΣ για απεργιακή απάντηση απέναντι στην εργοδοσία Μαρινόπουλος με βάση το πλαίσιο που καταθέτουμε.

Τα μέλη του ΔΣ
Μουσταφά ΄Αχμετ
Τσίγκας  Πέτρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου