ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ"



Το τελευταίο διάστημα συνεχώς επιβεβαιώνεται η θέση του σωματείου ότι η εξαγορά της επιχείρησης "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ", που μετονομάστηκε σε "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ" και η συμφωνία δικαιόχρησης με τη "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ" εξυπηρετούσε συγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια.
Βιώνουμε έντονα πλέον ότι η εργασία μας εντατικοποιείται στο έπακρο, το κλείσιμο καταστημάτων, τμημάτων και οι απολύσεις συνεχίζονται, οι μεταθέσεις, οι αποσπάσεις, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας είναι καθημερινό φαινόμενο. Η προοπτική που διαφαίνεται για σπάσιμο της συμφωνίας, αλλά και η προοπτική για αλλαγή των ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών καλλιεργείται εντέχνως από την επιχείρηση.

Η δύσκολη καθημερινότητα δεν πρέπει να μας αποσπά και από το γεγονός ότι τα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα είναι προ των πυλών. Η ανεργία δεν ανακόπτεται και η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται για νέες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, για βαθιά εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, παραπέρα συρρίκνωση της Πρόνοιας, συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα, τη νομοθέτηση των ομαδικών απολύσεων με συρρίκνωση ή και κατάργηση των αποζημιώσεων.
Στον κλάδο μας όλα τα παραπάνω συνδέονται και με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, με την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, με τη μείωση των μισθών και με την κατάργηση εργασιακών μας δικαιωμάτων. Την 1η Νοέμβρη απεργούμε για να υπερασπιστούμε την κυριακάτικη αργία, δεν σταματάμε όμως εδώ. Προετοιμάζουμε τη συμμετοχή μας για να έχουμε μαζική παρουσία στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ. 
Οργανωνόμαστε και διεκδικούμε:
·         Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλο το χρόνο, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
·         Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν καθολική υποχρεωτική ασφάλιση.
·         8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
·         Κατάργηση των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
·         Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
·         Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ.
ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Δοκιμάσαμε τις ατομικές λύσεις το τελευταίο διάστημα, που όμως δεν μας οδήγησαν πουθενά. Ας δοκιμάσουμε και την ενότητα που αποδεδειγμένα έφερε αποτελέσματα πριν 1,5 χρόνο.
Να μη δεχτούμε το στράγγισμα και το ξεζούμισμά μας. Με τους αγώνες μας να επιβάλουμε το δίκιο μας.
Να σχεδιάσουμε τη δράση του σωματείου μας και να αποφασίσουμε κινητοποιήσεις για τις απολύσεις, την καθυστέρηση των δεδουλευμένων.
Να ενώσουμε τη φωνή μας, να συσπειρωθούμε και να συμμετάσχουμε όλοι στις εκλογές του σωματείου την
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 12 μ.- 8 μ.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ 11 π.μ.- 6 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου