ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΜΕ: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Με μαζική συμμετοχή εργαζομένων, εκπροσώπων σωματείων, Επιτροπών Αγώνα, των φορέων της λαϊκής συμμαχίας και των Λαϊκών Επιτροπών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 6 Οκτώβρη, η σύσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ για το σχεδιασμό δράσης το επόμενο διάστημα.
Πρώτος μεγάλος σταθμός είναι το συλλαλητήριο στις 22 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και κλιμάκωση με την απεργία στις 12 Νοέμβρη.
Βαδίζοντας προς το συλλαλητήριο, προγραμματίζεται να γίνει μαζική παράσταση στα κεντρικά του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους, τη Δευτέρα 12 Οκτώβρη, στις 10 π.μ. και μαζική παράσταση στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, τη Δευτέρα 19 Οκτώβρη, στις 10 π.μ.
Επιπλέον, αποφασίστηκε πενθήμερο δράσης και παρέμβασης από τις Λαϊκές Επιτροπές σε σχεδιασμό και από κοινού με τα σωματεία. Ακόμα, προετοιμάζεται κεντρική εκδήλωση για το Ασφαλιστικό στο τέλος του μήνα, ενταγμένη στην κλιμάκωση και τη μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση.
Αναφορικά το ζήτημα της αλληλεγγύης, επισημάνθηκε η ανάγκη να προχωρήσει ο σχεδιασμός πιο αποφασιστικά, με αιχμή τους άνεργους, τους πρόσφυγες και μετανάστες, τα παιδιά των ανέργων, απλήρωτους εργαζόμενους, χαμηλοσυνταξιούχους.
Τέλος, ανακοινώθηκε ότι ξεκινά συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, που θα διατεθούν επί τόπου στους πρόσφυγες στην Ειδομένη του Κιλκίς, την Κυριακή 18 Οκτώβρη. Τα πούλμαν θα ξεκινήσουν στις 9.30 π.μ. από το Άγαλμα Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου