ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΜΕ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΙΚΑ


    Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους το πρωί της Δευτέρας 12 Οκτώβρη από σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, Επιτροπές Ανέργων και το ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης.  
    Οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν ένα μεγάλο πανό στην είσοδο του κτιρίου εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που δρομολογείται στα πλαίσια και του 3ου μνημονίου, καθώς το ΙΚΑ είναι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας.    Το πανό αναγράφει: «Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, τις ομαδικές απολύσεις, τους πλειστηριασμούς, τη φτώχεια, την ανεργία - Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε» και καλεί στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στο Άγαλμα του Βενιζέλου στις 6.30 το απόγευμα.
    Στην διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας στην είσοδο του ΙΚΑ, έγιναν σύντομες ομιλίες από εκπροσώπους των συνταξιούχων, του ΜΑΣ και του Συνδικάτου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, ενώ παραβρέθηκε και ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ.

2 σχόλια:

 1. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ντροπιάζει τον τόπο. Όπως ακριβώς και οι προηγούμενοι. Η διαφορά της με τους προηγούμενους είναι ότι οι σημερινοί νομίζουν ότι μπορούν να προσβάλουν και να μαγαρίζουν και την έννοια «Αριστερά».
  Οι κήρυκες της «περηφάνιας», της «αξιοπρέπειας» και της «ανεξαρτησίας» έρχονται τώρα και
  • αλλάζουν νόμους (τους ίδιους νόμους που τους είχαν κάνει σημαία),
  • ανασκολοπίζουν νόμους (τους ίδιους νόμους που είχαν δηλώσει πεντακόσιες φορές ότι «δεν αλλάζουν»),
  • «μετατρέπουν» νόμους (τους νόμους που τους εμφάνιζαν ως το αγλάισμα της κοινωνικής τους ευαισθησίας),
  • κόβουν και ράβουν νόμους (τους ίδιους νόμους που τους ψήφισαν μετά χορδών και οργάνων)
  ώστε να εναρμονιστούν με τα δικά τους, με τα «αριστερά» Μνημόνια.
  ΔΣΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πρόκειται για τα συμφέροντα μιας τάξης που η εξάρτηση και η δουλικότητά της είναι η άλλη όψη του νομίσματος της πολιτικής της εξουσίας και που κάθε φορά που οι πολιτικοί της εκπρόσωποι (σσ: δεξιοί και «αριστεροί») την βαφτίζουν «αδυναμία» και την επικαλούνται σαν άλλοθι, θυμίζουν τον τύπο που σκότωσε τους γονείς του και πήγε στο δικαστήριο ζητώντας επιείκεια γιατί ήταν ορφανός…
  http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/345720,Sketh-ntroph-alla-aristerh.html
  Αννα Φ

  ΑπάντησηΔιαγραφή