ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων από ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία στις χώρες τους, σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν και αλλού, οι οποίες γίνονται για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και για την εκ νέου με αίμα χάραξη των συνόρων, με κίνδυνο της ζωής τους προσπαθούν να φτάσουν την Ευρώπη. Τα καραβάνια των ξεριζωμένων μετρούν εκατοντάδες θύματα στο δρόμο προς τον προορισμό τους, ενώ οι εικόνες με τα νεκρά παιδιά, τις μανάδες με μωρά στην αγκαλιά, τους ναυαγούς, την άγρια καταστολή που δέχονται στα σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών συγκλονίζουν.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μένει απαθής μπροστά στο όργιο εκμετάλλευσης που υπόκεινται αυτοί οι άνθρωποι από τα κυκλώματα των δουλεμπόρων και τη βίαιη αντιμετώπιση που έχουν από τις κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ. Οι φράχτες στα σύνορα, το άγριο κυνηγητό, η ρατσιστική - ξενοφοβική αντιμετώπιση στις χώρες προορισμού, συμπληρώνουν τους πολέμους και τους βομβαρδισμούς στις χώρες προέλευσης.

Οι πρόσφυγες - μετανάστες που προσεγγίζουν τα σύνορα, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Οι δομές στην Ειδομένη είναι ανύπαρκτες, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να στερούνται στέγης και υγιεινής διαβίωσης, να μένουν σε απαράδεκτες συνθήκες.
Αυτή η αδικαιολόγητη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Χρειάζονται άμεσα μέτρα για τη διευκόλυνση των ανθρώπων αυτών στα σύνορα. Κανείς φορέας, Περιφέρεια και δήμοι, δεν μπορεί να μένει απαθής. Είναι αναγκαίο, ειδικά τώρα που επιδεινώνονται οι καιρικές συνθήκες, να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να αξιοποιηθούν όποιες υπάρχουσες υποδομές. Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος εξοπλισμός και προσωπικό, όπως επίσης και όλα τα μέσα για την ιατροφαρμακευτική πρόνοια των προσφύγων.


Απαιτούμε:
·        Απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.
·        Δημιουργία αξιοπρεπών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, που θα παρέχουν σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, διερμηνεία και νομική βοήθεια.
·        Ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών που σχετίζονται με τη διάσωση, καταγραφή - ταυτοποίηση, στέγαση - σίτιση - περίθαλψη και ασφαλή μεταφορά από τα νησιά στα σημεία εξόδου από τη χώρα.
·        Άμεση χρηματοδότηση από ΟΗΕ και ΕΕ.
·        Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Σένγκεν.
·        Όχι σε νέες επεμβάσεις σε τρίτες χώρες με πρόσχημα δήθεν το χτύπημα των διακινητών.
·         Όχι στα νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα που μόνο περιπλέκουν και οξύνουν το πρόβλημα, παρά οδηγούν στην επίλυσή του.
·        Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές αποστολές και επεμβάσεις των ΕΕ - ΝΑΤΟ -ΗΠΑ σε τρίτες χώρες.
Καλούμε κάθε εργάτη και εργάτρια, αυτοαπασχολούμενο, συνταξιούχο, νέο και νέα, να εκδηλώσει τη γνήσια, λαϊκή αλληλεγγύη του στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, απομονώνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται.

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης
• Νερά ατομικά, χυμούς ατομικούς, γάλα μακράς διάρκειας
• Κονσέρβες, σταφίδες, ξηρούς καρπούς, κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, παστέλια, φρούτα
• Βρεφικές κρέμες, φρουτόκρεμες, βρεφικό γάλα σε σκόνη, πάμπερς, μωρομάντηλα, μάρσιπο
• Χαρτιά υγείας, σαπούνια ατομικά, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες
• Παιδικά παπούτσια, παιδικές αντιβιώσεις, κρέμες για συγκάματα, γάζες, βιταμίνες, ταλκ
• Αδιάβροχα, παπούτσια κλειστά, κλινοσκεπάσματα, sleeping bags, σκηνές, τέντες
• Είδη δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά (μαρκαδόροι, χαρτόνια, κηρομπογιές, πλαστελίνες κ.ά.)
• Παιχνίδια: κούκλες, λούτρινα κ.ά. παιχνίδια που μπορούν εύκολα να μεταφερθούν».

Τα παραδίδουμε στις έδρες των σωματείων και των λαϊκών επιτροπών καθώς και στη διεύθυνση Σωκράτους 6 στην έδρα της επιτροπής αλληλεγγυης.
 Μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνα: 6972972459,6977002477,6945396017,6981590436.

Θα παραδοθούν σε εκδήλωση – αποστολή αλληλεγγύης στην Ειδομένη, την Κυριακή 18/10.


Επιτροπή  Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης
ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ

1 σχόλιο:

  1. Οκτώ χώρες βομβαρδίζουν τη Συρία για το... καλό της!
    Αυτή τη στιγμή, η Συρία βομβαρδίζεται από οκτώ χώρες: Τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και την… Αυστραλία.
    Εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΝΑΤΟ δήλωσε στο μεταξύ ότι το νοσοκομείο επλήγη από αμερικανική αεροπορική επιδρομή.
    Τρία μέλη του ιατρικού προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σκοτώθηκαν και 30 αγνοούνται από βομβαρδισμό που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας στην πόλη Κουντούζ στο Αφγανιστάν, από τον οποίο επλήγη νοσοκομείο της οργάνωσης. «Έχουμε συγκλονιστεί από την επίθεση, τον θάνατο μελών του προσωπικού μας (...) και τον βαρύ απολογισμό (των θυμάτων) σε ένα κέντρο περίθαλψης στην Κουντούζ» αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή