-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν.Θεσσαλονίκης:Ανοιχτά παραμένουν πολυκαταστήματα χιλιάδων τετραγωνικών (ΦΩΤΟ)ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

            Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης καταγγέλλει το γεγονός πως καταστήματα χιλιάδων τ.μ., πολυκαταστήματα καλλυντικών και
ρούχων παραμένουν ανοιχτά, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζόμενων και των καταναλωτών.
          Μετά από καταγγελία που έκανε το σωματείο μας, στην επιχείρηση HONDOS, και μετά από έλεγχο της αστυνομίας, ενημερωθήκαμε πως το κατάστημα λειτουργεί νόμιμα, με βάση την άδεια λειτουργίας του, ως κατάστημα λιανεμπορίου. Με λίγα λόγια, ένα πολυκατάστημα 6 ορόφων είναι στην ίδια κατηγορία, με τα μικρά εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν με έναν ή και χωρίς εργαζόμενους.
          Επίσης, μετά την παρέμβαση του σωματείου μας, η εργοδοσία εταιρειών που λειτουργούν μέσα στα πολυκαταστήματα αναγκάστηκε να διώξει τους εργαζόμενούς της, για να κρύψουν το γεγονός πως οι συγκεκριμένοι χώροι, προφανώς και αποτελούν πολυκαταστήματα shop in shop, επομένως θα έπρεπε να παραμείνουν κλειστά.
          Την ευθύνη φέρει πρώτα από όλα η κυβέρνηση, που δίνει τη δυνατότητα στην εργοδοσία να βρίσκει παραθυράκια ακόμα και σε αυτά τα ελλιπή μέτρα, ώστε να τα παρακάμπτει. Επιβεβαιώνεται καθημερινά πως η κυβέρνηση έχει ως βασικό της καθήκον τη θωράκιση των κερδών της μεγαλοεργοδοσίας, αδιαφορώντας για την υγεία των εργαζόμενων.
          Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να έρθουν τώρα σε επαφή με το σωματείο τους, να παλέψουν και οι ίδιοι για να εξασφαλίσουν την προστασία της υγείας τους. Απαιτούμε από το κράτος, να παρέμβει άμεσα για να κλείσουν όλα τα πολυκαταστήματα εδώ και τώρα. 


   Προς απόδειξη των μεθοδεύσεων της εργοδοσίας και της αξιοποίησης των ημίμετρων δείτε παρακάτω δύο φωτογραφίες , όπου «αποδεικνύεται η αλλαγή που έγινε στην άδεια λειτουργίας καταστήματος της "Hondos".
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου