ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Γενική απεργία σήμερα στην Ιταλία-ΠΑΜΕ:Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζομένων της Ιταλίας στις 25 Μάρτη

Την πραγματοποίηση Γενικής Απεργίας την Τετάρτη 25 Μάρτη με σύνθημα «Πόσοι περισσότεροι νεκροί για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι όλα πρέπει να κλείσουν;» προωθεί η συνδικαλιστική οργάνωση USB (Unione Sindacale di Base) στην Ιταλία, απαιτώντας τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για τη διασφάλιση των εργαζομένων της χώρας.
Στο κυβερνητικό διάταγμα,
που υπογράφτηκε προχθές, αναφέρεται ότι όλες εκτός από τις «απαραίτητες» επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές έως τις 3 Απρίλη και παρατίθεται ένας μακρύς κατάλογος τομέων που θεωρούνται απαραίτητοι. Η USB σημειώνει ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει πολλές εξαιρέσεις και «παραθυράκια» κατ' εντολή της Confindustria (σ.σ. του Συνδέσμου Βιομηχάνων) με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις και εργοστάσια να παραμένουν ανοικτά.
«Είναι πλέον προφανές ότι η μεγαλύτερη εξάπλωση του κορονοϊού και τα περισσότερα θύματα καταγράφονται ακριβώς στις περιοχές όπου υπάρχουν μεγάλες μονάδες παραγωγής και όπου λόγω της ασυδοσίας της εργοδοσίας, χιλιάδες εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλέψουν, να μεταδώσουν τον ιό και να αρρωστήσουν», τονίζει η USB, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα δεχτούμε ότι η Confindustria υπαγορεύει τους κανόνες σε ολόκληρη τη χώρα και στην πραγματικότητα να καθορίζει αυτή ποιος είναι ο αποδεκτός αριθμός των θανάτων που θα πρέπει να υποστούμε».
Ήδη συνδικάτα των μεταλλουργών στην επαρχία της Λομβαρδίας στη βόρεια Ιταλία δήλωσαν ότι θα κατέβουν σε απεργία προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία των μελών τους. Από την πλευρά τους και τα συνδικάτα των εργατών στη χημική βιομηχανία της Λομβαρδίας ανακοίνωσαν ότι θα απεργήσουν την Τετάρτη 25 Μάρτη, προκειμένου να διασφαλίσουν την υγεία των εργατών.
Η Λομβαρδία, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, είναι η περισσότερο πληγείσα από την επιδημία περιοχή της Ιταλίας, που είχε προκαλέσει 5.476 θανάτους σε όλη τη χώρα μέχρι την Κυριακή.
πηγη:902.gr

ΠΑΜΕ

Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζομένων της Ιταλίας στις 25 Μάρτη

φωτο αρχειου

Το ΠΑΜΕ, μέλος της ΠΣΟ, εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη του στην απεργία των εργαζομένων της Ιταλίας στις 25 Μάρτη. Οι εργαζόμενοι της Ιταλίας προχωρούν σε Απεργία, ενάντια στις πιέσεις των βιομηχάνων να συνεχιστεί απρόσκοπτα η κερδοφορία τους εν μέσω της πανδημίας, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι της Ιταλίας απεργούν απαιτώντας την προστασία της ζωής τους καθώς μια σειρά μη απαραίτητες βιομηχανίες και επιχειρήσεις δεν έχουν αναστείλει την λειτουργία τους παρά τις χιλιάδες των νεκρών, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο την ζωή των ίδιων των εργαζομένων σε αυτές, όσο και γενικότερα στην κοινωνία καθώς οι εργασιακοί χώροι που συγκεντρώνονται χιλιάδες εργαζόμενοι μπορούν να γίνουν κέντρα διασποράς. Η ζωή και η υγεία των εργαζομένων δεν μπορεί να μπαίνει στην ζυγαριά του κέρδους.
Οι εργαζόμενοι πλήρωσαν τις συνέπειες της κρίσης, δεν θα πληρώσουν και τις συνέπειες της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι δεν θα πεθάνουν για τα κέρδη των βιομηχάνων.  
Τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της Ιταλίας για την προστασία της ζωής τους και της υγείας του λαού και την απεργία τους στις 25 Μάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου