-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης:Καταγγελία για εταιρείες καλλυντικών(ΦΩΤΟ)                                                                                                             23/3/20
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ, ΤΙΣ ΜΑΣΚΑΡΕΣ
ΚΑΙ ΑΛΛΑ “ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ”


          Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης καταγγέλει εταιρείες πώλησης καλλυντικών,
                  που ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα έχουν εξαπολύσει γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα των συναδελφισσών αισθητικών.
           Τα παραδείγματα είναι πολλά:

·         Από τις αρχές του χρόνου γίνεται προσπάθεια σε μεγάλη εταιρεία καλλυντικών να αλλάξει τις συμβάσεις των εργαζόμενων, οι οποίες καλύπτονται ακόμα από την κλαδική τους σύμβαση, με ατομικές συμβάσεις. Μεταξύ άλλων, οι νέες συμβάσεις προβλέπουν αζημίως απόλυση(!!!), δουλειά τις Κυριακές χωρίς προσάυξηση, και έλεγχο σάλιου και αίματος(!!!!!) από μερία της εταιρείας στους εργαζόμενους.
·         Τις πρώτες μέρες εξάπλωσης του κορονοϊού, και ενώ είχε απαγορευτεί η λειτουργία των πολυκαταστημάτων, οι εταιρείες, σε συνεργασία με την HONDOS, ζητούσαν από τους εργαζόμενους να πάνε κανονικά στη δουλεία τους, δηλώνοντας πως τα 6ώροφα κτήρια δεν είναι πολυκαταστήματα, αλλά... περίπτερα, καταστήματα λιανεμπορίου. Μετά από καταγγελίες των εργαζόμενων και του σωματείου, τα πολυκαταστήματα αναγκάστηκαν να κλείσουν.

·         Ακόμη και σήμερα, μετά από τόσες μέρες και με τόσα μέτρα που έχουν παρθεί, οι εταιρείες αυτές, αξιοποιούν το ότι συστεγάζονται με super market, για να κρατήσουν τα σταντ τους ανοιχτά, βάζοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους για τα κέρδη τους.


 Στις παραπάνω φωτογραφίες φαίνονται τα ανοιχτά σταντ, ενώ δεν έχουμε τους εργαζόμενους για την προστασία τους στην εργασία.

     ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, να κλείσουν τώρα όλα τα σταντ καλλυντικών και άλλων ειδών στα σούπερ μάρκετ, που δεν αφορούν σε καμία περίπτωση είδη πρώτης ανάγκης.

            Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.
          Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει απλήρωτος! Καμία μείωση στις αποδοχές.        Να σταματήσει το αίσχος της εργοδοσίας που ανά περίπτωση αξιοποιεί τις παύσεις πληρωμών, τις άδειες άνευ αποδοχών, τις κανονικές άδειες των εργαζομένων.
            Να σταματήσουν οι μονομερείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.


            Οι εργοδότες, η κυβέρνηση, να μην ονειρεύονται πως λόγω των μέτρων για την κυκλοφορία, τα σωματεία θα κάνουν διάλειμμα από τη δράση τους, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν φωνή.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ:

6987697179, 6986075810, 6977773341

             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου