-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ψήφισμα για τη δυσοσμία από τους βιομηχανικούς ρύπους στη δυτική Θεσσαλονίκη


  • ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΔΥΣΟΣΜΙΑ


Εμείς οι κάτοικοι του Ευόσμου και του Κορδελιού μέσα από τους μαζικούς φορείς που συμμετέχουμε, με την σημερινή μας συνέλευση διαμαρτυρόμαστε για μια ακόμα φορά για την απαράδεκτη κατάσταση που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας λόγω της έντονης δυσοσμίας και ρύπανσης από τους βιομηχανικούς ρύπους.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων του Αριστοτελείου
Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσαν τις αντιδράσεις μας που εδώ και χρόνια αναδεικνύουμε σαν τον υπεύθυνο για την δυσοσμία τα ΕΛΠΕ και διεκδικούσαμε την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ευθύνη για την απαράδεκτη κατάσταση με την δυσοσμία έχει τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες, η ΕΕ, που με την πολιτική τους όλα τα προηγούμενα χρόνια επέτρεψαν στα ΕΛΠΕ και στις άλλες βιομηχανίες να λειτουργούν ανεξέλεγκτα με κριτήριο το κέρδος τους σε βάρος της υγείας μας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ευθύνη έχουν επίσης τόσο οι σημερινές όσο και οι προηγούμενες διοικήσεις στην Περιφέρεια και στον Δήμο που με την σιωπή και τις καθυστερήσεις, ανέχτηκαν την υποβάθμιση της ζωής μας, την υποστελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.
 
Οι κάτοικοι της περιοχής που  νιώθουμε καθημερινά την έντονη δυσοσμία στην περιοχή μας, μέσα και από την σημερινή μας συνέλευση δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να αλλάξει η κατάσταση αυτή.  Δεν είναι δυνατόν στο 2019 όταν υπάρχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία επιστημονικά και τεχνικά να ζούμε σε τέτοιες συνθήκες.

Προειδοποιούμε επίσης ότι η παρουσία επικίνδυνων βιομηχανικών μονάδων δίπλα σε κατοικημένες περιοχές όπως η περιοχή του Κορδελιού , κάτι που ισχύει και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, εγκυμονεί τον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης. Γνωρίζουμε ότι καμία ουσιαστική ενημέρωση και εκπαίδευση του πληθυσμού δεν έχει πραγματοποιηθεί για το πως θα προστατευτούμε από ένα τέτοιο ατύχημα.

Για όλους αυτούς τους λόγους προχωράμε στην συγκρότηση επιτροπής αγώνα  και διεκδικούμε :
  •   Να παρθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των κατοίκων της περιοχής και των ίδιων των εργαζομένων στην επιχείρηση. Μέτρα που θα τα καθορίσουν οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς με βάση την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνικής, και δεν θα τα καθορίσει η εταιρεία.  Άμεσα να προχωρήσει η μεταφορά και η πλήρης στεγανοποίηση των σκαμμάτων υποδοχής αποβλήτων σε χώρο κατάλληλο που θα έχει την σύμφωνη γνώμη των κατοίκων. Να συνεχιστούν σε μόνιμη βάση οι μετρήσεις για την ρύπανση από το ΑΠΘ. 

  • Να πραγματοποιηθεί επιδημιολογική έρευνα στους κατοίκους της περιοχής και τους εργαζόμενους της επιχείρησης. Να υποβληθούν άμεσα στις ενδεδειγμένες εξετάσεις για τις  επιπτώσεις στην υγεία τους από τη μακροχρόνια έκθεση στους βιομηχανικούς ρύπους. Όλες  οι απαιτούμενες ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις να πραγματοποιηθούν σε δημόσια νοσηλευτική μονάδα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων και των κατοίκων. 
  •  Διακοπή λειτουργίας των εγκαταστάσεων μέχρι να ολοκληρωθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων και των εργαζόμενων, το κόστος της διακοπής λειτουργίας δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να πέσει στις πλάτες των κατοίκων και των εργαζομένων, αλλά στην επιχείρηση, η οποία κερδοφορεί και είναι υπεύθυνη για τη ρύπανση στη βάση υλοποίησης των επιχειρηματικών της σχεδίων όλα αυτά τα χρόνια. Μέχρι την υλοποίηση αυτών των μέτρων να ανασταλεί η λειτουργία των εργασιών της εταιρείας με την εξασφάλιση όλων των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ, μόνιμους και εργολαβικούς.
  • Οριστική μετεγκατάσταση των ΕΛΠΕ και άλλων τέτοιων βιομηχανιών εκτός αστικού ιστού συνολικά, με ευθύνη του κράτους και με έξοδα των ίδιων των βιομηχανιών, ώστε να προστατευθεί η υγεία των κατοίκων και να αποφευχθεί και ο κίνδυνος μεγάλων βιομηχανικών ατυχημάτων.
  • Όχι στις χορηγίες των ΕΛΠΕ που δίνονται για εξαγοράσουν την ανοχή μας για την κατάσταση που ζούμε. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες μας σε σχολική στέγη, υγεία, χώρους άθλησης και αναψυχής αποκλειστικά από το κράτος, την περιφέρεια και τον Δήμο, μέσα από γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.
  •   Να καταρτιστεί άμεσα ολοκληρωμένη εκτίμηση επικινδυνότητας και να διαμορφωθούν ανάλογα σχέδια έκτακτης ανάγκης για την περιοχή μας σε περίπτωση μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος κάτι που δεν υπάρχει σήμερα.
  •   Να αναβαθμιστούν τεχνικά οι σταθμοί μέτρησης της περιοχής και οι μετρήσεις να γίνονται 365 μέρες το χρόνο με άμεση ενημέρωση των κατοίκων.  Εκτός από τις οσμηρές ενώσεις να γίνει έρευνα και για  τις  υπόλοιπες εκλυόμενες  ενώσεις  που παράγονται από την βιομηχανική δραστηριότητα πχ  το διοξείδιο του θείου, το  μονοξείδιο του άνθρακα, τα οξείδια του αζώτου, το όζον, ο μόλυβδος τα βενζόλια και τα αιωρούμενα σωματίδια. 
  •   Μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να καλυφτούν οι ανάγκες του υποστελεχωμένου κέντρου Υγείας του Εύοσμου. Να αναβαθμιστεί το ΚΥ με όλες τις ειδικότητες ούτος ώστε να επαρκεί για τις  ανάγκες του πληθυσμού. Επίσης να ενισχυθεί με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό ώστε να πραγματοποιεί σε συχνά χρονικά  διαστήματα αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν  μέσα στο χρόνο τις επιδημιολογικές μελέτες που θα οδηγήσουν στη σωστή πρόληψη και περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής, που είναι βεβαρημένη με τόσους βιομηχανικούς ρύπουςΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΑΣ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου