-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ:Η κυβέρνηση επεκτείνει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και στα κέντρα διανομής των αλυσίδων σούπερ μάρκετ

Την απόφαση της κυβέρνησης να «χτυπήσει» για ακόμα μία φορά την κυριακάτικη αργία, μέσω του «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου που έχει καταθέσει στη Βουλή, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. 
Όπως τονίζει, «δεν θα μπορούσε να λείπει από το "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή από τη ΝΔ ένα ακόμα
χτύπημα στην κυριακάτικη αργία. Μπορεί πριν από ένα μήνα κυβερνητικά στελέχη να δήλωναν ότι "το ζήτημα των Κυριακών το έχει ρυθμίσει ο ΣΥΡΙΖΑ", αλλά από ό,τι φαίνεται η ΝΔ και σε αυτό το θέμα πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε η προηγούμενη».
Συγκεκριμένα, τονίζει πως «στο νομοσχέδιο-οδοστρωτήρας η ΝΔ, κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων για να γλιτώνουν κόπο και χρόνο, εξαιρεί τα κέντρα διανομής εμπορευμάτων προς καταστήματα λιανικής πώλησης από την κυριακάτικη αργία! Οι εργαζόμενοι στις αποθήκες των σούπερ μάρκετ και στις logistic που εργάζονται κάτω από τις πιο άθλιες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες, με την εντατικοποίηση να χτυπά "κόκκινο", πλέον δεν θα έχουν μέρα για να ξεκουραστούν και να περάσουν με την οικογένειά τους. Αυτό επιτάσσει η ανάπτυξη των κερδών της εργοδοσίας, χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, των μισθών, των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, της κυριακάτικης αργίας, της συλλογικής δράσης. Θέλουν να ξεμπερδεύουν μια και καλή με εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, να ξεμπερδεύουν με το μοναδικό όπλο που έχουμε, με την οργάνωσή μας, με τα σωματεία μας».
«Να μην το επιτρέψουμε», επισημαίνει ο Σύλλογος και συμπληρώνει: «Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Δυναμώνουμε τα σωματεία μας, περνάμε στην αντεπίθεση και διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα. Δεν παραιτούμαστε από την πάλη μας για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, κατάργηση των σπαστών ωραρίων, κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς».
Καταλήγοντας, καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 6.30 μ.μ. απαιτώντας να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο-«σκούπα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου