ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Δεν δεχόμαστε να παραδώσουμε το δυνατότερο όπλο μας, την Απεργία

Μέσα από τα σωματεία φαίνεται και η τεράστια δύναμη που έχουμε όταν είμαστε ενωμένοι, οργανωμένοι κάτω από έναν κοινό σκοπό, να ζήσουμε και να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια.
Οι εργοδότες θέλουν σωματεία που θα παλεύουν για την ανάπτυξή τους, δηλαδή για την αύξηση των κερδών τους. Λένε ψέματα πως αν μια επιχείρηση πάει καλά θα ωφεληθούν και οι εργαζόμενοι. Τι όφελος είδαν:
Ø  Οι εργαζόμενοι στα  Public και τα Media Markt από τη συγχώνευση των δύο εταιριών;
Ø  Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ από τις επενδύσεις του Σκλαβενίτη στη Β. Ελλάδα;
Ø  Χιλιάδες εργαζόμενοι στα Lidl, τον ΑΒ Βασιλόπουλο και τον Μασούτη όταν οι επιχειρήσεις αυτές έσπαγαν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην αύξηση των τζίρων τους;
Όλα αυτά το μόνο που έφεραν είναι απολύσεις, μειώσεις μισθών, αύξηση των εργαζόμενων μερικής απασχόλησης, των εργαζόμενων με προγράμματα του ΟΑΕΔ, ένταση της δουλειάς σε βαθμό λιποθυμίας.


Προχωράμε σε απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην ψήφιση των αντιδημοκρατικών τροπολογιών 
 ΤΕΤΑΡΤΗ  2 ΟΚΤΩΒΡΗ - ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 10.30


Ολόκληρη η ανακοίνωση:


Εργαζόμενη –ε στα σούπερ μάρκετ, τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα,
   
    Βάζουν στο στόχο το σωματείο σου, τη φωνή σου, τη δύναμή σου!      Η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας για μπούσουλα τα δεκάδες αντεργατικά μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματά μας.
      Αυτή τη φορά στοχεύει σε αυτό που τρομάζει τους εργοδότες: στα σωματεία, στην οργανωμένη διεκδίκηση των εργαζόμενων.
     
      Με νόμο που φέρνουν στη Βουλή, ζητούν από τα σωματεία να φακελώσουν ηλεκτρονικά τους εργαζόμενους που είναι μέλη τους, για να ξέρουν ανά πάσα στιγμή οι εργοδότες, ποίοι είναι «ταραχοποιά» στοιχεία που ζητούν αυξήσεις στους μισθούς και σύγχρονα δικαιώματα.  
    Πατώντας στον ήδη ψηφισμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ νόμο που βάζει εμπόδια στη δυνατότητα των εργαζόμενων να απεργούν, τώρα θέλουν να ψηφίζουμε… από τα κινητά μας για το αν θα απεργήσουμε, στην καλύτερη από το σπίτι μας, μακριά από συλλογικές διαδικασίες, και στη χειρότερη υπό την επίβλεψη του προϊστάμενού μας.
     
      Στοχεύουν στην ίδια την ύπαρξη των σωματείων ως αποκούμπι και οργανωτή των εργαζόμενων.

      Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να σκεφτούμε, ανεξάρτητα από το αν είμαστε σήμερα οργανωμένοι στο σωματείο μας, αν συμμετέχουμε στη ζωή του:
·         Η άδεια που παίρνουμε για να ξεκουραστούμε, το δικαίωμά μας στην ξεκούραση, η δυνατότητα να αρρωστήσουμε χωρίς να μας απολύσει το αφεντικό, ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ που έχουμε στο χώρο δουλειάς μας, δεν είναι ευγενικές παραχωρήσεις κάποιου καλού εργοδότη. Είναι αποτέλεσμα της πάλης των σωματείων για καλύτερες συνθήκες δουλειάς.
·         Ακόμα και σήμερα, που η εργοδοσία έχει ξεσαλώσει με τις πλάτες των κυβερνήσεων, καταπατώντας ακόμα και τους σημερινούς αντεργατικούς νόμους όταν τη βολεύει, τα σωματεία πετύχαιναν νίκες, μικρές και μεγάλες. Ανακλήσεις απολύσεων, σκαμπό στα ταμεία, εξοπλισμός ασφαλείας, εξασφάλιση απλήρωτων ωρών εργασίας, όλα κατακτήθηκαν κάτω από την παρέμβαση του σωματείου μας, άλλων σωματείων που παλεύουν για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων.
·         Το σωματείο δεν αφορά λίγους ενεργούς συνδικαλιστές. Αφορά όλους τους εργαζόμενους. Μέσα από συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις, ερχόμαστε σε επαφή εργαζόμενοι από διαφορετικά καταστήματα και επιχειρήσεις, μοιραζόμαστε την πείρα μας. Εκεί γίνεται κατανοητό πως σε όλους τους χώρους δουλειάς, τα προβλήματα είναι ίδια, η επίθεση των εργοδοτών, «καλών» και «κακών» είναι κοινή.
·         Μέσα από τα σωματεία φαίνεται και η τεράστια δύναμη που έχουμε όταν είμαστε ενωμένοι, οργανωμένοι κάτω από έναν κοινό σκοπό, να ζήσουμε και να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια.
Οι εργοδότες θέλουν σωματεία που θα παλεύουν για την ανάπτυξή τους, δηλαδή για την αύξηση των κερδών τους. Λένε ψέματα πως αν μια επιχείρηση πάει καλά θα ωφεληθούν και οι εργαζόμενοι. Τι όφελος είδαν:
Ø  Οι εργαζόμενοι στα  Public και τα Media Markt από τη συγχώνευση των δύο εταιριών;
Ø  Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ από τις επενδύσεις του Σκλαβενίτη στη Β. Ελλάδα;
Ø  Χιλιάδες εργαζόμενοι στα Lidl, τον ΑΒ Βασιλόπουλο και τον Μασούτη όταν οι επιχειρήσεις αυτές έσπαγαν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην αύξηση των τζίρων τους;
Όλα αυτά το μόνο που έφεραν είναι απολύσεις, μειώσεις μισθών, αύξηση των εργαζόμενων μερικής απασχόλησης, των εργαζόμενων με προγράμματα του ΟΑΕΔ, ένταση της δουλειάς σε βαθμό λιποθυμίας.
Εμείς, όλοι οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, πρέπει σήμερα να προστατεύσουμε το σωματείο μας, τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας. Να βγούμε επιθετικά μπροστά και να ζητήσουμε τα αυτονόητα, να δουλεύουμε, να πληρωνόμαστε και να ζούμε όπως αρμόζει σε ανθρώπους τον 21ο αιώνα.
       Δεν δεχόμαστε καμία παρέμβαση στα σωματεία. Δεν δεχόμαστε να παραδώσουμε το δυνατότερο όπλο μας, την απεργία, για να κάνουν τις μπίζνες τους ανενόχλητες οι πολυεθνικές.
Προχωράμε σε απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην ψήφιση των αντιδημοκρατικών τροπολογιών  στη Βουλή την ΤΕΤΑΡΤΗ  2 ΟΚΤΩΒΡΗ - ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - 10.30.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου