ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

ΠΑΜΕ:Δελτίο Τύπου για τα Ευρωπαϊκά Συμβούλια Εργαζομένων που προωθεί η ΓΣΕΕ

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σχετικά με τα Ευρωπαϊκά Συμβούλια Εργαζομένων που προωθεί η ΓΣΕΕ αναφέρει:
«Με επιστολή της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ προς το υπουργείο Εργασίας στις 7 Οκτώβρη η ομάδα αυτή ζητά από το υπουργείο την αναβάθμιση του ρόλου της, από συνδικαλιστική οργάνωση σε σύμβουλο των εργοδοτών μέσω των λεγόμενων Ευρωπαϊκών Συμβουλίων Εργαζομένων (ΕΣΕ).
Δεν έχουν ίχνος ντροπής. Ο ρόλος τους ως Δούρειος Ίππος με
στόχο να μετατρέψουν τα Συνδικάτα σε όργανα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά με την προώθηση των ΕΣΕ, όπου οι εργοδότες θα "ενημερώνουν" και θα ζητούν τη γνώμη των εργαζομένων για το πώς θα τους σφαγιάσουν.
Με ένα κείμενό της, στο οποίο δεν εμφανίζεται ούτε μια φορά η λέξη ΔΙΕΚΔΙΚΩ, ΑΠΕΡΓΙΑ ή η λέξη ΑΓΩΝΑΣ, η δοτή και νόθα διοίκηση της ΓΣΕΕ, πλήρως ενταγμένη στη λογική του κοινωνικού εταιρισμού και της ταξικής συνεργασίας, διαγράφει τις εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις των τελευταίων χρόνων, τους εργάτες που σκοτώνονται στον αγώνα για το μεροκάματο κάθε μέρα, τις μειώσεις μισθών, το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων που βιώνουν οι εργαζόμενοι και θεωρεί ως κύριο πρόβλημα ότι η "εφαρμογή στην πράξη των κρίσιμων δικαιωμάτων ενημέρωσης και διαβούλευσης συχνά δεν γίνεται με τον κατάλληλο τρόπο και η παροχή πληροφόρησης γίνεται με σημαντική καθυστέρηση".
Το ζήτημα δηλαδή δεν είναι ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις επιβάλλουν μισθούς πείνας και εργασιακές σχέσεις-λάστιχο ή ότι απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους κάθε μέρα, αλλά το ζήτημα είναι όλα αυτά να γίνονται "μετά από ενημέρωση".
Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που οι εργαζόμενοι ονόμασαν συνδικαλιστική μαφία, κλαίγεται γιατί οι εργοδότες δεν την αξιοποιούν ως μηχανισμό απορρόφησης των εργατικών αντιδράσεων. Ζητά από τους εργοδότες καρέκλα στο τραπέζι τους, ώστε να παίζει τον ρόλο του διευθυντή Προσωπικού που θα μεταφέρει τα κακά μαντάτα στους εργαζόμενους.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να βάλει στον γύψο τα Συνδικάτα, να φακελώσει τους συνδικαλισμένους εργάτες και να απαγορέψει τις απεργίες, την ίδια στιγμή η ΓΣΕΕ ζητά την επιβολή των σχεδιασμών της ΕΕ για τα ΕΣΕ. Μηχανισμούς που έχουν μόνο ρόλο και λογική την προώθηση των αποφάσεων των εταιρειών μέσα στους εργαζόμενους. Η εταιρεία θα μπορεί να απολύει, να μειώνει μισθούς, να κλείνει τα καταστήματά της και να πηγαίνει αλλού, αρκεί να έχει ενημερώσει "έγκαιρα" και με τον "κατάλληλο τρόπο".
Τα ΕΣΕ είναι μηχανισμός της ΕΕ και των εργοδοτών. Στην Ελλάδα τα προωθεί η ΓΣΕΕ κάτω από την καθοδήγηση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η εργασιακή ειρήνη στα ευρωπαϊκά μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Η εργατική τάξη δεν έχει ανάγκη να γίνει συνέταιρος των εργοδοτών και των κυβερνήσεών τους.
Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από μαζικά, αγωνιστικά, ζωντανά Συνδικάτα, ενάντια στους σχεδιασμούς των εργοδοτών.  
Κάτω τα χέρα από τα Συνδικάτα - Κάτω τα ξερά σας από την απεργία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου