--!!! ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!--Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ-ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ---ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!--ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!.--ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ--ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ---ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ---ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ---ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ========-

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης:Ψάχνοντας για ντροπή στο Υπουργείο εργασίας

Ψάχνοντας για ντροπή στο Υπουργείο εργασίας

Στη μάχη που δίνεται μέσα στο εργατικό κίνημα, μεταξύ των ταξικών δυνάμεων για ζωντανά σωματεία, που θα παίρνουν πρωτοβουλίες, θα συζητούν και θα ενημερώνουν, θα αποτελούν οργανωτές των εργαζόμενων, και από την άλλη των εργατοπατέρων, και εργοδοτών, που προσπαθούν να ξεδοντιάσουν το εργατικό κίνημα, που φέρνουν τους εργοδότες μέσα στα συνδικάτα, και κάνουν συνέδρια, με νόθους και μπράβους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δίνει όλες τις δυνάμεις της υπέρ των δεύτερων.
Σε αυτή την γραμμή και ο ανεκδιήγητος Νεφελούδης,
γ.γ. στο υπουργείο Εργασίας, που θίχτηκε από την εκδήλωση του σωματείου μας, με θέμα την ανάγκη της πάλης των εργαζόμενων για κλαδική σύμβαση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
Τολμά να μας βγάλει ψεύτες ο εκπρόσωπος του κεφαλαίου στο υπουργείο ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ, αραδιάζοντας ένα κάρο «νίκες» της κυβέρνησης.

• Μας λέει για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650€ μεικτά, ενώ πριν 4 χρόνια , ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751
• Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχει για πάντα πάνω της την ξεφτίλα της ενεργοποίησης του πιο αντιμνημονιακού νόμου, του νόμου Βρούτση (- Αχτσιόγλου), που βάζει ταφόπλακα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις
• Μας λέει ότι «ξαπολύθηκαν έλεγχοι από τις επιθεωρήσεις», όταν τα κατά τόπους γραφεία της επιθεώρησης έχουν 4-5 υπαλλήλους για να καλύψουν ένα χάος χιλιάδων επιχειρήσεων.

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης, δηλώνει στα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που λερώνουν τις έννοιες αριστερός, προοδευτικός, πως μαζί με τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πως με νέα ορμή θα συνεχίσουν την πάλη για κλαδικές συμβάσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, κόντρα στο μπλοκ κυβέρνησης, εργοδοσίας, εργατοπατέρων.

ΥΓ: Στην πετυχημένη εκδήλωση που τόσο ενόχλησε τον Νεφελούδη, ακούσαμε συναδέλφους που μας έλεγαν για τα χειρουργεία που κάνουν λόγω της έλλειψης συνθηκών ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, για τη μη πληρωμή δεκάδων υπερωριών, για άδικες απολύσεις κλπ. 
Θα λέγαμε στους Νεφελούληδες της κυβέρνησης να μάθουν τι συμβαίνει στους χώρους δουλειάς, αλλά προφανώς και τα ξέρουν. Άλλωστε με τους νόμους τους εξασφαλίζουν πως οι εργαζόμενοι θα σακατεύονται για ψίχουλα, μη τυχόν και χάσει κανένα ευρώ από τα κέρδη του ο εργοδότης....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου