--!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ !!! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 12.00ΜΜ !!!! Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ- ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ HELLENIC TRAIN .. !!!! ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΝ ΟΣΕ..!!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ..!!! Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ--ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ---ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Συνάδελφε μάθε τα δικαιώματά σου και για τις κλαδικές συμβάσεις, τι πρέπει να κάνουμε για να τις αποκτήσουμε
«Έμεις δεν πληρώνουμε τις υπερωρίες, σε όποιον δεν αρέσει είναι ελεύθερος να φύγει»

«Να ξέρετε πως ψάχνουμε για εργαζόμενες που δεν ενδιαφέρονται άμεσα να κάνουν παιδιά, γι αυτό θα θέλαμε να υπογράψετε μια υπεύθυνη δήλωση»

«Να χαμογελάτε γιατί έχετε δουλειά και πληρώνεστε με 300€ στην ώρα σας»

«Αρρωσταίνεις πολύ συχνά, και δημιουργείς πρόβλημα στη λειτουργία του καταστήματος»

«Απαγορεύεται η συνδικαλιστική δράση στον χώρο εργασίας»


Όσοι δουλεύουμε στο εμπόριο έχουμε ακούσει από τους εκπροσώπους
της επιχείρησης παρόμοια, ή ακόμα χειρότερα. Μας μαθαίνουν πως οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κατοχυρωμένα δικαιώματα, απλά μας δίνει όσες «παροχές» νομίζει ο... πονόψυχος εργοδότης μας. Μας μαθαίνουν πως είναι λογικό να δουλεύουμε Κυριακές, για να προλαβαίνει να ψωνίζει ο κοσμάκης, που επίσης πληρώνεται με τα ίδια ψίχουλα που πληρωνόμαστε και εμείς. Θέλουν να μας πείσουν πως οι εργοδότες μας, μας κάνουν χάρη που μας δίνουν δουλεία, ότι τους είμαστε υπόχρεοι.

Η αλήθεια είναι άλλη:

Έχουμε δικαιώματα, έχουμε τη δυνατότητα να τα διευρύνουμε, να ξαναπάρουμε πίσω ότι μας έκλεψαν με αφορμή την κρίση.
Οι άδειές μας, το διάλλειμα, το ωράριο εργασίας, και τόσα άλλα μικρά και μεγάλα δικαιώματα, δεν χαρίστηκαν ούτε από τους εργοδότες, ούτε από τις κυβερνήσεις.
Είναι κατακτήσεις των εργαζόμενων, μετά από σκληρές μάχες, από απεργίες, από κινητοποιήσεις, και από άλλες μορφές πάλης που αποφάσιζαν μέσα από τα σωματεία τους.
Οι εργοδότες μας, με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων, και κυρίως της ψευτοαριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν να ξεμπερδέψουν με όλα αυτά τα δικαιώματα. Πάνω από όλα θέλουν τους εργαζόμενους φοβισμένους, απογοητευμένους, να νομίζουν πως τίποτα δεν αλλάζει, και πως ο καθένας είναι μόνος του στην εργασιακή ζούγκλα που η εργοδοσία δημιούργησε.
Ακόμα χειρότερα, οι εργοδότες χώνονται μέσα στα σωματεία μας, βάζουν πουλημένους εργατοπατέρες για να τα διαλύσουν από τα μέσα, μπαίνουν οι ίδιοι μέσα στα εργατικά σωματεία για να εξασφαλίσουν πως οι εργαζόμενοι θα χειροκροτάμε και θα χαμογελάμε με τη μίζερη ζωή που μας φτιάχνουν.

Συνάδελφε μάθε τα δικαιώματά σου, πάλεψε για να τα διευρύνεις!!!


Μέσα από τις κλαδικές συμβάσεις, κατοχυρώνουμε τα ελάχιστα δικαιωμάτά μας, στο μισθό στην ασφάλεια στο χώρο δουλειάς, στον ελεύθερο χρόνο, στην υγεία.
Αυτός πρέπει να έιναι ο στόχος μας. Να επιβάλλουμε μια τέτοια σύμβαση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, και όχι με βάση το πως θα αυξάνει τις επενδύσεις και τα κέρδη του το αφεντικό μας. 

Έλα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (κάτω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου), 
στον 1ο όροφο,στις 22/3, στις 19:30, για να μάθεις τι είναι οι κλαδικές συμβάσεις, ποιά δικαιώματά σου κατοχυρώνουν, τι πρέπει να κάνουμε για να τις αποκτήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου