ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΟΟΣΑ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:Αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» στο διηνεκές, προϋπόθεση για τη θωράκιση του κεφαλαίου

Την πλήρη εφαρμογή των προβλεπόμενων αντιλαϊκών μέτρων της προσεχούς περιόδου και βέβαια την περαιτέρω κλιμάκωση των αναδιαρθρώσεων με στόχο την ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων προβλέπει η έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, που επέδωσε τη Δευτέρα ο γγ του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, Α. Γκουρία, στον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα.
Σε αυτή, μεταξύ άλλων, καταγράφονται οι προτεραιότητες για την «επόμενη μέρα», όπως η νέα σφαγή στο αφορολόγητο, στις συντάξεις,
οι ανατιμήσεις στους φόρους λαϊκής κατανάλωσης και βέβαια η παραπέρα συμπίεση στα επιδόματα Πρόνοιας της λαϊκής οικογένειας, ζήτημα στο οποίο «εξειδικεύεται» ο συγκεκριμένος ιμπεριαλιστικός οργανισμός.
Σε αυτό το πλαίσιο, η «συνταγή» της ανάκαμψης που «προτείνεται» από τον ΟΟΣΑ, μεταξύ άλλων, προβλέπει:
-- Αύξηση της «πραγματικής ηλικίας» συνταξιοδότησης κατά 4 έτη μέχρι το 2030.
-- Ενίσχυση της φοροληστείας. Πέρα από την ήδη συμφωνημένη μείωση του αφορολόγητου ορίου (μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες) ώστε να εξυπηρετηθούν οι στόχοι για τα πλεονάσματα στους κρατικούς προϋπολογισμούς, ο ΟΟΣΑ δείχνει ακόμα πιο... μπροστά στην κατεύθυνση κατακρεούργησης των όποιων ελαφρύνσεων σε κατηγορίες λαϊκών στρωμάτων. Σε αυτό το επίπεδο κάνει λόγο για τις «ελαφρύνσεις» από τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ που ισχύουν, με όρους και προϋποθέσεις, σε φτωχά λαϊκά νοικοκυριά, με «κόστος» - όπως λέει - ύψους 100 εκατ. ευρώ, την έκπτωση φόρου που χορηγείται σε φορολογούμενους με αναπηρία πάνω από 67% (14,6 εκατ. ευρώ), τις «απαλλαγές» των επιδομάτων ανεργίας (12,2 εκατ. ευρώ) κ.ά.
Αντίστοιχες κατευθύνσεις δίνονται και για τους έμμεσους φόρουςστη λαϊκή κατανάλωση, όπως για το μειωμένο ΦΠΑ (σε νησιά του Αιγαίου), ενώ, όπως επισημαίνει, παρά την αύξηση των συντελεστών η «εισπραξιμότητα» υπολογίζεται στο 42,3%, θέτοντας στόχο να αυξηθεί στο 90% μέχρι το 2030, δηλαδή να υπερδιπλασιαστεί.
-- Ευέλικτη «αγορά εργασίας». Προτείνεται ο «διάλογος» των λεγόμενων κοινωνικών εταίρων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε κλαδικό επίπεδο, χωρίς αυτόματη επέκταση και μάλιστα με ευελιξία ανάλογα με το είδος και μέγεθος της επιχείρησης. Επισημαίνεται ότι είναι προτιμότερο ο υποκατώτατος μισθός να συνδέεται με την εμπειρία και όχι με την ηλικία. Η έκθεση άλλωστε υπενθυμίζει τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας, οι οποίες, όπως αναφέρει, έδωσαν περισσότερη ευελιξία στις επιχειρήσεις στον καθορισμό των μισθών και των εργασιακών συνθηκών.
-- «Εξοικονομήσεις δαπανών» στα προγράμματα κοινωνικής προστασίας με βάση τις συστάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας. Γίνεται λόγος για «ενοποίηση των κατακερματισμένων προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας», των οικογενειακών παροχών, του επιδόματος θέρμανσης. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η πλήρης εφαρμογή του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» και η παροχή γευμάτων στα σχολεία αποτελούν σημαντικά μέτρα για την προστασία των φτωχών νοικοκυριών...
-- Επιχειρηματικό περιβάλλον«Η κυβέρνηση έχει βελτιώσει σημαντικές πτυχές του επενδυτικού κλίματος, όπως οι αγορές προϊόντων και το άνοιγμα επαγγελμάτων, αλλά χρειάζονται περισσότερες ενέργειες προκειμένου να αναθερμανθούν οι επενδύσεις», επισημαίνει Ο ΟΟΣΑ. Επιβραβεύοντας την κυβέρνηση για τις παρεμβάσεις τόνωσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, η έκθεση εστιάζει στο νέο «αναπτυξιακό νόμο» για την προσέλκυση επενδύσεων και στον εν εξελίξει σχεδιασμό για την «εθνική αναπτυξιακή στρατηγική» που «αποτελούν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση». Σε αυτό το επίπεδο η έμφαση δίνεται στην περαιτέρω απλοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου στις αγορές προϊόντων, ενώ στα κεντρικά ζητήματα συγκαταλέγεται και «η σταδιακή αλλά σταθερή μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου