ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ:Πλατιά σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας στις 30 Μάη (ΦΩΤΟ)


Πλατιά σύσκεψη σωματείων εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, συνδικαλιστών, Επιτροπών Αγώνα, Λαϊκών Επιτροπών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Μάη, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, για την προετοιμασία της πανελλαδικής απεργίας στις 30 Μάη.
Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει
στις 10 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Στη σύσκεψη ανακοινώθηκαν οι κεντρικές δράσεις που προγραμματίζονται και είναι: Στις 23 Μάη, εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς κατά κλάδο, αλλά και εξορμήσεις στις εισόδους της Βιομηχανικής Περιοχής Σίνδου. Στις 26 Μάη, παρέμβαση στις μεγάλες λαϊκές αγορές.
Επίσης, ανακοινώθηκαν ανοιχτές συσκέψεις - παρεμβάσεις, που προγραμματίζουν μπροστά στην απεργία, οι Λαϊκές Επιτροπές που δρουν στους Δήμους Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, για την ανάδειξη του περιεχομένου της απεργιακής μάχης, τη διαμόρφωση κοινού πλαισίου διεκδικήσεων εργατοϋπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, συνταξιούχων, νεολαίας, ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και των μικροκαταστηματαρχών, για την από κοινού πάλη για την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων.
Οι παρεμβάσεις θα γίνουν την Τετάρτη 23 Μάη.
  • Στο κέντρο Θεσσαλονίκης, στις 7 μ.μ., στο πάρκο δίπλα στο ΕΚΘ.
  • Στην Τούμπα, στις 7 μ.μ., στο Κέντρο Πολιτισμού.
  • Στο 5ο Διαμέρισμα, στις 7 μ.μ., στο πάρκο Κρήτης (ανάμεσα Κρήτης και Θερμοπυλών).
  • Στην Καλαμαριά, στις 7.30 μ.μ., στο Δημοτικό Συμβούλιο (Σκρα).
Εισηγητικά, ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, περιγράφοντας πώς πρέπει να δουλέψουν οι ταξικές δυνάμεις για την απεργία στις 30 Μάη, σημείωσε ότι «δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω, αλλά να συσπειρώνουμε συνεχώς νέες δυνάμεις στην οργάνωση της πάλης για την υλοποίηση της στρατηγικής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στη στρατηγική του κεφαλαίου με αιτήματα που αφορούν τις ανάγκες του λαού και διαμορφώνουν τους όρους της αντεπίθεσης.
Κυβέρνηση, ΣΕΒ, εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός έχουν σχέδιο με προοπτική. ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΜΕΤΑ στην ουσία ζητούν στήριξη από το μεγάλο κεφάλαιο για να αντιμετωπισθεί ο κύριος αντίπαλός τους, δηλαδή εμείς και να στοιχηθούν οι εργαζόμενοι πίσω από τη σημαία του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων και των συμφερόντων τους.
Με την "κοινωνική συμμαχία" στήνουν ένα εργαλείο ουσιαστικής παρέμβασης στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και τα λαϊκά στρώματα. Η προσπάθειά τους να στήσουν επιτροπές της συμμαχίας των προθύμων σε όλους τους νομούς αυτό δείχνει. Πρόκειται όχι απλά για μια συνδικαλιστική παρέμβαση. Επιδιώκουν να ενσωματώσουν ιδιαίτερα τη νέα γενιά στις επιδιώξεις τους. Αυτό να πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά.
Να μην τους αφήσουμε χώρο και χρόνο να παρεμβαίνουν και να τραβούν κόσμο με τα αιτήματα των βιομηχάνων. Να απευθυνθούμε θαρρετά, αποφασιστικά σε όλους, όχι μόνο στα σωματεία που είναι στη δύναμη του ΠΑΜΕ. Να εξοπλίσουμε με επιχειρήματα και υλικά όλες τις δυνάμεις μας. Ο κάθε κλάδος να δουλέψει με συγκεκριμένο σχέδιο.
Να μην αφήσουμε έδαφος για καλλιέργεια εφησυχασμού για το ζήτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Είναι κομμάτι της ίδιας πολιτικής, δηλαδή της προσπάθειας κατοχύρωσης της καπιταλιστικής ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του μόχθου του λαού.
Τις επόμενες μέρες θα οργανώσουμε την πάλη μας μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, με το δικό μας πρόγραμμα δράσης για τη μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Πλαίσιο που θα περιέχει την πάλη για τις ΣΣΕ, την ΕΓΣΣΕ, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενάντια στη φοροληστεία, στους πλειστηριασμούς, στην απαίτηση για μαζικούς διορισμούς σε Παιδεία και Υγεία. Για να τους γυρίσουν την πλάτη και οι αυτοαπασχολούμενοι όπως έκαναν και οι εργαζόμενοι την Πρωτομαγιά».
Ακολούθησαν παρεμβάσεις εκπροσώπων από μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς, που μετέφεραν την πείρα από τη δουλειά που προηγήθηκε για την απεργία της 1ης Μάη και τον άξονα που σχεδιάζουν να δουλέψουν μπροστά στην απεργία στις 30 Μάη.
Η Ράνια Καπετανγιώργη εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ σημείωσε ότι «τα αιτήματα της κοινωνικής συμμαχίας τους αντανακλούν τις επιδιώξεις των μεγαλύτερων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αυτών που επιτυγχάνουν τζίρους και διεκδικούν να συνεχίσουν τις μπίζνες τους μαζί με τα μονοπώλια στο νέο γύρο της ανάπτυξης.
Τα αγωνιστικά σωματεία των ΕΒΕ που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, θα ξαναβρεθούμε μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους, τους βιοπαλαιστές αγρότες, επιστήμονες, τεχνικούς, ανέργους και συνταξιούχους. Αυτή είναι η δική μας Κοινωνική Συμμαχία».
Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και μίλησε ο Γιώργος Πέρρος, από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Όπως είπε, η συμμαχία που έστησαν, επιδιώκει να παρέμβει στον ταξικό προσανατολισμό που δίνουμε, στον αντικαπιταλιστικό - αντιϊμπεριαλιστικό προσανατολισμό, για να τραβήξουν την εργατική τάξη στη γραμμή της επιχειρηματικότητας.
Κριτήριο και καθήκον για μας, αποτελεί, η προσπάθεια, τα συνδικάτα, οι συνδικαλιστές, οι εργαζόμενοι να απορρίψουν το πλαίσιο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Να πάρουμε όλα εκείνα τα οργανωτικά μέτρα που να βάζουν εμπόδιο στην προσπάθεια κυβέρνησης - ΣΕΒ και των εκφραστών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, να έχουν ομήρους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες στη σημαία των δικών τους συμφερόντων.
Και τόνισε ότι κριτήριο της δουλειάς αποτελεί, σε πόσους χώρους άνοιξε επί της ουσίας η συζήτηση, σε πόσους νέους χώρους θα πάμε, οι μαζικές γενικές συνελεύσεις και κυρίως το πόσους θα βάλουμε στη μάχη στην οργάνωση της απεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου