--!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ !!! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 12.00ΜΜ !!!! Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ- ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ HELLENIC TRAIN .. !!!! ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΝ ΟΣΕ..!!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ..!!! Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ--ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ---ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Το έγκλημα έχει και συνένοχους, που δεν μπορούν να κρυφτούν

Το νέο έγκλημα στην Παλαιστίνη, με την εν ψυχρώ δολοφονία άνω των 60 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό χιλιάδων από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών, φέρει τη σφραγίδα του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ και των ΗΠΑ, οι οποίες την ίδια μέρα εγκαινίαζαν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την ως πρωτεύουσα και ενθαρρύνοντας την επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ στην περιοχή.
Το έγκλημα όμως έχει και συνένοχους, που δεν μπορούν να κρυφτούν. Οπως, για παράδειγμα, η ΕΕ, που στις ανακοινώσεις της για τις δολοφονίες Παλαιστίνιων αμάχων από τον ισραηλινό στρατό κρατάει ίσες αποστάσεις ανάμεσα στο θύτη και στα θύματα και καλεί το Ισραήλ σε «αυτοσυγκράτηση»!
Το ίδιο ισχύει και για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία δηλώνει
μεν τον «αποτροπιασμό» της για τους θανάτους και τους τραυματισμούς Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, συστήνει όμως κι αυτή «αυτοσυγκράτηση» (!) και υποδεικνύει προκλητικά σε όσους οργανώνουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας «να διασφαλίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα τους»!
Η ελληνική κυβέρνηση, από τη μια, «ξεπλένει» τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, αναγορεύοντάς τον «παράγοντα ειρήνευσης» στην περιοχή, και από την άλλη αναβαθμίζει διαρκώς την πολιτική - οικονομική - στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.
Θυμίζουμε ότι μόλις την περασμένη βδομάδα, κατά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, ο Ελληνας πρωθυπουργός χαρακτήριζε «στρατηγική» τη σχέση με το Ισραήλ και δήλωνε ότι «συμμερίζεται» τις ανησυχίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού για την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή, αφού πρώτα ο Νετανιάχου είχε αναπτύξει ένα πολεμοχαρές αφήγημα, με το βλέμμα και την κάννη στραμμένα στο Ιράν.
Το ίδιο ισχύει και με τις δεκάδες ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις ανάμεσα στις στρατιωτικές δυνάμεις των δύο χωρών, με την «υψηλή εποπτεία» των ΗΠΑ, που σε πολλές περιπτώσεις προσομοιώνουν ακόμα και επιθέσεις της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας σε εγκαταστάσεις και υποδομές του Ιράν, επιβεβαιώνοντας το χαρακτήρα τους ως «πρόβες πολέμου».
Κι ενώ το αίμα του Παλαιστινιακού λαού δεν είχε στεγνώσει ακόμα, ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, δήλωνε υπό το βλέμμα του Αμερικανού πρέσβη ότι η κυβέρνηση χτίζει «άξονες σταθερότητας» και αναπτύσσει «στενές σχέσεις με όλες τις μετριοπαθείς χώρες της περιοχής», συγκαταλέγοντας σε αυτές και το Ισραήλ. Την ίδια ώρα, ακόμα και σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής του Δεκέμβρη 2015 και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση συνεχίζει το γνωστό τροπάρι και αναγορεύει την ΕΕ σε «διαμεσολαβητή» ειρήνευσης και παράγοντα «επαναφοράς της διεθνούς νομιμότητας». Σαν να μην είναι η ΕΕ και κράτη - μέλη της που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συμμετέχουν ενεργά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και στηρίζουν την ισραηλινή επιθετικότητα...
Το πιο αποτρόπαιο απ' όλα, που πρέπει να δει ο λαός, είναι ότι η κυβέρνηση, για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων που διεκδικούν μερίδιο από τις ενεργειακές και εμπορικές «μπίζνες» στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, συμμετέχει κρατώντας τη σημαία στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που βάζουν φωτιά στην ευρύτερη περιοχή, συγκροτώντας περιφερειακές συμμαχίες και «άξονες», μεταξύ άλλων και με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.
Η πολιτική αυτή, που στηρίζουν και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, καμιά σχέση δεν έχει με την αλληλεγγύη που εκφράζει με κάθε ευκαιρία ο λαός στον αγώνα των Παλαιστινίων για ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, στα σύνορα του 1967. Γι' αυτό, μαζί με την καταδίκη των εγκλημάτων του Ισραήλ, ο αποτροπιασμός για τις μαζικές δολοφονίες θα πρέπει να οδηγήσει και στην καταδίκη της ελληνικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που σπέρνουν θάνατο, φτώχεια, προσφυγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου