ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Σαν δύο σταγόνες νερό οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που αποτελούν το προεδρείο της ΟΙΥΕ, ξεπέρασαν τον εαυτό τους στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Σε μια συνεδρίαση που προσπάθησαν να την αποφύγουν και να τη μεταθέσουν χρονικά μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, οι δυνάμεις της ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ) και της ΠΑΣΚΕ έκαναν τοποθετήσεις βγαλμένες από καρμπόν.
Προσπαθώντας να κρύψουν την άθλια υπονομευτική στάση τους μπροστά στην κυβερνητική και εργοδοτική επίθεση με μέτρα-φωτιά που αγγίζουν μέχρι το δικαίωμα στην απεργία, κατέληξαν μέσα από τρικυμιώδη επιχειρήματα πως "τα σωματεία πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή και να αντιδράσουν δυναμικά" με ένα γενικό και αόριστο τρόπο, κάποια γενική και αόριστη στιγμή.
Σήμερα, με κοινή γραμμή έπιασαν το "Τζόκερ" στην αθλιότητα, ξεπερνώντας κυβέρνηση και αφεντικά. Με θαυμαστό ζήλο υπεραμύνθηκαν των θέσεών τους στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, πως δε χρειάζεται άμεση απεργιακή απάντηση, πως για το ζήτημα των μέτρων του πολυνομοσχεδίου, για το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, των ιδιωτικοποιήσεων κ.ο.κ. δεν χρειάζεται όξυνση και σύγκρουση. Και ενώ χωρίς ντροπή εξέφρασαν πως ο καημός τους είναι να μη συρθούν πίσω από το σχεδιασμό του ΠΑΜΕ λες και το ταξικό κίνημα φέρνει μέτρα και πολυνομοσχέδια, η επιχειρηματολογία τους είναι βγαλμένη μέσα από τις πιο συντηρητικές μήτρες που έχει στη φαρέτρα του ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.
Η ενιαία επιχειρηματολογία που ανέπτυξαν ακολουθεί κατά γράμμα τα non papers της κυβέρνησης. Η άποψη πως οι εργαζόμενοι δεν ακολουθούν στις απεργίες και πως πρέπει να ψάξουμε για νέες μορφές, βάζοντας βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας, εναλλάσσονταν με απόψεις περί επαναστατικής γυμναστικής και ετσιθελικού σχεδιασμού του ΠΑΜΕ, που δεν διαβουλεύεται με άλλες τάχα δυνάμεις, πως με "λιανοτούφεκα δεν πας να αντιμετωπίσεις τανκς" και λοιπές μοιρολατρικές, αστήρικτες, αλλά και αστείες δικαιολογίες. Είναι χαρακτηριστικό της καούρας να αποκρούσουν οποιαδήποτε αγωνιστική πίεση, πως στην εισήγηση αναφέρθηκε ότι το νομοσχέδιο έρχεται με τη μορφή του κατ΄ επείγοντος και πως θα ψηφιστεί την Πέμπτη.
Και ενώ την ίδια στιγμή μπροστά στο γενικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ για απεργιακή κινητοποίηση, έκαναν διδακτικά μαθήματα περί ανέμων και υδάτων πάνω στις μορφές πάλης, ψάχνοντας το νέο που θα συγκινήσει τους εργαζόμενους ώστε να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, βάρεσαν άλλη μία τουφεκιά στον αέρα, προτείνοντας απεργία για την προσεχή Κυριακή 14 Γενάρη, τις ίδιες δηλαδή μέρες που αρνούνται απεργιακή κινητοποίηση για τα μέτρα-φωτια του πολυνομοσχεδίου, φτάνοντας τον τυχοδιωκτισμό σε δυσθεώρητα επίπεδα.
Οι ίδιοι δηλαδή που επικαλούνται πως δεν υπάρχει διάθεση για απεργία μπροστά στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου επειδή "ο κόσμος δεν τραβάει", πρότειναν τις ίδιες μέρες απεργία στο Εμπόριο. Ποιοι; Οι πιο συνειδητοί απεργοσπάστες στον κλάδο!
Θυμίζουμε: Είναι η Ομοσπονδία που πήρε απόφαση απεργίας για την Κυριακή 17 Δεκέμβρη και την ανακοίνωσε δύο μέρες πριν, ενώ υπήρχε απόφαση από τις 12 Δεκέμβρη. Είναι η ίδια Ομοσπονδία που ενώ καλούσε σε απεργιακή συγκέντρωση στα "Mc Arthur Glen", όχι μόνο δεν την πραγματοποίησε αλλά τα στελέχη της ΟΙΥΕ ούτε καν εμφανίστηκαν. Δηλαδή απεργίες-φαντάσματα, με αόρατες απεργιακές συγκεντρώσεις και με άφαντους απεργούς.
Είναι οι ίδιες δυνάμεις που στα εργοδοτικά μορφώματα που πρωταγωνιστούν, με τους χιλιάδες δήθεν εργαζόμενους, δεν έχουν πάρει ούτε μία απεργιακή απόφαση, δεν έχουν πραγματοποιήσει ούτε μια κινητοποίηση έξω από τα καταστήματα των αφεντικών τους ("Σκλαβενίτης", "ΑΒ Βασιλόπουλος", "Αttica", "Μy Market" κλπ.). Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σωματείο στον "Σκλαβενίτη" που εν μέσω δύο απεργιακών μαχών το Δεκέμβρη, η μοναδική ανακοίνωση που έβγαλε ήταν για παιδικό θέατρο. Τα πρωτοκλασάτα διευθυντικά στελέχη που κοσμούσαν το ψηφοδέλτιο της εργοδοσίας στις πρόσφατες "εκλογές" και πάνε αγκαλιά στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ, ήταν συνολικά απεργοσπάστες. Δεν αγγίζουν τα αφεντικά τους ούτε λεκτικά.
Αυτές είναι οι δυνάμεις που κάθονται στο σβέρκο χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων και εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα. Οι άνθρωποι της εργοδοσίας, τα πιο πιστά σκυλιά των αφεντικών.
Η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο Εμπόριο και στις Υπηρεσίες καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προσπεράσουν αγωνιστικά όσους κάθονται πάνω στις πλάτες μας και δεν έχουν επαφή με τις ανάγκες μας.
Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο στο εμπόριο, στην καθαριότητα, στις αποθήκες, τους courier, τους εργαζόμενους στα delivery, στα γραφεία αλλά και σε κάθε υποκλάδο, που έχει επιφυλάξεις ή άλλες προσεγγίσεις, που δεν συμφωνεί σε όλα με το ΠΑΜΕ, αλλά παράλληλα δεν αντέχει στη βαρβαρότητα που τσακίζει τη ζωή του και αηδιάζει με τη σαπίλα του ξεπουλημένου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, να κάνει ένα βήμα μπροστά και να δώσει δύναμη στους αγώνες του, στις διεκδικήσεις του. Να συμπορευτεί με τις δυνάμεις που μπορούν να οργανώσουν την αντεπίθεσή μας. Να βγει στο δρόμο από αύριο, να πάρει μέρος στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες δεκάδων Σωματείων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών.
Το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης, του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγαλεμπόρων, των θεσμών, των κομμάτων που έχουν στηρίξει κάθε είδους μνημόνιο μαζί με τους ανθρώπους τους στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, πρέπει να πάρει αγωνιστική απάντηση. Και θα την πάρει..
Είναι ώρα μάχης και αγώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου