ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ CARREFOUR

Οι Εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα στο Εμπόριο από την Ελλάδα εκφράζουμε την στήριξη και αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της πολυεθνικής Carrefour που σχεδιάζει χιλιάδες απολύσεις σε Γαλλία και Βέλγιο.
Η πολυεθνική ανακοίνωσε 2.400 απολύσεις στη Γαλλία και 1.200 στο Βέλγιο (με τη μέθοδο της δήθεν «εθελούσιας εξόδου») για να διασφαλίσει κεφάλαια για νέες επενδύσεις και ανάπτυξη της
κερδοφορίας της εταιρείας.Αντίστοιχη τακτική εφάρμοσε η συγκεκριμένη πολυεθνική απέναντι και στους εργαζόμενους στην Ελλάδα.
Σε όλη την Ευρώπη οι εργαζόμενοι δέχονται την επίθεση των εργοδοτών με μειώσεις μισθών, κατάργηση δικαιωμάτων και απολύσεις για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Η Carrefour όπως και όλα τα ευρωπαϊκά μονοπώλια αξιοποιούν το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ένωσης, η οποία είναι μια ένωση των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστών. Για αυτές τις εξελίξεις φέρουν μεγάλες ευθύνες και οι δυνάμεις αυτές μέσα στα συνδικάτα που αποδέχονται ως αιτήματα των εργαζομένων την «ανάπτυξη», την «ανταγωνιστικότητα» και την κερδοφορία των πολυεθνικών. Σε αυτή την κατεύθυνση καλλιεργούν την αναμονή, τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια στους εργαζόμενους.
Εργαζόμενοι και πολυεθνικές δεν έχουν κοινά συμφέροντα. Οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο και τα κέρδη των πολυεθνικών και δεν πρέπει να δεχτούν καμιά θυσία για τα συμφέροντα των εργοδοτών.
Ειδικά στις πολυεθνικές του εμπορίου είναι ανάγκη ο συντονισμός των εργαζομένων κάθε χώρας και των αγωνιστικών συνδικάτων ενάντια στην κοινή επίθεση των μονοπωλίων.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους των Carrefour και στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για την προστασία των δουλειών τους.



Τα Σωματεία 

 Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης

Σύλλογος  Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου