ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΚΚΕ: ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ S/M "MARKET IN"



Είναι γνωστές οι συγχωνεύσεις, οι εξαγορές, οι μεταβιβάσεις σούπερ μάρκετ που γίνονται στο χώρο του εμπορίου και οι αρνητικές επιπτώσεις που έχουν στους εργαζομένους. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και η μεταβίβαση των σούπερ μάρκετ "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ" στην αλυσίδα "MARKET IN".
Η διάδοχος εταιρεία, βάσει του ΠΔ 178/02, θα έπρεπε να λειτουργήσει το κατάστημα, τόσο στα Γιάννενα όσο και σε άλλα μέρη, με όλους τους εργαζόμενους της "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ". Η εργοδοσία των "MARKET IN" όμως, για να μειώσει το μισθολογικό κόστος λειτουργίας, ώστε να προκύψουν τα επιδιωκόμενα κέρδη, έστειλε στην ανεργία εργαζόμενους που είχαν πολλά χρόνια στη δουλειά, συγκροτημένα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, για να πάρει στη θέση τους νέους εργαζομένους με χαμηλότερους μισθούς.
Οι εργαζόμενοι, μπροστά στις εξελίξεις αυτές, απάντησαν με κινητοποιήσεις διεκδικώντας το αυτονόητο: Να συνεχίσουν την εργασία τους, χωρίς να απολυθεί κανένας από τους νεοπροσληφθέντες. Στο αίτημά τους αυτό, η εργοδοσία του "MARKET IN" στις 13 Οκτώβρη, ημέρα των εγκαινίων, δεσμεύτηκε δημοσίως ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επαναπροσλάμβανε όλους τους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο κατάστημα.
Έχει περάσει ήδη αρκετός χρόνος (1,5 μήνας) και η εργοδοσία όχι μόνο δεν υλοποίησε τις δημόσιες δεσμεύσεις, αλλά με εντολή της, στην αγωνιστική κινητοποίηση στις 26 Οκτώβρη, χρησιμοποιήθηκε πρωτοφανής καταστολή (ΜΑΤ, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, χρήση γκλομπς), συνελήφθησαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και άλλα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.
Με εντολή πάλι της εργοδοσίας του "MARKET IN", η κρατική καταστολή συνεχίστηκε. Συγκεκριμένα την Κυριακή 26 Νοέμβρη δύο απολυμένοι, η μία από τους οποίους είναι μητέρα τριών παιδιών, εργαζόμενοι για πάρα πολλά χρόνια σε αυτήν τη δουλειά και για μήνες απλήρωτοι, σύρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, με τη διαδικασία μάλιστα του αυτοφώρου, γιατί την προηγούμενη μέρα διαμαρτύρονταν για τα δικαιώματά τους. Παράλληλα, η Αστυνομία εξαπέλυσε ένα πραγματικό ανθρωποκυνηγητό, αναζητώντας στα σπίτια τους και τους υπόλοιπους εργαζόμενους και άλλους συνδικαλιστές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου η Κυβέρνηση με το όργιο καταστολής κατέπληξε ακόμη και την εργοδοσία. Συμπαρατάχθηκε με την εργοδοσία και επιχείρησε να καταστείλει τον αγώνα των εργαζομένων με αρκετές δυνάμεις των ΜΑΤ και με 12 συλλήψεις συνδικαλιστών όπως του προέδρου του ΕΚ Ιωαννίνων.
Τελικά, αντί να τιμωρείται η εργοδοσία για τα επιχειρηματικά παιχνίδια που παίζει στις πλάτες των εργατών και που ασυστόλως τους κοροϊδεύει, χρησιμοποιείται η κρατική καταστολή ενάντια στους εργάτες που διεκδικούν τα αυτονόητα.
Ερωτάται η κ. υπουργός, τι μέτρα θα λάβει ώστε να σταματήσει η τρομοκρατία και κάθε δίωξη εργαζόμενου. Να γυρίσουν στη δουλειά τους όλοι οι εργαζόμενοι, χωρίς καμία απόλυση νεοπροσληφθέντος, να δοθούν τα δεδουλευμένα τους και να κατοχυρωθεί το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου