ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ



ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ.
    Συναδέλφισες και συνάδελφοι, ψηλά το κεφάλι, δεν υπογραφούμε, δεν συναινούμε στην εξαθλίωσή μας.
    Η υπογραφή ατομικής σύμβασης σημαίνει ότι ο καθένας μόνος του θα διαπραγματεύεται το μισθό του. Ποιος από εμάς, άραγε, έχει αυτή τη δυνατότητα; Συνάδελφοι, η μείωση που ζητάει η εταιρία είναι προσχηματική.
    Στην πραγματικότητα θέλει να μας έχει αδύναμους και διαιρεμένους διά μέσω της ατομικής διαπραγμάτευσης - σύμβασης.

    Αν κάποιος υπογράψει σήμερα ατομική σύμβαση, έστω με μείωση 8% είτε από φόβο είτε από ανασφάλεια για να διατηρήσει τη θέση εργασίας δεν σημαίνει ότι θα τη διατηρήσει κιόλας (δηλαδή είναι σαν την παροιμία που λέει έβαλα το λύκο να φυλάει τα πρόβατα). Η υπογραφή της ατομικής σύμβασης με μείον 8% στο μισθό μας για έναν χρόνο δεν είναι δεσμευτική.
     Η εταιρία μπορεί ακόμη και από την επομένη να την καταγγείλει και να ζητήσει νέα διαπραγμάτευση σε ατομικό επίπεδο, που το κατώτερο όριο θα είναι τα 586€ μεικτά για τους 8ωρους και το μισό για τους 4ωρους.
    Αυτός είναι και ο απώτερος στόχος της εταιρίας. Προτείνοντας μια μικρή μείωση σήμερα, θέλει να μας βάλει στο χέρι, ώστε αύριο να μας τσακίσει.
    Η επιλογή του μικρότερου κακού να είμαστε βέβαιοι ότι οδηγεί πάντα σε μεγαλύτερο, η πρόσφατη εμπειρία το απέδειξε περίτρανα. Τη στιγμή που η εταιρία μείωνε τους μισθούς μας 20% την ίδια στιγμή γιγαντώνονταν με την εξαγορά μιας σειράς εταιριών σε Ελλάδα και Βαλκάνια.
    Δεν πρέπει εμείς να κάνουμε εκπτώσεις στις απαιτήσεις μας, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που παράγουμε τα κέρδη και τα πλούτη παίρνοντας ένα εξευτελιστικό αντάλλαγμα. Συνάδελφοι, σήμερα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε ενότητα και αλληλεγγύη, τόσο στο μικρό όσο και στο μεγάλο πρόβλημα. Κανείς μόνος. Ένας για όλους και όλοι για έναν!
     Δεν δεχόμαστε καμιά μείωση στους μισθούς μας, δεν θα δεχτούμε καμιά απόλυση. Κανείς δεν θα τα καταφέρει μόνος του!
    Με τη δυναμική παρέμβαση του κλαδικού μας Σωματείου, της ένωσης εμποροϋπαλλήλων, στο Carrefour στο εμπορικό one Salonika η διεύθυνση του καταστήματος αναγκάστηκε να σκίσει τις ατομικές συμβάσεις όσων συναδέλφων κάτω από το φόβο είχαν υπογραφεί.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου