ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
    Ελεύθεροι αφέθηκαν τελικά όλοι οι συλληφθέντες απεργοί και συνδικαλιστές του εργοστασίου «Ζούρα» το απόγευμα του Σαββάτου 21 Νοέμβρη από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου κρατούνταν. Κατά την έξοδό τους έγιναν δεκτοί με το σύνθημα «Στον αυταρχισμό, στη βία δεν λυγάμε. Εμείς αντιστεκόμαστε με μέτωπο το ΠΑΜΕ», που φώναζαν εκατοντάδες εργαζόμενοι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την ΓΑΔΘ, ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ και σωματείων, ενάντια στις 28 συλλήψεις.

Μιλώντας ο Γιάννης Τζαβάρας, πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας, μεταξύ άλλων τόνισε ότι είναι ανάγκη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων μας καθώς και την εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτε στην κατεύθυνση να επιλύσει τα προβλήματά μας, απεναντίας επιστράτευσε με την συνδρομή της αστυνομίας, τον αυταρχισμό για να κάμψει τον αγώνα μας. Συνεχίζουμε δεν μας φοβίζουν, κατέληξε ο Γιάννης Τζαβάρας.
Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι το ΠΑΜΕ κάνει σαφές ότι «γελιούνται αν νομίζουν ότι θα μας σταματήσουν με τον αυταρχισμό. Δυναμώνουμε τον αγώνα».
Νωρίτερα, οι συγκεντρωμένοι εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες αλλά και την καταδίκη τους στην πολιτική καταστολής και διώξεων φώναζαν συνθήματα: «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες, και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες», «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» και «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Στο χώρο της συγκέντρωσης προσέρχονταν συνεχώς εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους και αντιπροσωπείες σωματείων, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους.
Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία Πταισματοδίκη, προσήγαγαν 28 απεργούς που περιφρουρούσαν την απεργία, αλλά και μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ, που βρίσκονταν στο πλευρό τους.
Σε διάβημα διαμαρτυρίας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, προέβη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών και συνδικαλιστών στην επιχείρηση «Ζούρας».
Στη συγκέντρωση από νωρίς το πρωί παραβρίσκεται αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του Κόμματος, Ζήση Λυμπερίδη, αλλά και ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.
Το χρονικό της σχεδιασμένης επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων
Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα εκδηλώθηκε μαζική, σχεδιασμένη επέμβαση μονάδων της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «Χάρμα» συμφερόντων «Ζούρα», μετά από καταγγελία της εργοδοσίας, που με κάθε τρόπο προσπαθεί να κάμψει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο σύνολο των επιχειρήσεών της.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία Πταισματοδίκη, προσήγαγαν τους 28 απεργούς που περιφρουρούσαν την απεργία, αλλά και μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ, που βρίσκονταν στο πλευρό τους, συμπεριλαμβανομένων 4 μελών της διοίκησης του Κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας.
Στους προσαχθέντες ήταν ο Λεωνίδας Στολτίδης γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μέλος της ΕΕ του ΠΑΜΕ, ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τροφίμων Ποτών, ο Γιάννης Τζαβάρας, πρόεδρος του Πανελλαδικού επιχειρησιακού σωματείου στον όμιλο, καθώς επίσης εργαζόμενοι και εργαζόμενες από το εργοστάσιο της Χαλκίδας, που βρέθηκαν στο εργοστάσιο για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία. 
Οι απεργοί και τα μέλη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και μετά τη μήνυση του διευθυντή της εταιρείας, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι για παράνομη βία και διατάραξη εργασιακής ειρήνης. 
Από την πλευρά τους πάντως και οι συλληφθέντες κατέθεσαν μήνυση για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης και απειλή κατά της ζωής σε βάρος στελεχών της εργοδοσίας. 
Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του Κόμματος, Ζήση Λυμπερίδη, αλλά και ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συλληφθεί ένας εκ των φερόμενων ιδιοκτητών, ο Γιάννης Ζούρας. 
Συμπαράσταση σωματείων και φορέων στους διωκόμενους απεργούς και συνδικαλιστές
Τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους απεργούς εργαζόμενους του ομίλου «Ζούρα» εκφράζουν πλήθος σωματείων και φορέων της Θεσσαλονίκης.  
Συγκεκριμένα, τη στήριξή τους εκφράζουν η Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων, η Επιτροπή Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας, Γραφικών Τεχνών Τύπου και Χάρτου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Ιματισμού - Δέρματος, το Σωματείο Ενέργειας Κεντρικής Βιομηχανίας, το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία «Αρβανιτίδης» και η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, που διοργάνωσε συγκέντρωση στο «Καρφούρ», στο εμπορικό κέντρο «Μακεδονία», ενάντια στις νέες μειώσεις μισθών.
Επίσης, το Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματείο εργαζομένων στο Θεαγένειο Νοσοκομείο, η Ένωση Εργατοϋπαλλήλων εμφιαλωμένων ποτών βορείου Ελλάδας, το Σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση «Μαλαματίνα», το Σωματείο εργαζομένων στην «Κόκα - Κόλα» Θεσσαλονίκης, η ΠΟΕΕΠ, το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων, το Σωματείο Εργαζομένων στα συμβολαιογραφεία Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Εργαζομένων στην καθαριότητα και στη φύλαξη Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο εργαζομένων στην κατεργασία ξύλου, η Γραμματεία Μετάλλου Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών κλινικών. Το σωματείο εργαζομένων Οφθαλμιατρείου Αθηνών. Η ΠΟΕΔΗΝ.
Η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών βοηθών ανελκυστήρων Βορείου Ελλάδας, η συντονιστική επιτροπή αγώνα Συνταξιουχικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος φυσιοθεραπευτών Θεσσαλονίκης, το Σωματείο εργαζομένων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ).
Επίσης, η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργαζομένων στην Κόκα-Κόλα Βόλου που είναι σε απεργία, το Σωματείο Εργαζομένων στο Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εύβοιας, η ΠΟΕΔΗΝ, το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό». Η ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης.
Τη συμπαράστασή του εκφράζει επίσης το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, αντιπροσωπεία του οποίου παρενέβη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, από κοινού με αντιπροσωπείες σωματείων ζητώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων. 
Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε και το 27ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών που είναι σε εξέλιξη σήμερα. 
Επίσης, το σωματείο εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, η Δ' ΕΛΜΕ, το Σωματείο διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, η Γραμματεία του ΜΑΣ Θεσσαλονίκης, το Σωματείο εργαζομένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη». Το Συνδικάτο Υπαλλήλων Υποδηματοποιΐας, Δέρματος,Κλωστουφαντουργίας Ιματισμού Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νέας Ιωνίας - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης».
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
«To ΠΑΜΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη της χώρας, την εργοδοσία της επιχείρησης «Ζούρα» και την κυβέρνησή της, για To ΠΑΜΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη της χώρας, την εργοδοσία της επιχείρησης «Ζούρα»και την κυβέρνηση της, για το όργιο τρομοκρατίας και συλλήψεων απεργών-εργατών και συνδικαλιστών που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στο εργοστάσιο Χάρμα, στη Θεσσαλονίκη.
Με οργανωμένη και μαζική επέμβαση μονάδων καταστολής, παρουσία Πταισματοδίκη, προσήγαγαν 28 απεργούς που περιφρουρούσαν την απεργία καθώς επίσης και εργαζόμενους από το εργοστάσιο της Χαλκίδας, που βρέθηκαν στο εργοστάσιο για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους.
Στους συλληφθέντες βρίσκονται επίσης, μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ, που βρίσκονταν στο πλευρό τους, συμπεριλαμβανομένων 4 μελών της διοίκησης του Κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι εργαζόμενοι, που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, επί μήνες αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως εγκληματίες, βρίσκονται ως τώρα στη σήμανση για δακτυλικά αποτυπώματα, την ίδια στιγμή που η εργοδοσία που τους αφήνει απλήρωτους, τους τρομοκρατεί και τους απολύει, όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερη και ανενόχλητη αλλά δίνει εντολές για συλλήψεις.
Αυτό είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που πρέπει να γκρεμίσουμε! Μισή ζωή, απληρωσιά, ανεργία, δουλειά χωρίς δικαιώματα και όταν οι εργαζόμενοι τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι ενάντια στην αδικία, να αντιμετωπίζουν την κρατική καταστολή και την ταξική δικαιοσύνη.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς εργάτες των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων συμφερόντων "Ζούρα", να καταδικάσουν τη νέα προσπάθεια εκφοβισμού και καθυπόταξης των εργαζόμενων, την κρατική καταστολή, την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν τώρα στα σωματεία τους. Μόνο η δική μας οργάνωση και αγώνας μπορούν να απαντήσουν στον κλιμακούμενο αυταρχισμό, στα νέα και παλιά αντεργατικά μέτρα, να δυναμώσουν τις γραμμές μας, να γίνει πράξη το σύνθημα "χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά"».
Ψήφισμα αλληλεγγύης από Σωματεία διαφόρων πόλεων
Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στον όμιλο «Ζούρα» εκφράζουν με ψήφισμά τους σωματεία διαφόρων πόλεων της χώρας καταδικάζοντας παράλληλα τη στάση της εργοδοσίας που επιστρατεύει διάφορες μεθόδους για να σπάσει τον αγώνα τους. 
Παρατίθεται το ψήφισμα:
«Τα σωματεία που υπογράφουμε το παρακάτω ψήφισμα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων του Ομίλου Ζούρα, που εδώ και 6 ημέρες με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Η εργοδοσία προκειμένου να σπάσει τον αγώνα των εργαζομένων επιστρατεύει διάφορες μεθόδους. Από μπράβους με όπλα μέχρι την «εξαγορά» εργαζομένων, προκειμένου να σπάσει η Απεργία.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που όχι μόνο κάνει τα στραβά μάτια στην παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων, στις μαφιόζικες μεθόδους που χρησιμοποιεί ο επιχειρηματίας, αλλά επιστρατεύει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς προκειμένου να κάμψει το αγωνιστικό φρόνιμα των εργαζομένων, υπηρετώντας τα συμφέροντα του επιχειρηματία.
Καταδικάζουμε την επέμβαση των ΜΑΤ και τις 26 συλλήψεις εργαζομένων απεργών, που έγινε το Σάββατο 21 Νοέμβρη σε μονάδα του ομίλου στην Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου στον Όμιλο Ζούρα, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος- Τροφίμων - Ποτών και τον γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μέλος της ΕΕ του ΠΑΜΕ.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και την άμεση ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στον Όμιλο Ζούρα.
Η όξυνση της αντεργατικής επίθεσης από Κυβέρνηση και Εργοδότες θα φέρει νέο κύμα συνδικαλιστικών διώξεων, νέα επίθεση στο δικαίωμα στην Απεργία.
Δυναμώνουμε την ταξική αλληλεγγύη, την οργάνωση στα συνδικάτα, τη συλλογική δράση κόντρα σε επιχειρηματικούς ομίλους, εφοπλιστές, τραπεζίτες και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, για να σπάσει η τρομοκρατία!
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα την σπάσει».  
Τα σωματεία που υπογράφουν:
1. Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Καβάλας
2. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν.Καβάλας
3. Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ξάνθης
4. Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν.Ξάνθης
5. Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν.Έβρου
6. Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων περιοχής Αλεξανδρούπολης-Φερών-Σουφλίου η «ΕΝΟΤΗΤΑ».
7. Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης.
8. Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θράκης.
9. Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής
10.Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας
1 σχόλιο:

  1. Πρώτη φορά «αριστερά» .
    Αντί να βάλουν φυλακή τον εργοδότη που τους χρωστά 5 μηνιάτικα, έβαλαν τους απεργούς που το μόνο που ζητάνε είναι ο μισθός τους.
    Για να ξέουν αν θα γυρίσουν σώοι και αβλαβείς στα σπίτια τους.
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή