-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΕΡΓΙΑ: ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ    Πολύ μεγάλη η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Πολύ μεγάλη ήταν η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη. Με σύνθημα «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», χιλιάδες απεργοί εργαζόμενοι, άνεργοι, γυναίκες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τα μπλοκ των ταξικών δυνάμεων, διαδηλώνοντας κατά της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής.
     Η μαζική και μαχητική πορεία διέσχισε την Εγνατίας, την Αγίας Σοφίας, την Παύλου Μελά, την Τσιμισκή και την Νίκης κατέληξε στην πύλη του λιμανιού, με τους απεργούς να εκφράζουν την εναντίωσή τους στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και ο ΟΛΘ βρίσκεται στη σχετική διαδικασία. Μπροστά στην πύλη του λιμανιού ο Κώστας Ηλιού, από την Πανελλαδική Γραμματεία Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας του ΠΑΜΕ, κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα με το ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία και τις δυνάμεις της Λαϊκής Συμμαχίας, να μη δείξουν καμία ανοχή, καμία αναμονή στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οργανώνοντας αποφασιστικά την πάλη τους στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού.
    Νωρίτερα στη συγκέντρωση μίλησαν ο Χρήστος Τοπάζος, γενικός οργανωτικός γραμματέας της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας, εκ μέρους της ΠΣΟ (Δείτε εδώ τον χαιρετισμό του), οι Γρηγόρης Λιβιεράτος, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα 5μηνιτών στους ΟΤΑ, ο Ζήσης Μαλαχιάς, πρόεδρος του Συνδικάτου Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας και ο Γιώργος Ρίσκος, από την ΠΑΣΥ Θεσσαλονίκης, (Δείτε εδώ τους χαιρετισμούς). Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ (Δείτε εδώ τον χαιρετισμό του)
    Μαζικά και μαχητικά τα μπλοκ των ταξικών σωματείων και των οργανώσεων κατέφθασαν με τις προσυγκεντρώσεις στο χώρο της συγκέντρωσης. «Δεν θα γίνουμε δούλοι στον 21ο αιώνα», διατράνωσαν φτάνοντας στην κεντρική συγκέντρωση μια σειρά Λαϊκές Επιτροπές, Επιτροπές Αγώνα και Σωματεία, όπως αυτό των εργαζομένων στα επισιτιστικά και τουριστικά επαγγέλματα.
Στην κεντρική εξέδρα το σύνθημα με την υπογραφή του ΠΑΜΕ ανάγραφε «Όχι στη διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Κάτω οι φόροι», ενώ από τα μεγάφωνα ακούγονταν τραγούδια του αγώνα.
    Εργάτες και εργάτριες, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, ξεκινώντας από διάφορα σημεία της πόλης συμμετείχαν μαζικά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου