ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Παραδόθηκαν είδη πρώτης ανάγκης σε πρόσφυγες
 και μετανάστες στην Ειδομένη
    Είδη πρώτης ανάγκης παραδόθηκαν σήμερα Σάββατο στους πρόσφυγες που ζουν σε σκηνές στην Ειδομένη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.
    Η πρωτοβουλία συγκέντρωσης και διανομής των ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες διοργανώθηκε από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης αποτελούμενη από τις Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, τα μέλη των οποίων είχαν θερμή υποδοχή από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ειδομένη. 

    Τα είδη συγκεντρώθηκαν στις έδρες των σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών καθώς και στην έδρα της Επιτροπής Αλληλεγγύης.


Επεισόδια με την αστυνομία της ΠΓΔΜ
    Καθημερινές οι δηλώσεις των προσφύγων και των μεταναστών προκειμένου να τους επιτραπεί να περάσουν τα σύνορα και να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους. Οι συνθήκες διαβίωσης είναι απάνθρωπες καθώς εκατοντάδες άνθρωποι ζουν σε σκηνές και υπνόσακους στο κρύο και τη βροχή.
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν με τις αστυνομικές αρχές της ΠΓΔΜ μετά και τον θάνατο από ηλεκτροπληξία ενός Μαροκινού στην σιδηροδρομική γραμμή.
    Η αστυνομία της ΠΓΔΜ έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών για να απωθήσει τους μετανάστες.
    Πίσω από τα σύνορα, στην μεθόριο της ΠΓΔΜ ο στρατός συνεχίζει τις εργασίες για την ανέγερση του συρμάτινου τείχους, ενώ στην Ειδομένη καταφθάνουν διαρκώς λεωφορεία με πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες που καλούνται να περάσουν μια ακόμα δύσκολη νύχτα σε σκηνές, υπνόσακους ή κάτω από τα δέντρα.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης

    «Οι επιθέσεις στο Παρίσι, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, επιδιώκεται να γίνουν το άλλοθι για την παραπέρα ιμπεριαλιστική εμπλοκή στη Συρία και, ταυτόχρονα, για την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας, της καταστολής, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην Ευρώπη.
    Ο καπιταλισμός, που αυξάνει τα πλούτη μιας "χούφτας" εκμεταλλευτών, "γεννά" την ίδια ώρα κρίσεις, κοινωνικά προβλήματα, τον πόλεμο, την προσφυγιά, με οδυνηρές συνέπειες για εκατομμύρια λαϊκούς ανθρώπους.
    Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας "κρέας για τα κανόνια" των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και να χύσουμε το αίμα μας για ξένα συμφέροντα. Κανένας φόβος, καμιά ανοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στα μέτρα καταστολής κατά των λαών, στο νέο κύμα ξενοφοβίας και ρατσισμού που αναπτύσσεται.
    Η κυβέρνηση, πίσω από τη λεγόμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και την επιδίωξη της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, υπηρετεί τα συμφέροντα των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.        Διακηρύσσει την πίστη της στις ευρωατλαντικές ενώσεις, που έχουν οδηγήσει σε τόσα δεινά το λαό μας και τη χώρα, σε απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων. Παραχωρεί έδαφος, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες υποδομές της χώρας για τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τη συνέχιση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, ενισχύει ακόμα και τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ κατά των λαών της περιοχής.
    Είμαστε σε επιφυλακή για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σε ετοιμότητα για τις επιπτώσεις από την πολιτική των "κλειστών συνόρων", που εφαρμόζουν κράτη της περιοχής, κάνοντας περισσότερο από ποτέ υπαρκτό τον κίνδυνο εγκλωβισμού εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.
    Μετά το κλείσιμο των συνόρων από την ΠΓΔΜ, για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που δεν είναι Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί, τουλάχιστον 1.500 πρόσφυγες άλλων εθνικοτήτων βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη. Αυτός ο αριθμός καθημερινά αυξάνει καθώς στην περιοχή φτάνουν ολοένα και περισσότεροι.
    Οι υποδομές για την προσωρινή φιλοξενία που έχουν δημιουργηθεί στην Ειδομένη είναι ανεπαρκείς. Η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει τη δημιουργία και λειτουργία οργανωμένου χώρου, δεν φροντίζει για τις αναγκαίες υποδομές σίτισης και υγιεινής και έχει αφήσει αυτό το έργο στις διάφορες ΜΚΟ που λυμαίνονται τις σχετικές χρηματοδοτήσεις και λειτουργούν χωρίς κανέναν έλεγχο.
    Χρειάζεται να διασφαλιστεί η παραχώρηση χώρου προκειμένου να εγκατασταθούν τέντες - καταλύματα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν, καθώς ο χειμώνας είναι μπροστά και οι άνθρωποι δεν γίνεται να κοιμούνται στο ύπαιθρο.
Απαιτούμε:
    Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να μη διατεθούν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.
Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις.
Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες.
    Κανένα αυταρχικό μέτρο σε βάρος του λαού και των εργαζόμενων, στο όνομα της "καταπολέμησης της τρομοκρατίας".
Να μην αξιοποιηθεί η επίθεση για μέτρα κατά των προσφύγων και εγκλωβισμό τους στη χώρα μας.
    Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Συνθήκης Σένγκεν, της Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ.
    Όχι στα νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα.
Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας, άμεση ή έμμεση.
    Απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά και τα σημεία εισόδου στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ. Ελεύθερη και ανεμπόδιστη κίνηση των προσφύγων.
    Ενίσχυση, από τον κρατικό προϋπολογισμό και ευρωπαϊκούς πόρους, του προσωπικού και των υποδομών που σχετίζονται με τη διάσωση, καταγραφή - ταυτοποίηση, στέγαση - σίτιση - περίθαλψη και ασφαλή μεταφορά από τα νησιά στα σημεία εξόδου από τη χώρα.
    Δημιουργία αξιοπρεπών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου