ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

S/M ΒΑΣΙΛΑΓΑΣ: ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εργοδοτική τρομοκρατία και εργασιακός μεσαίωνας
στα super market Βασίλαγας.
    Το Δ.Σ. της  Ένωσης  Εμποροϋπαλλήλων  Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την διεύθυνση  της επιχείρηση Βασίλαγας για παράνομη και καταχρηστική μετάθεση μέλλους της διοίκησης του σωματείου.
    Η επιχείρηση Βασίλαγας μεταθέτει την συναδέλφισσα και μέλλος του Δ.Σ.  από το κατάστημα της Γραβιάς (25η Μάρτιου) στο κατάστημα του Σχολαρίου,  με στόχο να εμποδίσει την  συνδικαλιστική δράση μέσα στα καταστήματα.     

    Με τη  δράση του, το  σωματείου  ανέδειξε  συγκεκριμένα προβλήματα μέσα στα καταστήματα:  Από τους πενιχρούς μισθούς μας κρατάει σπασμένα, ληγμένα, χαλασμένα, μείον από το ταμείο, χωρίς βέβαια να δίνει στις ταμίες το ταμειακό επίδομα, το 5%.
Κάτω από το φόβο της απόλυσης μας επιβάλλει να δουλεύουμε απλήρωτες υπερωρίες, ελάτε 20 λεπτά νωρίτερα – φεύγετε τουλάχιστον 20 λεπτά αργότερα ή όσο πάει το βράδυ.
Αποκορύφωμα της απλήρωτης εργασίας είναι πως στο κατάστημα στο Σχολάρι οι συνάδελφοι δουλεύουν 7 μέρες την εβδομάδα χωρίς ρεπό.
   Και καλεί όλους τους εργαζόμενους να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους συσπειρωμένοι στο σωματείο και συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία στις 12/11/15.

    Το ΔΣ του σωματείου  υπερασπίζοντας το δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την διοίκηση της επιχείρησης (5/11/)  την ίδια μέρα προσφύγαμε στο  ΣΕΠΕ αλλά  μετά από μια τηλεφωνική σύσταση  ορίστηκε τριμερή συνάντηση στο τέλος Νοέμβρη.  Αντιπροσωπεία του σωματείου  προσπάθησε να συναντήσει τη διεύθυνση  της επιχείρησης (6/11/) και βρέθηκε αντιμέτωπη  με την άρνηση για κάθε συζήτηση , με βρισιές και προπηλακισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου