ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ S/M ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ    Σε απεργία την Τρίτη 1η Δεκέμβρη στα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» καλεί η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης ενάντια στην προσπάθεια της επιχείρησης να επιβάλει ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών.
    «Στο δίλημμα υποταγή ή εξαθλίωση, απαντάμε με οργανωμένο και συλλογικό αγώνα, δεν τους φοβόμαστε, δεν σκύβουμε το κεφάλι, εμείς θα τους νικήσουμε», σημειώνει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων.
    «Δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε ούτε και να συναινέσουμε στη μαυρίλα τους, που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους. Δεν θα συμβιβαστούμε με μια ζωή στην ανέχεια και στην εξαθλίωση.
    Σας καλούμε να στείλουμε μαζική και ηχηρή απάντηση στην εργοδοσία πως δεν υπογράφουμε την καταδίκη μας», τονίζει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων και καλεί σε αγώνα ενάντια στις ατομικές συμβάσεις, στις απολύσεις, στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.  Kάλεσμα της ΔΑΣ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Εργαζόμενοι στα καταστήματα, στις αποθήκες, τα γραφεία της "Μαρινόπουλος ΑΕ"
Απεργούμε και δίνουμε μαζική, αποφασιστική απάντηση στην εργοδοσία.
Τα τελευταία χρόνια, οι μισθοί μας δέχτηκαν μεγάλες μειώσεις, κόπηκαν τα επιδόματα, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις γενικεύτηκαν εις βάρος της 8ωρης εργάσιμης ημέρας και της σταθερής εργασίας. Εργαζόμαστε με την απειλή της απόλυσης, του κλεισίματος των καταστημάτων, ενώ ζούμε ήδη με το μεγάλο βραχνά της ανεργίας στις οικογένειές μας.
Η εταιρία "Μαρινόπουλος ΑΕ" την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης γιγαντώθηκε. Παίζει ρυθμιστικό ρόλο στην αγορά, από τη θέση που κατέχει. Εκείνη κρίνει σε μεγάλο βαθμό τους μισθούς, τα ωράρια, τις τιμές στα ράφια, τους όρους λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων στον κλάδο των σούπερ μάρκετ. Είναι ένα από τα μονοπώλια στον τομέα του φαρμάκου.
Σήμερα προχωράει σε αναδιαρθρώσεις, που είναι συμβιβασμός μεταξύ των τραπεζών και "Μαρινόπουλου", για να πάρει νέα δάνεια, να επανέλθει σε τροχιά κερδοφορίας το 2016.
Για να προχωρήσει στις αναδιαρθρώσεις μειώνει το κόστος. Για να έχει περισσότερα κέρδη, κλείνει καταστήματα. Τρομοκρατεί εργαζόμενους για να δεχτούν "οικειοθελή αποχώρηση", κάνει απολύσεις, προχωρά σε νέα μείωση στους μισθούς των εργαζόμενων κατά 8%.
Η πλειοψηφία του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου, γνώριζε τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας, με την οποία είχε συναντήσεις τον περασμένο Ιούνη και Ιούλη. Παρόλα αυτά, δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει τους εργαζόμενους να δώσουν τη δική τους απάντηση στην επίθεση.
Αποδέχεται τη λογική της εργοδοσίας, ότι χρειάζεται να επανέλθει σε τροχιά κερδοφορίας, αυτό σημαίνει εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, με τσακισμένους μισθούς, με το κεφάλι σκυμμένο, έτοιμοι να δεχτούν τα πάντα, αρκεί να μην κλείσει η εταιρία.
Καλλιεργούν τη λογική ότι "δεν γίνεται τίποτα", "δε συμμετέχουν οι εργαζόμενοι", σπέρνουν την απογοήτευση, οδηγούν τους εργαζόμενους στην αγκαλιά τις εργοδοσίας, για να περνάει χωρίς αντιδράσεις ο σχεδιασμός της.
Αυτή είναι η συμβολή τους, παραδίδουν τους εργαζόμενους στο πιάτο τις εργοδοσίας που κλείνει καταστήματα, απολύει εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα και δεν κουνιέται φύλλο.
Θα το επιτρέψουμε;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου