ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΕΜΠΟΡΙΟ: ΑΠΕΡΓΙΑ 19-7-15


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΗ
Εργαζόμενοι στο εμπόριο

Η  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπέγραψε νέο μνημόνιο, μνημόνιο ταφόπλακα για τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων συνολικά και στο κλάδο. 
Μνημόνιο που έχει τη συμφωνία και των υπολοίπων κόμματων (Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ), προβλέπει νέα σκληρά αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα με νέες μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς ωράρια εργασίας, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο και δουλειά 52 Κυριακές το χρόνο.
Τα 81 δις δεν θα τα εισπράξουν οι εργαζόμενοι για να έχουν καλύτερη υγεία, φάρμακα, ολόκληρο μισθό, επίδομα αδείας, ολόκληρο επίδομα ανεργίας, ολόκληρη σύνταξη,  βασικά είδη διατροφής, διακοπές για τους ίδιους και την οικογένεια τους, αλλά όλο το πακέτο θα πάει για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, η ανάπτυξη του μεγάλου κεφαλαίου και η μεγιστοποίηση των κερδών του.  
Με την υπογραφή του μνημονίου 3 λύνονται τα χέρια
του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου :
ü Απελευθερώνονται πλήρως τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων.
ü Καταργείται η κυριακάτικη αργία ως ημέρα ξεκούρασης των εργαζόμενων.
ü Χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο οι συνθήκες δουλειάς σε όλους τους χώρους.
ü Γενικεύεται η μερική απασχόληση, οι ατομικές συμβάσεις, η εντατικοποίηση, η  εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας που έχει επιβάλει η εργοδοσία, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζόμενων, προκειμένου να αυξήσει το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο ακόμα περισσότερο τα κέρδη του, κέρδη που θα πατούν πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
·        Κυριακή υποχρεωτικά αργία για όλες τις Κυριακές του ,για όλα τα καταστήματα με νόμο από την Κυβέρνηση.
·        Άμεση πληρωμή στην ολότητά τους όλων των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους και των συντάξεων.
·        Εξασφάλιση παροχής Υγείας και φαρμάκων, χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!
·        Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης. Κατάργηση των διοδίων.
·        Καμία απόλυση, ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους, με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
·        Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
·        Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμία διακοπή συνδέσεων.

Αρκετά ματώσαμε! Αρκετά πληρώσαμε! Οι ζωές μας δεν σηκώνουν άλλα μέτρα, οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν. Δεν θα  γίνουμε συνένοχοι  στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική τους!
Η οργάνωση του αγώνα από εμάς τους ίδιους τους εργαζόμενους είναι η μονόδρομη επιλογή που έχουμε, τα περιθώρια έχουν τελειώσει, οι αυταπάτες έχουν γκρεμιστεί. Δεν υπάρχουν σωτήρες, εμείς χρειάζεται να πάρουμε την ευθύνη της ζωής μας στα δικά μας χέρια.
Η τρομοκρατία, ο φόβος, η απογοήτευση, τα καθημερινά αδιέξοδα της επιβίωσης δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τον καθένα μόνο του. Όλοι μαζί οργανωμένα μπορούμε σήμερα να αντισταθούμε και να προετοιμάσουμε την δική μας αντεπίθεση.
Εργαζόμενοι στο εμπόριο το κάλεσμα του κλαδικού μας σωματείου είναι ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Αυτό το κάλεσμα έχει θέση για όλους μας, ενωμένοι μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε, αλλά και να λύσουμε άμεσα καθημερινά προβλήματα. Πιστεύουμε πως όλοι μαζί, οργανωμένα, μπορούμε να στηρίξουμε με την αλληλεγγύη μας τον κάθε συνάδελφο και να δημιουργήσουμε τους όρους των δικών μας αγώνων που θα έχουν σημαία τα δικά μας συμφέροντα.
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ
ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Να κάνουμε το πρώτο βήμα και την Κυριακή να συμμετέχουμε
στην 24ωρη Απεργία.


ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

2 σχόλια:

  1. Πρώτη φορά «αριστερά»
    το δούλεμα πάει σύννεφο...
    http://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/71924/neo-hioymoristiko-spot-tis-kne-video
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΡΙΖΑ: Υπερασπιζόμαστε την κυριακάτικη αργία - Δεν ψωνίζουμε, δεν εργαζόμαστε!

    Δεν τρελάθηκα παλιό είναι από την ΑΥΓΗ 11-4-14, αυτά παλιά τώρα 52 Κυριακές από τον Τσίπρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖοΑΝΕΛ.
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/07/3_19.html#more
    Αννα Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή