ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΠΑΜΕ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


    Μαχητική συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία μέχρι τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας, (ΣΒΒΕ) πραγματοποίησαν την Τρίτη 7 Ιουλίου, εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, δίνοντας αγωνιστική απάντηση στην προσπάθεια των επιχειρηματικών ομίλων να εντείνουν την επίθεση στους εργαζόμενους, αξιοποιώντας το κλίμα φόβου μετά το κλείσιμο των τραπεζών.
Καθώς κάθε ώρα που περνάει πληθαίνουν οι καταγγελίες για επιχειρήσεις, σε όλους τους κλάδους, που ανακοινώνουν ότι δεν θα πληρώσουν τους εργαζόμενους τους, όπως και διαθεσιμότητες, ακόμη και απολύσεις εργαζομένων, τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ απαίτησαν:
  • Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων.
  • Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
Στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου μίλησε ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Κάλεσε τα σωματεία να βρίσκονται συνεχώς κοντά στους εργαζόμενους, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Να μη μείνει κανένας εργάτης μόνος του.
Με ταξική, αγωνιστική απάντηση, να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα σπασμένα των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ.
Επίσης κάλεσε τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους σπουδαστών, τις ενώσεις ΕΒΕ, τους γυναικείους συλλόγους, τις επιτροπές ανέργων, τις λαϊκές επιτροπές και κάθε μαζικό φορέα, να συγκροτήσουν χωρίς καμία καθυστέρηση Επιτροπές Αλληλεγγύης παντού. Σε δήμους, γειτονιές, σε εργοστάσια και βιομηχανικές ζώνες, σε κλάδους, σε σχολές, σχολεία, νοσοκομεία. Με κεντρική θέση, που πρέπει να καθοδηγεί τη συγκρότηση - δράση και λειτουργία τους, να είναι το σύνθημα «Κανένας μόνος του».
Ακολούθησε μαχητική πορεία μέχρι τα γραφεία του ΣΒΒΕ. (Δείτε εδώ βίντεο)Στο ίδιο κτίριο στεγάζονται και οι εξαγωγείς και άλλοι φορείς του εμποροβιομηχανικού κεφαλαίου της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Η είσοδος φυλασσόταν από δυνάμεις των ΜΑΤ. 
Εκεί έξω, οι διαδηλωτές έγραψαν με σπρέι «Είστε παράσιτα. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», φωνάζοντας συνθήματα (Δείτε εδώ βίντεο).
Αγνωνιστικά διαμήνυσαν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα για να δυναμώσει το μέτωπο των εργατών, των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, των αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών που θα ανατρέψει τα μονοπώλια και την εξουσία τους.
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ  και βουλευτής του ΚΚΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου