--ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ--ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015

OXI ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ    ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο και τα βάρβαρα μέτρα, διαδήλωσε μαχητικά ο εργαζόμενος λαός Θεσσαλονίκης, που ανταποκρίθηκε μαζικά στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και πήρε μέρος στο συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου και στην πορεία στους δρόμους της πόλης που κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
    Εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους, αλλά και από μια σειρά χώρους δουλειάς που ήδη βιώνουν την κλιμάκωση της εργοδοτικής επίθεσης, με απολύσεις, διαθεσιμότητες, μειώσεις μισθών, μαζί με τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τη νεολαία και τις γυναίκες, όλων των κλάδων, διαδήλωσαν ότι δεν αποδέχονται τη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ. Πήραν θέση στο πραγματικό δίλημμα, κρατώντας ψηλά τη σημαία του αγώνα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή των μονοπωλίων και της εξουσίας τους.
    Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κυριάκος Τσαούσης, από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Όπως είπε, «το σύνθημά μας μπροστά σε όλα αυτά που έγιναν ως τώρα, σε αυτά που έρχονται, είτε με ενδεχόμενο νέας αιματηρής συμφωνίας που θα την πληρώσει ο λαός, είτε με ενδεχόμενο Grexit που πάλι θα πληρώσει ο λαός, είναι: Οργάνωση - αντίσταση - αλληλεγγύη - ετοιμότητα».
    Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου οι διαδηλωτές έκαψαν σημαία της ΕΕ. Με τα συνθήματά τους έστειλαν ξεκάθαρο το μήνυμα: «Τέρμα πια στην κοροϊδία, καμία θυσία για την πλουτοκρατία», «Πόλεμος στον πόλεμο των καπιταλιστών, αυτή είναι η απάντηση των εργατών».

2 σχόλια:

  1. Μετά την ψηφοφορία στην βουλή γίνετε για μια ακόμα φορά ξεκάθαρο πώς 7 κόμματα - 2 πολιτικές: Νέο μνημόνιο με νέα επώδυνα μέτρα για το λαό... και στην ούγια: ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ ― ΚΚΕ: ΡΗΞΗ με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους με ΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΛΑЇΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τραγούδι της γκιλοτίνας ( 3 μνημονιο )
    https://www.youtube.com/watch?v=NLdn2_DnUDE

    ΑπάντησηΔιαγραφή