ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η κλιμάκωση των αγώνων των εργαζομένων, με νέο σχέδιο οργάνωσης της πάλης, ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αθήνα, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων.
Με αυτό ακριβώς το πνεύμα συζητήθηκαν και τα συμπεράσματα από τους απεργιακούς αγώνες και τις άλλες σημαντικές κινητοποιήσεις του
προηγούμενου διαστήματος, ως εφόδιο για την αγωνιστική συνέχεια, για την οποία αποφασίστηκε συγκεκριμένο σχέδιο πάλης.
Την εισήγηση στη συνεδρίαση παρουσίασε, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Πέρρος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) Γιώργος Μαυρίκος.
Ακολούθησαν πολλές παρεμβάσεις από προέδρους Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων και άλλους συνδικαλιστές, μέσα από τις οποίες αναδείχθηκαν πλευρές της πείρας από τις μάχες του προηγούμενου διαστήματος, από τη δράση που ανέπτυξαν οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση, απέναντι στον υπονομευτικό και απεργοσπαστικό ρόλο που έπαιξε ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας του ΠΑΜΕ και ανταλλαγή ευχών για δύναμη και για μια χρονιά με άνοδο των αγώνων των εργαζομένων.
Εντείνουμε ακόμα περισσότερο τη μάχη για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων
Νωρίτερα, παρουσιάζοντας την εισήγηση της Εκτελεστικής Γραμματείας, ο Γ. Πέρρος υπογράμμισε από την αρχή ότι «το ταξικό μας καθήκον μας επιβάλλει να συνεχίσουμε ακούραστα, αγόγγυστα με νέο σχέδιο οργάνωσης της πάλης. Με αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, μαχητικότητα, ζωντάνια για να μπουν στη μάχη της οργάνωσης και άλλες δυνάμεις, ιδιαίτερα νεότερων ηλικιών», με σταθερό μέτωπο απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, την κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα και την ΕΕ.
Παρουσιάζοντας βασικές πλευρές από τη δράση του ΠΑΜΕ από την 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη μέχρι σήμερα, με ιδιαίτερη έμφαση στις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, τόνισε ότι τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ μπήκαν μπροστά σε όλα τα μέτωπα πάλης, απέναντι στην ενιαία και συντονισμένη επίθεση του κεφαλαίου, έπαιξαν πρωτοπόρο ρόλο για την ανάπτυξη και την ενίσχυση εστιών αντίστασης σε κλάδους και χώρους δουλειάς, συνέβαλαν αποφασιστικά στην ανάπτυξη διεκδικητικών αγώνων, όπως η μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ σε μια σειρά χώρους.
«Εκ των πραγμάτων σήμερα το ΠΑΜΕ αναδεικνύεται ως η μόνη δύναμη που η εργατική τάξη, το συνδικαλιστικό κίνημα, μπορεί να ακουμπήσει για να οργανώσει την πάλη του», ανέφερε ο Γ. Πέρρος, εστιάζοντας στις δυνατότητες για διεύρυνση του ΠΑΜΕ με νέες δυνάμεις, όπως και στην ανάγκη ο αγωνιστικός σχεδιασμός να γίνεται κτήμα των Σωματείων, των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς.
Αναφερόμενος στον τρόπο δουλειάς που πρέπει να διαπεράσει όλη τη δράση των ταξικών δυνάμεων, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ιδιαίτερα τώρα δίνουμε μάχη για την πραγματοποίηση και τη μαζική, ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων σε Γενικές Συνελεύσεις, σε μαζικές συλλογικές διαδικασίες. Δίνουμε βάρος στις μαζικές συλλογικές διαδικασίες, επιμένουμε σε αυτό, δεν το εξαρτούμε από το αν ο νόμος λέει για το 1/3 ή 1/2. Αυτό εξασφαλίζει την επιτυχία, είναι βασικό στοιχείο της ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος».
Σχέδιο πάλης για το επόμενο διάστημα
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ κατέληξε σε συγκεκριμένο σχέδιο πάλης για το επόμενο διάστημα, απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση του κεφαλαίου.
Σε αυτά τα πλαίσια αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Η συζήτηση για τα συμπεράσματα από τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος θα συνεχιστεί πλατιά μέσα στους χώρους δουλειάς, δεμένη με τη συζήτηση, την προετοιμασία και την υλοποίηση του νέου αγωνιστικού προγράμματος. Προϋπόθεση για την κλιμάκωση της πάλης είναι να γίνεται πλατιά κατανοητός από τους εργαζόμενους ο ταξικός χαρακτήρας των αντιλαϊκών μέτρων, το γεγονός ότι η επίθεση αυτή θα ενταθεί και ότι μόνο η εργατική - λαϊκή πάλη μπορεί να σταθεί απέναντί της.
2. Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα εστιάσουν στο μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων, με έμφαση στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για την οποία έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγμάτευση ανάμεσα σε ΓΣΕΕ - κυβέρνηση - ΣΕΒ. Στόχος είναι, μέσα από αυτό το κεντρικό μέτωπο, να στηριχθεί και ο διεκδικητικός αγώνας κατά κλάδο και κατά εργασιακό χώρο, για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και δικαιώματα. Η πάλη αυτή θα πατήσει στη δράση του προηγούμενου διαστήματος, στη συσπείρωση 536 συνδικαλιστικών οργανώσεων που κατέθεσαν πρόταση νόμου για τις ΣΣΕ στη Βουλή, που η κυβέρνηση πέταξε στα αζήτητα.
Το ΠΑΜΕ καταθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο πάλης για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ, επαναφορά στα 751 ευρώ κατώτερο μισθό, επαναφορά των Κλαδικών Συμβάσεων, προχωρά σε καμπάνια και πρωτοβουλίες για να γίνει ο αγώνας αυτός υπόθεση των Συνδικάτων, των ίδιων των εργαζομένων.
Σε αυτά τα πλαίσια, το ΠΑΜΕ θα καταθέσει στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, που θα συνεδριάσει στις 2 Φλεβάρη, πρόταση για 24ωρη απεργία τον Μάρτη.
Πριν την απεργία, θα προηγηθεί μεγάλη καμπάνια τον Φλεβάρη με περιοδείες, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις, πικετοφορίες, συλλαλητήρια Σωματείων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών.
Αντίστοιχα, θα στηριχθούν οι κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε κλάδους (π.χ. Οικοδόμοι, Τρόφιμα - Ποτά κ.ά.), ο αγώνας των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για την εφαρμογή της ΣΣΕ που πέτυχαν να υπογράψουν.
3. Στα κεντρικά ζητήματα του σχεδιασμού του ΠΑΜΕ εντάσσεται, επίσης, το μέτωπο ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σε βάρος εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών. Πρόκειται για ζωτικό μέτωπο για τους εργαζόμενους και το λαό, το οποίο βοηθά την κοινή δράση εργατών, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων αγροτών.
Στις 21 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα οργανωθούν στις υπόλοιπες πόλεις, σε Εφορίες και αλλού. Τα Σωματεία αναλαμβάνουν την ευθύνη της καταγραφής εργαζομένων, άλλων φτωχών ανθρώπων που κινδυνεύουν από τους πλειστηριασμούς.
4. Αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στα δικαστήρια στις 20 Φλεβάρη, μέρα που δικάζονται ξανά τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ για την παρέμβαση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας επί ΝΔ και υπουργίας Βρούτση. Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα Σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους και το λαό, να καταδικάσουν την δικαστική δίωξη και να συμπαρασταθούν στους συνδικαλιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου