--ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ--ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη», βροντοφώναξαν χιλιάδες εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, που βρέθηκαν και απόψε στο δρόμο του αγώνα, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που νομοθετεί η κυβέρνηση μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας.
Μαζικά, μαχητικά, διαδήλωσαν ότι «την οργάνωσή μας και την απεργία δεν τα παραδίδουμε στην εργοδοσία» και δήλωσαν την απόφασή τους να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να πυκνώσουν οι γραμμές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου,
που διεκδικεί με σημαία τα συμφέροντα των εργαζομένων, που παλεύει για την ανατροπή της βαρβαρότητας.
Στη συγκέντρωση στο 'Αγαλμα Βενιζέλου, μίλησε ο Κώστας Ηλιού από τη Γραμματεία Μετάλλου του ΠΑΜΕ. Κάλεσε τους εργαζόμενους, κάθε τίμιο συνδικαλιστή και τα συνδικάτα τους, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να ενισχύσουν τον αγώνα, τη δράση και τις πρωτοβουλίες στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. «Κανείς εργαζόμενος να μη νομιμοποιήσει στη συνείδησή του και στην πράξη, τους νόμους που τσακίζουν τη ζωή του. (...) Συνεχίζουμε - κλιμακώνουμε. Αυτό το έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά. Το γνωρίζουν ότι δεν θα ξεμπερδέψουν με το ταξικό κίνημα. Τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδεύουν με το φόβο και τις αυταπάτες. Μόνο με αυτό το ενδεχόμενο, στις μάχες που έχουμε μπροστά μας, τρομάζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις, τα κόμματά τους, γι' αυτό και προσπαθούν να βάλουν εμπόδια.
Τους το λέμε καθαρά: Κάτω τα ξερά σας από την απεργία, χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου οι διαδηλωτές κρέμασαν ένα πανό στην πύλη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου