ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ S/M "ΚΑΡΥΠΙΔΗ"

Είναι υποχρέωση της κυβέρνηση να λάβει όλα τα μέτρα γα να επανέλθουν στη δουλειά οι εργαζόμενοι της «Καρυπίδης» στα Γιάννενα, να σταματήσει κάθε δίωξη εργαζόμενου να μην γίνουν απολύσεις νεοπροσληφθέντων και να δοθούν τα δεδουλευμένα, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.
Σχολίασε με αφορμή το ξήλωμα της απεργίας, πως η κυβέρνηση εμφανίζει τη λογική του μικρότερου κακού, αλλά είναι το μεγαλύτερο φέρνοντας μέτρα που δεν έχουν τέλος,
όπως η αλλαγή στο νόμο για την απεργία ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ανάφερε ότι στη μεταβίβαση των σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» στην αλυσίδα «MARKET IN» η εργοδοσία, για να μειώσει το μισθολογικό κόστος έστειλε στην ανεργία εργαζόμενους που είχαν πολλά χρόνια στη δουλειά, συγκροτημένα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, για να πάρει στη θέση τους νέους εργαζομένους με χαμηλότερους μισθούς. Πρόσθεσε ότι στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων η κυβέρνηση συμπαρατάχθηκε με την εργοδοσία και επιχείρησε να καταστείλει τον αγώνα των εργαζομένων με αρκετές δυνάμεις των ΜΑΤ και με 12 συλλήψεις συνδικαλιστών, όπως του προέδρου του ΕΚ Ιωαννίνων.
 Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει τρία εργαλεία για αυτές τις περιπτώσεις, την παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης, τις τριμερείς συναντήσεις και την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων. Ανέφερε ότι η εταιρεία «Καρυπίδης» ήταν εντελώς αναξιόπιστη και επιβεβαίωσε ότι απολύθηκαν οι προηγούμενοι εργαζόμενοι για αν προσληφθούν νέοι με χαμηλότερους μισθούς. Ωστόσο για το τι τελικά θα γίνει παρέπεμψε στα δικαστήρια.
Εφόσον τα εργαλεία που έχει η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματικά, γιατί δεν τα αλλάζει; Διερωτήθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση διατηρεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο της ζούγκλας κατά των εργαζόμενων, δίνοντας το πάτημα σε αυτούς να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους και εμποδίζει τις εργατικές διεκδικήσεις με τη ρύθμιση που είναι ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα.
Ειδικά για τις διώξεις, τα ΜΑΤ και τις συλλήψεις εργαζόμενων, ακόμα και μιας μητέρας τριών παιδιών μέσα στο σπίτι της, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι αυτό θα χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Η υπουργός Εργασίας για τις διώξεις λόγω των επεισοδίων που έγιναν είπε ότι «ενέχει μια πολυπλοκότητα» και ότι κατά την άποψή της πολλοί από την αστυνομία υπερέβαλαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου