ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

BLACK FRIDAY

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
«ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ» ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται η BLACK FRIDAY, την Παρασκευή 24 Νοέμβρη, και θυμόμαστε πολύ καλά και από πέρυσι και τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς και την εξάντληση. Η ίδια κατάσταση συνεχίζεται και φέτος και ακόμα περισσότερο σε καταστήματα που οι προσφορές, με αφορμή την BLACK FRIDAY, θα ισχύουν ακόμα και όλη τη βδομάδα.
Ø Στο Πλαίσιο οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν όλη τη βδομάδα 10 και 12 ώρες τη μέρα.
Ø Το εμπορικό κέντρο Cosmos θα ανοίξει από τις 9 το πρωί.
Ø Κομμένα ρεπό και άδειες για τις επόμενες μέρες από πάρα πολλές επιχειρήσεις.

Κανένας εργαζόμενος να μη δεχτεί αυτή την κατάσταση.
Είναι πλέον συχνό φαινόμενο οι αμέτρητες απλήρωτες ώρες δουλειάς, που δεν πληρώνονται ποτέ, «γράφονται» και δίνονται ίσως κάποια στιγμή, όταν βολεύει την επιχείρηση, σαν άδειες και ρεπό. Μαζί με όλα αυτά έχει ήδη προηγηθεί η περίοδος από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο που σε πολλές περιπτώσεις τα καταστήματα άνοιξαν 32 Κυριακές βάσει του ν. 4472/2017 που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και έπεται συνέχεια με την έναρξη του εορταστικού ωραρίου και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 17, 24, 31 Δεκέμβρη.
Είναι φανερή η απουσία Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Εμπόριο που θα βάζει ένα δίχτυ προστασίας για κάθε εργαζόμενο, για το μισθό, τις ώρες εργασίας και άλλους όρους που θα μας εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή δουλειά και ζωή.

Οι προσφορές και οι διαφημίσεις για κατακόρυφη πτώση των τιμών μπορεί να είναι κίνητρο για το καταναλωτικό κοινό που προσπαθεί και αυτό να ανταπεξέλθει στη δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά δεν μπορεί να είναι και το πρόσχημα για τη σωματική και ψυχολογική μας εξόντωση. Δεν κρύβεται το γεγονός ότι όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και η επίθεση στους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα γενικά έχουν μειώσει την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα βασικά, αλλά ταυτόχρονα έχουν γιγαντώσει τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, των μεγαλεμπόρων.
Κανένας μικρός αυταπασχολούμενος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα μεγαθήρια του εμπορίου με το τεράστιο ποσοστό κέρδους που έχουν και μπορούν να ρίχνουν τις τιμές ανά πάσα στιγμή. Και αυτό το μέτρο για την BLACK FRIDAY και οι Λευκές Νύχτες και η Κατάργηση της Κυριακής Αργίας είναι μέτρα που εξυπηρετούν τα κέρδη των μεγάλων και γονατίζουν εμποροϋπάλληλους και μικρούς αυταπασχολούμενους.

Είμαστε σε ετοιμότητα και θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στην εργοδοσία απαιτώντας να σταματήσει τώρα η επίθεση στα δικαιώματα μας. Κάθε εργαζόμενος μπορεί να απευθυνθεί στην Ένωση Εμποροϋπαλλήλων. Δεν είσαι μόνος σου.
Απαντάμε στην επίθεση της εργοδοσίας που θα κλιμακωθεί και άλλο το επόμενο διάστημα με την οργάνωση μας στο κλαδικό μας σωματείο.
Τα αιτήματα μας:
Ø Να προχωρήσουν σε ελέγχους και επιβολή προστίμων oι αρμόδιες υπηρεσίες , στους εργοδότες που καταστρατηγούν ωράρια και συμβάσεις εργασίας προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι.
Ø Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης 12ωρο, των εργαζομένων ανάμεσα στις βάρδιες τους.
Ø Οι εργαζόμενοι να πάρουν επιπλέον ρεπό .
Ø Να πληρωθούν κανονικά οι παραπάνω ώρες εργασίας των εργαζομένων.
Ø Να τηρηθεί το κανονικό ωράριο εργασίας των εργαζομένων.
To Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου