--ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ===> ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

Η ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


 Χιλιάδες εργαζόμενοι, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, νέοι και γυναίκες τίμησαν αγωνιστικά τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, διαδηλώνοντας το επίκαιρο μήνυμά του «Το Πολυτεχνείο μένει ζωντανό - Με τα μονοπώλια ή με το λαό».
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, διαδηλώνοντας «Ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός».
Στην κεφαλή της πορείας τοποθετήθηκε το πανό του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών (ΣΦΕΑ) '67-74. Ακολουθούσε η νέα γενιά αγωνιστών, οι φοιτητές με τα πανό των Φοιτητικών Συλλόγων και των Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ και οι μαθητές με το πανό του Συντονιστικού Αγώνα Μαθητών Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια οι εργάτες και οι υπάλληλοι, οι άνεργοι, με τα πανό των σωματείων τους και του ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ.
Η διάταξη της πορείας έκλεινε με το μεγάλο μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με το πανό να καλεί το λαό να στείλει στα τσακίδια τους δολοφόνους των λαών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και τις βάσεις τους. Ιδιαίτερο στιγμιότυπο ήταν η συμμετοχή ένστολων φαντάρων που πήραν τη θέση τους μαζί με το λαό και διαδήλωναν «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».
Μπροστά στο αμερικάνικο προξενείο έκαψαν την αμερικανική σημαία και βροντοφώναξαν «Αυτοί σκοτώσαν Λαμπράκη, Μπελογιάννη, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «Η Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».


2 σχόλια:

 1. Περνάς καλά κάνοντας τον μπάτσο στο Πολυτεχνείο, προβοκάτορα;
  Εάν ήσουν επαναστάτης, προβοκάτορα, ας πήγαινες οργανωμένα στη Μάνδρα να βοηθήσεις στο χαμό που έχουν προκαλέσει οι αστικές πολιτικές που υποτίθεται πως καταγγέλλεις. Εκεί που θα έπρεπε η αντιπλημμυρική προστασία να είναι δεδομένη, αλλά δεν αποφέρει κέρδη, οπότε δεν συμφέρει.
  Αντί αυτού εσύ αράζεις στο Πολυτεχνείο και σαν μπάτσος απαγορεύεις να μπούνε μέσα στο ίδρυμα όσοι θέλουν να τιμήσουν, επί της ουσίας, τους ήρωες του 1973 και επιθυμούν να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα ανεκπλήρωτα αιτήματα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία».
  Μέχρι και σε μικρά παιδιά απαγορεύεις να μπούνε μέσα, ενώ την ίδια ώρα χαίρεσαι (;) που έχουν μαζευτεί οι δυνάμεις καταστολής να το παίξουν υπερασπιστές της δημοκρατίας!
  Πρέπει να είσαι περήφανος που βοηθάς τόσο τους «αριστερούς» (κυβερνώντες) όσο και τους δεξιούς φίλους των ΗΠΑ!
  Θα είναι ικανοποιημένη η πρεσβεία των ΗΠΑ που φέτος δεν ξεκίνησε το τριήμερο του Πολυτεχνείου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι εξεγέρσεις, προβοκάτορα, χρειάζονται κόσμο, χρειάζονται τον λαό και δεν είναι ψευτοελιτίστικα χάπενινγκ για τυπάκια που δηλώνουν «αντιεξουσιαστές».

  Πάντως, προβοκάτορα, ακόμα κι αν δηλώνεις πως ασπάζεσαι την αναρχική ιδεολογία (με την οποία διαφωνώ αλλά τη σέβομαι όταν την εκπροσωπούν αναρχικοί κι όχι βαλτοί ή χρήσιμοι ηλίθιοι) να είσαι σίγουρος πως προκαλείς οργή σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

  Και για να τελειώνουμε:

  Περνάς καλά κάνοντας τον μπάτσο στο Πολυτεχνείο, προβοκάτορα;
  http://www.imerodromos.gr/pernas-kala-kanontas-ton-batso-sto-polytechnio-provokatora-tou-gerasimou-choleva/

  ΑπάντησηΔιαγραφή