ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η Δ.Α.Σ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΗ ΤΗΝ ΟΙΥΕ


Καταγγελία της ΔΑΣ για την υπονόμευση των απεργιών από την πλειοψηφία της ΟΙΥΕ

Την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» για υπονόμευση των απεργιών. 
Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει η παράταξη, η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας (ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΕΜΕΙΣ), κάλεσε σε σύσκεψη σωματείων την Τετάρτη 2 Απρίλη 2014 για να συζητήσουν την προετοιμασία της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιείται στις 9 Απρίλη 2014 και για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 13/4/2014.
Η τοποθέτηση τόσο της προέδρου της Ομοσπονδίας (ΕΜΕΙΣ) αλλά και του γραμματέα της Ομοσπονδίας (ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) κινήθηκε στο ίδιο τέμπο, ότι για όλα φταίνε μόνο η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η νεοφιλελεύθερη τρόικα, οι δανειστές.
Κανείς από τους εκπροσώπους αυτών των παρατάξεων, «πώς θα μπορούσε άλλωστε», δεν είπε κουβέντα, για τα μονοπώλια, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, με τους οποίους και οι ίδιοι συνεργάζονται και αποτελούν σημαντικό βραχίονα του μηχανισμού τους.
Κρύβουν ότι τα μονοπώλια και η μεγαλοεργοδοσία έχουν την κύρια ευθύνη που έχουν ρημάξει τη ζωή χιλιάδων εργαζόμενων στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, στην καθαριότητα με τις ατομικές συμβάσεις, τις χιλιάδες απολύσεις, την απληρωσιά, που φτάνει και τους 6 μήνες, τις στρατιές των ανέργων που δημιουργούν για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις τους και ότι για αυτούς δουλεύουν κυβέρνηση, ΕΕ.
Γενικώς και αορίστως καλούν στην πανελλαδική απεργία στις 9 Απρίλη, χωρίς κανένα πλαίσιο, χωρίς να «τραβάνε και κανένα ζόρι» για την οργάνωση, την προετοιμασία της. Είναι ενδεικτικό ότι η μοναδική φορά που έγινε αναφορά σε απεργιακή κινητοποίηση ήταν για την Κυριακή 13 Απρίλη που λειτουργεί το εμπόριο.
Στην σύσκεψη πήραν μέρος σωματεία του εμπορίου, των υπηρεσιών, της καθαριότητας και σωματεία που εκφράζουν τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό από το χώρο των σούπερ μάρκετ (ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ).
Η πλειοψηφία αυτών των σωματείων, που εκφράζουν τον παλιό και το νέο εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, είναι μονίμως απεργοσπάστες, δεν έχουν καλέσει ποτέ σε γενική συνέλευση τους εκατοντάδες εργαζόμενους, που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, για να συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα που είναι η Συλλογική Σύμβαση, το ωράριο εργασίας, οι συνθήκες εργασίας, οι μειώσεις των μισθών, η απληρωσιά και ένα σωρό άλλα ζητήματα που ταλανίζουν τη ζωή μας μέσα και έξω από το χώρο εργασίας.
Τα Διοικητικά Συμβούλια αυτών των σωματείων αποτελούνται από διευθυντικά στελέχη των επιχειρήσεων που κατεβαίνουν με τα ψηφοδέλτιο του ΜΕΤΑ (ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) στα συνέδρια της ΟΙΥΕ, του ΕΚΑ, της ΓΣΕΕ.
Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας και αυτά τα σωματεία με όλους τους τρόπους επιδιώκουν να συγκαλύψουν την πραγματική ουσία της γραμμής τους μέσα στο εργατικό κίνημα που δεν είναι άλλη από τη γραμμή υποταγής και προσαρμογής των εργαζομένων στις εγκληματικές πολιτικές των μονοπωλίων, της ΕΕ, των κυβερνήσεων, στο όνομα του ρεαλισμού.
Υπονομεύουν ανοικτά την οργάνωση των εργαζομένων και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που οι ίδιοι αποφασίζουν, υπονομεύουν με όλους τους τρόπους την απεργιακή κινητοποίηση στις 9 Απρίλη, τόσο ως στελέχη της ΓΣΕΕ όσο και ως στελέχη της Ομοσπονδίας.
Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθούν και για την απεργία την Κυριακή 13 Απρίλη, μΙα κλαδική απεργία που υποτίθεται πως πραγματοποιείται ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές το χρόνο.
Η ΔΑΣ, καλεί όλους τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας στις 9 Απρίλη, να συμμετάσχουν στη κλαδική απεργία στις 13 Απρίλη με αιτήματα:
  • Από τις επιχειρήσεις που εξαγοράστηκαν ή συγχωνεύτηκαν να μη γίνει καμιά μείωση στους μισθούς, καμιά απόλυση, κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του, άμεση καταβολή όλων των οφειλούμενων δεδουλευμένων.
  • Άμεση υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως ημέρα αργίας για όλα τα καταστήματα, για όλο το χρόνο.
ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ:
  • Να απαντήσουμε με οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου, με δυνάμωμα των συνδικάτων, να γίνουν πιο δυνατοί οι εργαζόμενοι απέναντι στους εργοδότες, τα κόμματά τους και το κράτος τους.
  • Με μέτωπο ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Έξω οι εργοδοτικοί, οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, τα τσιράκια των εργοδοτών και του κράτους από τα συνδικάτα. Δυνατό ΠΑΜΕ παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου